Кючуков: Проблемът на ЕС е, че иска руски газ само сега

Плановете за бъдещето са различни
Обновена: 31 авг 2022 16:11 | 31 авг 2022 16:08, Росен Стойчев
25
Кючуков: Проблемът на ЕС е, че иска руски газ само сега
Снимка: БГНЕС

„Най-сериозният проблем е, че ЕС иска и не иска руски нефт и газ.

Още по темата
Иска руски газ сега, но не го иска в бъдеще.“

Това каза пред БНР Любомир Кючуков, директор на Института за икономика и международни отношения, дипломат.

Няма постигнато съгласие  за пълна забрана на пътуванията, а за премахване на облекченията по регламент, работещ до момента, поясни Кючуков.

Изглежда, че е постигнато решение на ниво ЕС, което не затваря възможността на отделни страни да налагат двустранни ограничения за руските туристи, най-вече от страните съседки на Русия, коментира Любомир Кючуков в предаването „Преди всички“.

Темата според него повдига няколко въпроса – един от тях е може ли да се търси колективна вина и да се налагат колективни наказания – нещо, което нито една страна от света не признава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Kuncho Значи ти поддържаш ситуацията САЩ и държавите на ЕС да изпращат всякакво вече модерно въоръжение и боеприпаси на ВСУ да убиват с тях руснаци, същите тези държави заграбиха 320 млрд. евро на Русия за разплащане на търговски сделки, и същевременно настояваш Газпром да си изпълнява задълженията по договорите. Парите в чужда валута естествено ще ги прибират САЩ и ЕС. Руснаците за балъци ли ги смяташ?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във връзка с казаното от г-н Кючуков си спомням как преди няколко месеци византийците от Гърция казаха на президента на Турция, че ще искат газ от Турски поток само есента, а сетне ще си търсят друг продавач. В отговор Ердоган им спря газа веднага. ЕС се опитва да подчини Русия и й наложи 7 пакета санкции. Путин им отговаря подходящо - намали обема на подавания газ до 20% и ги остави да си зареждат газохранилищата с газ от другаде. Питайте Просто Киро на каква цена.
15
2
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Прав е ...по добре да ги оставим да се молят да им купим тъпия газ или да си го горят на воля !!!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С терористи естествено не се преговаря - ЕССР и САЩ са точно терористични формации...
13
7
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Прибира рубли тоя
12
7
 
13
 
! Отговори
Kuncho преди 1 година
Държавите от ЕС искат Русия да си изпълни задълженията по действащите договори.Задължаването на някого да подпише сега договор за в бъдеще, за да изпълниш текущите си задължения се нарича изнудване! Така че нека Руснаците първо си изпълнят поетите ангажименти и след това или паралелно да си преговарят за нови договори!Ние трябва да гледаме нашият интерес, а не Руския!
11
9
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Това е проблем на рашките защото после няма да имат с какво да ни шантажират!!!
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aaaaa ето че изпълзя и поредният гнусен четирихилядник!
9
22
 
25
 
! Отговори
Споделям преди 1 година
Ще происка ЕС и то още следващата зима. Те от ценности и глезотии изпростяха но когато не можеш да си правиш сметката другите ти я правят. Елементарно е защото руския газ е най-близо до ЕС. Има изградена инфраструктура за транспорта му. Всичко друго винаги ще е по-скъпо защото е далече и е в цистерни. Неможе да имаш скъпа енергия и да произвеждаш евтини стоки за да си конкурентен. Още следващата зима ще молим Русия за помощ
8
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съюзите се правят за да се действа колективно!! Ако няма да се действа кокективно, няма да се образуват съюзи бе, г_н дипломат.
7
18
 
22
 
! Отговори
Жебок преди 1 година
Урсула е на път да ни изпусне от Съюза )))
6
17
 
21
 
! Отговори
смешен плач преди 1 година
Хем не щат руски газ, хем реват, че Русия намалява количествата, за да повиши цената. Е, нали искат капитализъм, свободен пазар - това е точно по капиталистически. Отделно искаха колективни доставки за ЕС, да налагат таван на цените на доставчика - смехории.
5
23
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До Ужас....... Обикновеният фашизъм го прави Русия в момента бе путлерас!
4
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американския демократичен газ е с долари . От къде ще вземе ЕС ту долари ? Норвегия също отказва да продава по дългосрочни контракти . Катар иска договор за 30 - 50 години и половинат от инвестициите от нас . Евтин руски газ вече няма да има . Еврото и лева ще паднат спрямо долара . Ето това е бъдещето на ЕС .
3
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е точно така - ако Русия беше нормална държава, с която да можеш да търгуваш, и която не напада съседите си, то никой няма нищо против да купува газ и за в бъдеще от нея! Но с терористи естествено не се преговаря, още по-малко пък трябва да им се финансират военните кампании! Ако там успеят да свалят Путин и путинци, и дойде едно нормално управление, това ще е от голяма полза и за руснаците, и за европейците
2
26
 
21
 
! Отговори
аа преди 1 година
ЕС ни храни не русия
1
18
 
18
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Не плачете БРАВО на ЕС