Емил Радев: В ЕС не е ставало нещо като ареста на Борисов

Очаква действията да бъдат осъдени
14 сеп 2022 10:12, Росен Стойчев
51
Емил Радев: В ЕС не е ставало нещо като ареста на Борисов
Снимка: БГНЕС

Актът на незаконно задържане на опозиционен лидер трябва да бъде осъден и да няма повторение, както и да няма повторение на казусите с арести и притеснение на хора по време на изборите през 2021 г.

Това заяви пред БНР евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Емил Радев.

Освен ареста на бившия премиер, Радев посочи и действията на МВР по места по време на изборите миналата година, включително съставянето на предупредителни протоколи и претърсвания.

"Тези антидемократични и навяващи спомени от бившия комунистически режим действия не трябва да се повтарят и трябва да бъдат осъдени."

Досега в ЕС не е имало незаконно задържане на лидер на най-голямата опозиционна партия, обясни евродепутатът  и допълни, че подобен прецедент не бива да се повтаря.

Още по темата

"Няма нищо политическо тук", така евродепутатът отвърна на критиките на ПП, че Европейският парламент се замесва в предизборната кампания у нас. По думите на Радев преди няколко месеца, когато е било инициирано искането за обсъждане на казуса с ареста на лидера на ГЕРБ, не е било ясно, че ще има избори.

"Кирил Петков се опита да въвлече и Европейската прокуратура в този незаконен арест. Недопустимо е по такъв начин да се замесва тази институция в политическите борби в която и да е държава членка."

Емил Радев посочи още, че когато е ставало дума за европейски проверки по времето на управлението на Борисов, мониторинговата група е действала много бързо, за разлика от сегашната ситуация. Той изтъкна, че когато става дума за върховенство на закона, двойният стандарт е недопустим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
То о дядо ЖИвко ви оправяше $% г и се видя едно СДС което в началото викаше ,а сега СЕ ПРЕГЪРНА С БОйко ???Всичко е ясно,да излезе скрития под маста !!!
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това че сме членки на ЕС , не дава право на никой лидер да ни краде и манипулира! Още повече да се чувства недосегаем , само защото си е осигорил спокойствие через КАСКЕТА , който му пази зад..ка! А тези ,които го защитават от ЕС да си го вземат при тях , ама после да не ни то връщат !
38
4
 
1
 
! Отговори
питащ преди 1 година
Ти българин ли си бе господине, че адмирираш намесата на чужди държави във вътрешните работи на една суверенна държава като България. Но то за това трябва пипи, а не подлизурство на тъ...пите от ЕС. Помни, че всичко се връща един ден.
37
5
 
0
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 1 година
ДА НЕ БЕ АРЕСТ, А ОТ ТИКВАТА *** ДА БЯХА НАПРАВИЛИ ЗА УТАЛОЖВАНЕ ГЛАДЪТ НА ХОРАТА В ПРОВИНЦИЯТА.
36
1
 
4
 
! Отговори
Поммещ преди 1 година
За тия, които реват срещу ваксините нека им напомня, че Путин първо ваксинира дъщеря си! Когато болниците бяха препълнени и по коридорите, и ни докараха даже до първо място по починали от Ковид, сигурно са спали, или са леели помия из форумите!
35
5
 
1
 
! Отговори
Язе преди 1 година
Емилчо, там стават много по-големи далавери и нарушения. За справка - далаверата с ковид-ваксите, която другарката Урсула е извъртяла, погазвайки собствените си правила и процедури (справка - одита на ЕС). И същата тая сега говори за морал и законност, а и отказват да предоставят информация на одита на ЕС за договорките за ваксите....Емилчо, нещо за това да кажеш????99739
34
6
 
7
 
! Отговори
Емил Радев пирата преди 1 година
Емил Радев участва физически в кражбата на либийският танкер БАДР. Такова нещо дали се е случвало с друг евро депутат?
33
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32....именно...Борисоф в момента е един уплашен шизофреник.Макар и луд, разбира какви злодеяния извърши.Той се лута между параноята и маниакалните му изблици със склонност за нарцисизъм.Опасен е, защото заради себе си може да предаде , да послужи на чужди интереси ако се изкачи на властова позиция Това са класическите подлежи които историята познава.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото , да напомня на всички Герберски миш-оци...на Борисоф въобще не му пука за вас.В момента Борисов го интересува единствено неговото оцеляване и да не стигне до затвора.Единственото което го тревожи сега е да не го застигне закона.Нито България, нито партията му.Ъова , което ви лъжат висшите им кадри са в интерес за тях ,.Защото и те потъват заедно с кораба.Не им пука за електората.Разчитат на безмозъчни и необразовани , повечето от махалата.
31
4
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
Късмет да имате правителство да направите с дпс и гласовете на мъртвите души и ***.Този път ще ви изринат хората.Няма да ви минат номерата, да се правите на жертви.
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Радев някоя нощ ще получи посещение от едни качулки. Европол действа бавно.
29
6
 
7
 
! Отговори
Новият главен преди 1 година
Е как няма, арестуваха мафиота Берлускони. Мястото на Борисов е два дни от седмицата в психодиспансера да лекува шизофренията си, два дни в следствието да пише показания за опг сик, опг ГЕРБ ДПС, опг руски пионки и опг Гешев сийкив. Останалите три дни от седмицата ще прави филми в затвора за малкия Бойко. Няма да има милост за Борисов, до края на годината най най най късно е кариран. Аз не съм го карал да краде милиарди и да си разпределят пред асет банк.
28
6
 
7
 
! Отговори
Мустафа Бир Фишек преди 1 година
Това не беше ли пиратът Радев?! Една мутра да говори в подкрепа на друга мутра. Гнусно!!!
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСЕНАРОДНА ИНИЦИАТИВА: "ДА ОПАЗИМ БОЙКО БОРИСОВ"! ПОДКРЕПЕТЕ!!!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук много престъпни босове ги арестуват и след това ги освобождават и след това след много години ги оправдават.Такава е действителността.И С Борисоф е същото.А прокуратурата в Европа няма да се занимава с нашите вътрешни проблеми.Правилата са такива че те не се месят в държавните прокуратури.Така че ЕС няма отношение към ареста на Борисоф.Ако желае , тогава лично да поеме цялото дело.
25
3
 
8
 
! Отговори
:) преди 1 година
Пиратът защитил разбойника :) А нещо, като бастисването на КТБ от държавата ставало ли е в ЕС :)
24
4
 
5
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Радев, по ЗМВР, всеки гражданин може да бъде задържан до 24 ч. За селяните нищо не се казва, та явно е незаконосъобразно задържането.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тъй като няма такава държава в Европейския съюз , където да няма всече тридесет години осъден висш политик при такава корумпирана среда , то какво намира Радев в това , че Борисоф е арестуван и освободен.Това става в България.Това стана и с Бенчо Бенчев и много други.И съдят България за тормоз.И кой плаща???....веднъж ни окрали, и след това втори път ни взимат от нашите пари
22
2
 
9
 
! Отговори
Сега вече преди 1 година
Сега вече цяла Европа знае, че Боко е бивш арестант
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гнусно е да си гербераст и плоскоземец от възраждане, а те се канят да "управляват" България