НС решава дали да предоставим военна помощ на Украйна

В дневния ред на депутатите са и промените в Изборния кодекс
117
НС решава дали да предоставим военна помощ на Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите се скараха дали трябва да обсъдят промените в Изборния кодекс през тази седмица.

Милен Матеев от ПП поиска точката в дневния ред да отпадне, защото според него все още няма готовност за обсъждане на Изборния кодекс.

"Това става в нарушение на Правилника за дейността на НС. За мен е кауза да не върнем хартиената бюлетина и да не върнем начина, по който се манипулираха предишните избори. Не е нужно от коалицията "хартиена бюлетина" да ни показват мускуси, ние знаем, че имате мнозинство за това ,но го направете при спазване на правилата, а не на тъмно и потъпквайки нормите в тази държава", призова той.

Йордан Цонев от ДПС му отговори, че няма доверие в този начин на гласуване с машини и заради това въпросът трябва да бъде обсъден в пленарна зала.

Борислав Гуцанов от БСП пък поиска точката за проемането на решение за оказването на военната помощ за Украйна и проектът за решение за купуване на нови изтребители да отпаднат от дневния ред.

"Не считаме, че в обществото има консенсус за предоставянето на военна помощ, хуманитарна да, но не и военна", призова той.

При гласуването в дневния ред останаха и приемането на промените в Изборния кодекс, и проекта на решение за военна помощ за Киев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: парламентдневен ред
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да дадем помощ на Украйна...стига се излагали! Драма няма, Помощ трябва!!!
88
0
 
6
 
! Отговори
ИВАН ИВАНОВ преди 1 година
Ако ДПС покрепи помощ с оръжие на Украйна Това ще значи Че ДПС офциално признава ВЬЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС за правилен акт на Татовия режим ТОВА което се случва в Украйна е сьщото само че с много орьжие
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 96 - Да допиша, не оспорвам и не пиша за да се заяждам, във В. Търново почина тия дни адвокат, работещ до последно - на 94 години, с ясна памет и мисъл. Но колко са такива? Та, мисълта ми е, хайде по-толерантно, да не нападаме възрастните заради едната политизация на днешната обстановка.
86
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Да се връща хартиената бюлетина след като не се проверяват разпечатките от машините вота може да бьде така манипулиран , че янев да се окаже в нс вместо слави
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 96 - Не обръщаш внимание на правописа, щото телефона ти е оправдание, а не би трябвало. Но и не четеш с разбиране. Не съм учител, съседите ми са учители, интелигентни и начетени, уважавани хора, за тях писах. За теб едно нещо може да е сложно или не, за тях съвсем друго. Друго поколение са, в други времена са живели, няма как на тая възраст да станат като сегашните, дето се справят и с телефони, и с компютри от детска възраст. Гаранция, че и ти не си изчел толкова книги, колкото те.
84
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко че са били учители.Явно не са го засужавали,при условие, че не могат да се справят с елементарни работи, като гласуване на машина.Дете във втори клас ще се справи.По отношение правописа тук:Пиша от телефон и не обърщам внимание как е словореда.Извинявам на човека учител с приятели учители,които не могат да си истеглят паринот банкомат.Банкомата е по-сложно устройство от машината за гласуване.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, демокрация е, трябва да има избор - хартиена бюлетина или машина. Ей, тая изостанала почти изцяло Европа, само в Бг най-напредничави, забранили бюлетините и издигнали мадурките на пиедестал! Комплексарска история!
82
2
 
7
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Хрантутниците в - нс оправиха бьлгария и сега ще оправят украйнаЗакривай
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато загинат 500 хиляди Руснаци,тогава ше спре войната.
80
0
 
0
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
БКП лозунги от 1956!
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 84 - Не знам как гласува баба ти, но моите съседи, учители, на подобна възраст, не гласуват точно по тая причина, не искали да се излагат, ако нещо не направят както трябва. И изобщо не са неграмотни. А ти с претензциите си за грамотност пишеш кЪртечница, не идва от кЪртя, а от кАртеч. И не са длъжни хората на такава възраст да могат да се справят с компютри, телефони, банкомати. Не случайно още има опашки пред пощите за пенсии, и в никакъв случай не са само от неграмотни.
78
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия досега е загубила над 71 хуляди войници и пеодължава да губи поне по 500 на ден.Дайте им оръжие на Украина.Когаъо загинат над 500 Руснаци,може и да се събудят останалите.
77
0
 
6
 
! Отговори
о 85 преди 1 година
Шот' в Хаити под носа на Щатите и под вещото им ръководство са съфнали и вързали, например! Не се излагатйте! С думите си показвате точно това, за което пиша -че сте с промит от западната пропаганда мозък, човек, ограничен в това , което му навират под носа!
76
1
 
0
 
! Отговори
До 87 до 83 преди 1 година
Значи ще ми доказваш аз как съм живял?
75
1
 
1
 
! Отговори
До баба ми преди 1 година
Не пречи и на 90 да си хакер, но колко са?
74
0
 
1
 
! Отговори
до 83 преди 1 година
Няма как "да помните" други работи. Има как да ви е изгодно да не знаете или да шикакалкавите с глупостттиии. Написаното от мен може без проблем да се докаже.
73
4
 
1
 
! Отговори
До 82 до 79 преди 1 година
След втората световна война, само СССР и източна Европа бяха социалистически, заради съветската окупация! СССР започна да изнася социализъм по цял свят, и който възприе е в пълна мизерия!
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба ми е на 87 години и няма пробле да гласува с машина.Казва ,че е по-удобно.Не е удобно за неграмотните.Но като са неграмотни,не би трябвало и да имат право на глас.Това е ,все едно на псухично болен,който не си взима лекарствата да му дадеш къртечница и му кажеш да прави каквото иска.Никакви хартии вече.Да пазим природата и да пазим държавата.Като им е трудно да ходят на уроци.Аз гласувам за по-малко от 15 секунди с машина.
71
2
 
1
 
! Отговори
До до 79 преди 1 година
Аз съм на 60 и малко и помня други работи!
70
0
 
3
 
! Отговори
до 79 преди 1 година
Подпомагането на Китай в началото на 80_те години е било също с цел унищоването на СССР. Много е явно, защото условие да получат финансова, техническа и всякаква др. помощ от САЩ е било да нападнат Виетнам, който си беше социалистическа държава, съюзник на СССР. Но виетнамците победиха, разбира се с помощта на СССР. Планът за удар от друг фронт не сполучи. Китай не се обърна срещу СССР и Русия.