Украинските бежанци в хотелите, в които почиват държавните служители

България се грижила най-добре за бежанците си в целия ЕС
162
Украинските бежанци в хотелите, в които почиват държавните служители
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бежанците трябва да решат до 15 ноември дали да отидат в държавни бази. Това са държавните хотели на ведомствата, там, където почиват всички български държавни служители и семействата им, това заяви служебният министър на турицма Илин Димитров пред БНТ.

„Ние ги местим от едни хотели в други. Да, има различни категории,, някои не са пригодени за зимата, в момента ги пригодяваме, слагаме печки и климатици където трябва, но условията са повече от добри. Дадохме срок от 15 дни, за да не е шоково и да могат бежанците да решат дали искат да се преместят. В базите има има интернет, топла вода, отопление“, увери Димитров. Има обаче твърде много хора и твърде много интереси и с получава игра на развален телефон.

„Бежанците и хотелиерите могат винаги да се възползват и от националния ни портал, където на три езика могат да получат информация как става самото преместване. Държавата се е погрижила и за това“ допълни той.
Държавата поема ангажимент да плати на хотелиерите престоя на бежанците до 15 ноември.

„Оттам нататък хората могат да останат, ако решат да си плащат или ако хотелиерите решат да плащат разноските. България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци - платили сме най-много средства и от ден първи те са настанени в хотели. Това е невероятен имидж пред Европа - солидарност и съпричастност, но просто финансите ни свършиха", обясни министърът.

По данни на финансовото министерство държавата е отделила около 520 млн. лв. за бежанците, като конкретно министерството на туризма е платило 186 млн. лв. Илин Димитров посочи, че тази сума ще нарасне до 220 млн. лв., като 95% от парите са от еворфондове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: бежанциИлин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо в газовата камера
111
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги вкарват в бежанските центрове,на който не му харесва да си заминава! Не стига,че ги храним,лекуваме и нямат никакви разходи за нищо,като ток,вода,данъци,винетки,интернет ами и хотели! Какви бази,нямат работа там.7 месеца бяха на курорт за наша сметка.Или да започват да работят и излизат на квартира или в лагери за бежанци.Няма как да са само консуматори тук пък и претенции да имат
110
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,Браво значи от 5 звездни хотели Ол инклузив просто ги местят на 3 звездни Ол инклузив и Курорта и лежането продължава а ние ще работим да ги храним
109
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си заминават тези п.а.Р.а.зити.Нямат намерение да работят.до кога ще ги издържаме?ще лежат цяла зима на топло,интернет ,ще им готвят и чистят а ние ще се чудим как да си плащаме сметките и данъците! Имат безплатни лекарства,винетки,че даже и детски получават
108
0
 
48
 
! Отговори
Ахил преди 1 година
За украинските родоотстъпници нашата държава е майка,а за българите държавата ни е мащеха. Да се чуди човек.
107
0
 
40
 
! Отговори
АМАН преди 1 година
И тоя министър се уля! Да искат *** за укрите от техния Зеленски - той не се оттегли от поста и пожела ВОЙНА! - неговите туристи най-напред трябваше да се обърнат за помощ към него, той ги натресе на това дередже! и да останат в западната част - ама тръгнали на прочулите се български морски курорти със самочувствието на специална раса да ги обслужва простия ни народ -
106
3
 
18
 
! Отговори
иван преди 1 година
До Алекс 19 - не знаеш ли? - частните хотели са на политици и депутати, те плащат на себе си!- брата на С. Станишев /роден в Херсон и расъл в Харков/ е архитект и съсобственик в комплексите.
105
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затворите са празни, с малко преустройство като остъкляване и прекарване на парно отопление може да се превърнат в идеален подслон за украинските дезер... пардон, бежанци.
104
6
 
37
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Абе украински *** вън от България,заради вас целия свят се обърка.Заради вас и ние страдаме.Само концлагери за тях.***.
103
2
 
31
 
! Отговори
Шарлатанин преди 1 година
Да видим дали ще има настанени украинци в "Евксиноград", "Резиденция Шабла" и т.н. - те също са за "държавни служители", ама...... не за всички.
102
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На влака и обратно от където са дошли
101
5
 
44
 
! Отговори
Пенчо преди 1 година
Втората световна - с германските нацисти, сега с украинските, а се сърдим, когато макетата ни наричат фашисти.
100
1
 
53
 
! Отговори
Нахалство невиждано преди 1 година
Как бежанци ще решават, те могат само да молят!
99
2
 
43
 
! Отговори
Ах преди 1 година
Вън наглите *** от България!До кога ще търпим тия търтей.Не искат работа,искат хотели,джакузи,храна без пари,пътуване без пари!До кога майкопродавците от ДБ ще *** за тая ***?Тия сега предлагат да ги осигуряваме безсрочно!Пинокио и отя *** атанасов на съд за държавна измяна!Обръщам се към политиците в БГ-ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ!!!ВИЕ СТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ И СЕ ПОГРИЖЕТЕ ЗА НАРОДА СИ А НЕ ЗА НАСРАИНЦИТЕ!!!
98
0
 
20
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Зелински мести Офиса си в хотел в Слънчев бряг (с български камиони де), защото в Киефф няма ток.
97
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фъфлещият министър или не знае какво говори, или мисирките не са разбрали фъфленето.
96
2
 
65
 
! Отговори
SS преди 1 година
Типично по ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ! ЕДНИ ПО БЕЖАНСКИТЕ ЛАГЕРИ ,ДРУГИ ПО ХОТЕЛИТЕ ! А НАШЕНЕЦА (ний) ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ЗА ТЯХНАТА ИЗДРЪЖКА ! ЧЕСТИТО ВИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТТИ И НОВОТО НОРМАЛНО !
95
1
 
47
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Истина е, че говорят само руски, а не украйнски. Истина е, че не искат да работят и се се организират когато курорта в дадена държава свърши отиват в друга. И въобще не са красиви руси и със сини очи. Колкото сегашните германци са хаха. Всички вече са паприкаш и те не знаят какви са и какво искат. Знаят само, че трябва да са господари и надменни и да вземат. Нищо не е такова каквото беше. А гена който са загубили и едните и другите е рядък на изчезване....
94
3
 
37
 
! Отговори
От мен преди 1 година
Президентска република и онези 240 нищоправещите да си ходят по къщите.
93
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Лора Крумова, мигрантите, които остават. За афганистанка, дала приспивателни на детето си, за да не реве, че ще го оставят в гората трафикантите, три дни по гори/планини от Турция до тук, бременна, ражда 4 дена след идването, 9 месеца в лагер с бебето и другото дете, и, о чудо, ни един протест, развежда се у нас, била с уреден брак. Сега е сама, с двете деца, малко ресторантче успяла да направи, тя сервира. Щастлива, мили хора са българите и 4 сезона в България, обича я. Претенции няма!!!