Слави за РСМ: Българи биват унижавани, оставяни без работа, пребивани

Той отново призова за връщане на ветото върху РСМ
Обновена: 20 яну 2023 13:50 | 20 яну 2023 13:50, Нели Христова
241
Слави за РСМ: Българи биват унижавани, оставяни без работа, пребивани
Снимка: БГНЕС

"Още през октомври, когато в Северна Македония беше приет антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент трябва моментално да гласува връщането на българското вето срещу Северна Македония. И да поиска срещу падането му защита на българите в Северна Македония, гарантирана от промени в Конституцията", това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Facebook профила си.

Той коментира случката със секретаря на българския културен клуб "Цар Борис Трети", който бе жестоко пребит от трима души в Охрид снощи. Ето целият му пост:

Докато ние се вълнуваме от това, че Бойко Борисов за първи път стъпи в българския парламент от години, докато се вълнуваме дали една криптобанка е платила на българска партия, за да вкара нейни хора в парламента, в Северна Македония се случи нещо ужасно и за съжаление - очаквано.

Трима души са пребили зверски секретаря на българския културен център “Цар Борис Трети” в Охрид. Секретарят Християн Пендиков е в болница със счупена челюст на две места, със счупени ребра и със спукани прешлени.
Християн е пребит зверски, не за да бъде обран, а защото е българин. Къде по света пребиват човек, само защото е българин?

Ами, как къде? В Северна Македония.

А в България на някого пука ли му, че оттатък границата ни български културни центрове биват палени, българи биват унижавани, българи биват оставяни без работа, българи биват пребивани?

Сега българските политици, които носят пряка вина за това, ще напишат декларации, ще осъдят побоя над Християн, ще привикат министъра на външно министерство да говори в парламента… И… толкоз. До следващия побой.
Или до убийството на българин в Северна Македония.

Българското вето срещу Северна Македония беше инструмент правата на българите там да бъдат защитени с моменталното им вписване в Конституцията на републиката като равноправни на всички народи в страната.

А какво стана - шепа национални предатели в българския парламент гласуваха българското вето да падне безусловно и защитата на правата на българите в Северна Македония да бъде отложена за неясното бъдеще.
И какво - да чакаме безропотно това бъдеще, докато в настоящето наши сънародници биват пребивани почти до смърт? Така ли?

Политиците в българския парламент, които гласуваха за падането на ветото, са съучастници в побоя над Християн.
Не, те не насяха бруталните удари върху Християн, но те гледаха безучастно отстрани и оставиха Християн сам.
Утре ще оставят сам някой друг Християн, или някой Петър, или Иван. И ще гледат пак безучастно отстрани.

Още през октомври, когато в Северна Македония беше приет антибългарския закон за сдруженията и фондациите, написах, че българският парламент трябва моментално да гласува връщането на българското вето срещу Северна Македония. И да поиска срещу падането му защита на българите в Северна Македония, гарантирана от промени в Конституцията.

Само така българските политици може да измият националния срам и позор и всички ние да застанем достойно зад Християн, Петър, Иван.

Накрая имам един въпрос към всички вас, които четете тези думи: Когато започнат да избиват българи в Северна Македония, първо - как ще се почувствате, и второ - какво ще направите?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
Косето преди 1 година
Само да ви кажа ,че хората са изоставени в собствената си страна
181
0
 
1
 
! Отговори
Македония преди 1 година
Ако държавата ни нападне рсм е проблем, но ако спонтанно обикновенните граждани започнат да навлизат на територията на рсм с цел предизвикване на гражданска война и смяна на режима в рсм няма да е нарушение или престъпление по българските закони. Така, че решението е да щурмуваме рсм!!!!
180
1
 
2
 
! Отговори
Дай примен преди 1 година
слави поведи твоята партия към Македония и я присъедини към България. Ходил си войник, знаеш какво е. Хайде с оня тошко и оня иво сиромахов.
179
2
 
4
 
! Отговори
Шматка преди 1 година
Дълъг, ти дори не посмя да влезеш в парламента, тук искаш да знаеш, кой какво би направил? Стига нажижава още обстановката! Ако тези побойници са от "Вагнер" какво ще питаш? Дали някой ще нападне Русия или вето и т.н. Руснаците избиха сума Българи в Украйна нещо да си написал или казал изказал по темата? *** в Охрид или Скопие като смел Български патриот и им обясни на С.Макета какво ти е на сърцето! Всичко седнало да пише. Дела се искат Слави, не Клавиши. Какво си казал не е от значение!!!
178
4
 
1
 
! Отговори
пояснение преди 1 година
Маркседонски цесекарски език създаден на точно 5 май е официален в Северна Македония..................Доказан ФАКТ................................Червеният Вазелин Трифонов Слави заради него пребиват българите там и прочие
177
1
 
2
 
! Отговори
макекурва е тоя преди 1 година
Македонският език си има рожден ден и той е рождения ден на ЦСКА и Карл МАРКС 5 май
176
1
 
2
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Предлагам да нападнем СМ , както Путин нападна Украйна. Става ли ?
175
3
 
5
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
А българите от България нямаше нищо против да бъдат принуждавани да се бучат с отровите. Тогава мълчеше като г-ъ.з. Зеления сертификат го помним. Помним и как шyтоветe ти слязоха в първия ден маскирани с памперси за пред камерите само естествено, нищо че до предишния ден обясняваха в 7/8 колко са вредни и как щели да вкарат в затвора Кунчо, бай Шиле и Мутафчийски в затвора. Copoсоидна *** си и ти "воеводо" измислен. Мучиш сега защото иде цирка "избори".
174
2
 
12
 
! Отговори
Ела преди 1 година
И понеже това се случва с българите в РСМ, ти искаше да изпратиш техен космонавт в орбита? Ах, фурнаджийска лопата ...
173
3
 
9
 
! Отговори
Колев преди 1 година
Прав е човека само че ние ,с професор Топалов отдавна казахме че Белград няма да ги пусне в евросоюзът преди Сърбия да влезе,и да стоят самотни сърбите,каквото и да се подписваме с тях сърбите пък и руснаците и те имат интерес да клаттят балканите тук ,все ще измислят проглеми,това са руски саботажи от кремля тръгват но както винаги минават през Белград
172
4
 
10
 
! Отговори
просту преди 1 година
ст използва националистическата карта да прилапа некой гласец, само дето народа само веднъж се лъжи
171
6
 
10
 
! Отговори
димитър преди 1 година
Славчо ,популист си ,ясно е ,не мисли ,че не Ни пука .Повече точки няма да събереш ,дори и от това ,което се случи .Знаем те .
170
3
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 1 година
Мирясай бе,***!Каквото кажеш все е плагиатско и просташко!Вярно е ,че ти си жертва на твоите мафиотски структури,но това не те освобождава от отговорност пред народ"суверен"и БОГ!ТИ си раздвоена овча муцуна:До обят те е яд на другите,а след обят-на себе СИ,еничерски ОЛИ...
169
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аре слафчо , бегай на мекедонския фронт да спасяваш българи , стига си седял на дованчето и поствал във фесбука
168
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгарите прецакАха държавата.
167
7
 
13
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Кой пусна ДПС за повече изборни секции в Турция?Кой пусна фъндък на Радев?Кой е виновен за 3 г ПП да управлява?Славиии....иеееее. Търсете тактак ДЖАМБА ДЖАМБА....аре ей шшш дай зурна турска...аааааа...са са по са..
166
5
 
23
 
! Отговори
R преди 1 година
Ти да мълчиш! Народът те прати в парламента като първа политическа сила, а ти се помри като мишка.гледай си болестите и парите и си живей живота.
165
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 192.....Каквото и ти!
164
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и кво - слафчу май пак му се иска в парламента и ся са напъва яко . От това напъване - най-много да се на--ака.
163
3
 
12
 
! Отговори
До 196 преди 1 година
Темата е друга, умнико !