Важни подробности за изборите в чужбина

На много места ще се гласува само с хартия
13 фев 2023 22:22, Росен Стойчев
14
Важни подробности за изборите в чужбина
Снимка: БГНЕС

В секциите в чужбина за предсрочните парламентарни избори ще се гласува с хартиени бюлетини, ако за съответното място не може да се осигури техник за устройствата за гласуване, който владее български език, затова и на много места в чужбина сънародниците ни ще трябва да гласуват само с хартия.

Още по темата


Това съобщиха от ЦИК с уточнението, че изборната комисия все още не е определила точния брой на местата за гласуване. Срокът за последното е 11 март, когато според хронограмата на вота за 2 април трябва да определят местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място.

Очакванията са в чужбина да имаме малко над 750 секции, а от ЦИК обявиха списъка на секциите в чужбина, където през последните пет години са гласували не по-малко от 100 избиратели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: чужбинавотрешения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
От чужбина преди 1 година
ЕС праща в бг милиони евро от нашите данъци които плащаме в развитите държави. Имаме пълно право да избираме кой да краде тези средства. А "родолюбците" в бг да престанат да се осигуряват на минимална заплата и тогава да говорят за плащане на данъци.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тази възхвала и мазнене на гурбетчиите. Масово повечето са пълни мизерници и икономическата полза от тях е много прехвалена. Готованци и интересчии, които обезкървиха държавата, дадоха се без бой, а имат и наглостта да се мислят за някакви избрани и спасители. И в крайна сметка от техните претенции за гласуване печелят най-много дпс и купените гласове.
9
3
 
6
 
! Отговори
Бедни сме преди 1 година
Стига сте харчили пари! Който иска и го интересува, да дойде тук и да гласува. Крайно време е да се премахне и двойното гражданство.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4 Анонимен А защо тези дето живеят в чужбина от години имат право да гласуват на изборите в България? . . . . Защото такива като тебе от 16 години гласуват за една партия и влекат държавата надолу! И защото партията за, която гласуваше ти прогони всякакви инвеститори от България и защото ако не са гурбетчиите няма да можеш да си купиш и семки, та камо ли за хляб! Който носи пари в България има право да определя за какво ще се дават тези пари! Ясно ли е вече? Тарамбука такава!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има българи в ЕС, които работят и не са свързани с панелките на БГ и селските къщи за щастие!!!!! Те със сигурност не гласуват!!!
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4. Хората в.чужбина са от ЕС и всеки може да работи, където си намери работа, каквато предпочита да върши. Връщат се по здължение, не и по желание. ***, останали на топличките местенца и във входовете на блоковете ги тормозят, дори и убиват. Ето от това са избягали сънародниците ви, и не биха се върнали дори.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На маркет линкс да им кажа, понеже не са ме питалиЩе гласувам за Възраждане
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо тези дето живеят в чужбина от години имат право да гласуват на изборите в България? Тях реално погледнато не ги интересува не се прибират изобщо или си идват за седмица, две най-много месец.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Hihihi ima da praite mnooooogo propadnali ialovi spekulantski opiti....bez pismena zakonna prozrachna republikanska izborna informacia do vseki edin bg izbiratel na negovia adres po jiveene v rbg nikavav bg parlament i minsavet naima da vi pozvolim...ako ste sichki mahlenski kuchki, pesove, bulonki mastii da sberete zaedno...mafiot spekulant rradev i negovite gugutki da sa nauchat kak da informirvat vseko malko bulgarche s kulturno info pismo v rbg ili da si zaminava na askovskoto babinsko selo.
2
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това устроива идеално дпс всички на хартиените бюлетини и ако подвижнатаурна доиде и в къщи какъв кеф
1
2
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Защо трябва да се харчат толкова много народни пари? Аз предлагам да ми дадат на мене само половината от парите, приготвени за избори и аз ще им напиша списък с разпределението на мандатите по партии. На моя хартия! С мой принтер ще отпечатам списъка! Само за половината пари!