НАТО – фокусиран върху сдържането на Русия

Терористичните актове няма да разсеят Алианса, твърди експарт
7 юли 2016 12:37, Екип на Bloomberg
59
НАТО – фокусиран върху сдържането на Русия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На предстоящата в петък среща на Алианса във Варшава се очаква да бъде взето решение за разполагането на не повече от хиляда войници на НАТО във всяка страна член от балтийските страни плюс Полша. Това заяви Йордан Божилов от Софийския форум за сигурност в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Терористичните актове няма да разсеят НАТО от основната му роля - да гарантира сигурността на своите страни-членки", каза той.

Затова, като най-голяма заплаха за тази сигурност, Алиансът ще остане фокусиран върху сдържането на Русия, допълни експертът.

По думите на Божилов единството в НАТО е много по-голямо, отколкото това в ЕС, тъй като "Алиансът осигурява нещо много важно".

Според него възходът на Доналд Тръмп като кандидат за президент на САЩ не е заплаха за НАТО, понеже "едно е говоренето в предизборните кампании, а съвсем друго са механизмите за водене на външна политика".

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Брест преди 7 години
Договорът *** - Рибентроп откри пътя за ВСВ.Руснаците са най-зависливото, неграмотно и ненаситно племе.Трябва да им се сложи намордник.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропаганда за ***!Крадецът века - дръжте крадеца!Нато-оръжието на САЩ, овърша света с войни, заобиколи цяла Русия, ангажира цялата *** по света, за да ограби и Русия!Кой кого трябва да сдържа?Нека се сдържат едни назначени пионки небългари, които шестват по медиите и овоняват с платения си отровен дъх.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--51;Това беше предназначено за друг.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--40 Ами тя Русия е виновна за двете световни войни бе
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До литвиненко--35;Ти за кого говориш ? Това което драскаш се отнася за Русия.Че тя е жив зян бе неграмотен.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пиночет--44;Не Украйна а Русия свали самолета. Холандците знаят и номера на установката , която го свали.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 0--45; Така е . Поначало хората са казали ; И лудия бяга от пияния .Или всички се страхуват от непредсказуеми.
30
4
 
3
 
! Отговори
0 преди 7 години
SAS ROSSIA SHEGA NE BIVA...
29
4
 
4
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Дават пара на свирката американците да има кой да им купи оръжието. Миналата година украинците като свалиха холандския самолет, веднага обама тръгна на обиколка при европейските лидери и ги плаши с Русия, ама никой не му купи самолетите. Нищичко не можа да продаде.Сега пак раздухват Руската заплаха имат още *** за продаване
28
3
 
4
 
! Отговори
тт преди 7 години
Този какво мисли русия ще смачка нато
27
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 39САЩ се намесиха отново в Ирак(за ВБ не съм сигурен)Почти всички по-големи армии на НАТО от Европа се намесиха в ЛибияСАЩ се намесиха и със сухопътни сили в Сирия(Германия, ВБ и ФР със самолети)Турция води военни действия на територията на суверенни Сирия и Ирак и нарушава възд и морско пространство на Гърция, да не забравяме и островната окупация дето все я подминаваме.Малко ли са?
26
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я някой умник да ми каже в последните години в коя натовска държава е имало военен конфликт?
25
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Ха- ха- ха 36И Хилещи се Експерте колко народности в Русия(от десетки официално признати) бяха затрити или направен опит да бъдат затрити от въпросния Руски Национализъм? Колко локални езика бяха забранени. И прочие идиотщини които националистите правят. Е можеш ли да ми дадеш примери?
24
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До литвиненкоЗащо руските мекерета се опитвате да пришиете Китай към борбата на путинова Русия за световно господство? Русия е само един суровинен придатък на Китай.
23
12
 
2
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
До БобиРуския пропагандист се появи и отново пише несвързани брътвежи подплатени в руски пропагандна терминология! Неонацизъм в Украйна, пък в Русия божи кравички. Неонацизъм се възроди и е най-силен в Русия пишман "експерте"!
22
2
 
11
 
! Отговори
литвиненко преди 7 години
И колко време ще успее НАТО да сдържа Русия и Китай,и кой ще плаща сметката,гражданите които ще ги е страх да отидат до летището или на концерт,за да не ги разстрелянякой с калашник?Или кой ще плаща за това сдържане,по голяма част от Европа е във фалит,безработица прогресивно обедняване.Нали на запад човешкия живот беше най важен?Въпроси много,отговори малко или почти никакви.
21
1
 
7
 
! Отговори
Гуньо Гъсков преди 7 години
Този специалист от снимката, фокусникът от кой ръкав на сакото си го извади ?! Има изключително компетентен и респектиращ фейс ! И е световно известен !
20
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Ха- ха- ха 29Ти Умнико май не си чел история? СССР се разпадна поради комбинация от 3 фактора - Надпревара във въоръжаването още има складове с танкове от тогава в РФ и Украйна(и не само там), Чернобил който беше МНОГО ГОЛЯМ ИКОНОМИЧЕСКИ РИТНИК ЗА СССР. И най-важното нежеланието на местните компартии да бъдат командвани от Москва - Тоест зараждане на Национализъма който все още се вихри масово в Пост СССР пространство. Фрапантния пример е Украйна които избиха до НЕОНАЦИЗЪМ чак.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За драскащите ТУК УКРОпитеки :)"Ахинею жидовскую,мерзость русофобскую,пОгань либерасто-антихристианскую,гнусь педерасто-зверино-варварскую и хрень "чистобошковую"-жидобандеровско-укронацистскую(к тому же ты ещ и хам-подонок вонючий),порешь как раз ты,безумец-бес-нЕлюдь рогатый!"БРАВО sex на хохлите :)
18
3
 
0
 
! Отговори
РусПетрол преди 7 години
- Покупайте, ребята мощи наши прадайом! Сделали и прадайом! А вие чтож? Не хочите руснефт?