Русия затвори границата си с Беларус заради COVID-19

Досега там са регистрирани 63 случая на заразяване
16 мар 2020 13:15, Елка Василева
30
Русия затвори границата си с Беларус заради COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Руските власти обявиха днес нови мерки за борба с разпространението на коронавируса, по-специално затвориха границата със съседна Беларус, но се надяват да избегнат "по-драстични" ограничения, предаде Франс прес.

През февруари Русия вече затвори границата си с Китай, ограничи пътуванията от Иран и Южна Корея и значително сви въздушните връзки с ЕС, напомни на правителствено заседание премиерът Михаил Мишустин.

Тези превантивни мерки дадоха възможност съществено да ограничим разпространението на новия коронавирус в Русия, където до момента са регистрирани 63 случая на заразяване, отбеляза той.

Още по темата

"Трябва да направим всичко, за да не се развие ситуацията по същия сценарий, както в другите страни", подчерта Мишустин. "Въведените ограничения целят да избегнем вземането на по-драстични в бъдеще", добави той.

До момента Москва - най-силно засегнатият град в страната, не е затворила обществените места. Там е въведен режим за 14-дневно самоизолиране на хора, пристигащи от страни, пострадали от заразата.

Руската столица остави на родителите да избират дали да пращат децата си на училище или не.

Премиерът информира между другото, че в близко бъдеще предстои да бъде задействана денонощна система за алармиране на населението чрез социалните мрежи и специална телефонна линия.

Заради пандемията от вируса на COVID-19 руската федерална служба Роспотребнадзор препоръча по-рано на гражданите да избягват всякакви пътувания в чужбина, напомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: меркиРусиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
1
 
! Отговори
кой преди 4 години
има интерес...Естествено Русия има интерес от разпространението на тази чума и е тяхно дело това.. Те само ракети и оръжие дрънкат и с това са горди...
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ей на - за тези, дето се чудеха как може да има толкова малко заразени - хората още рано-рано са си затворили границите и са въвели карантина."-------------------------------Руснаците са разработили и внедрили тест-коронавирус "Вектор". Резултатите от тяхния тест "Вектор" са готови за 2 - 4 часа след взимане на пробата за анализ. На завърналите се от странство и поставени в изолация, болничните листи се доставят от куриер на посочен адрес и се връчват срещу представяне на лична карта.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките срещу разпространяването на епидемията не попречиха на руските граждани да отбележат днес шестата годишнина от провеждането на референдума за присъединяване на Република Крим към Руската Федерация. Русия отбелязва прогрес в преговорите с Украйна, относно изпълнението на Минските споразумения. В най-близко бъдеще се очаква да стартират преки преговори между официални представители на Украйна и ЛДНР.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са забележимите разлики в подхода?Руските власти първи в света затвориха границата си с Китай. Затвориха границите си с някои европейски страни, с Украйна, а при достигане на регистрирани 63 случая, не се поколебаха да затворят и практически липсващата граница с Белорусия.Българските власти при въведено извънредно положение, затварят ли границите или оставят вируса свободно да прониква отвън?
20
2
 
2
 
! Отговори
Грамотна до № 2 преди 4 години
До т. наречения РеалистПий си хаповете редовно, че лошо иначе........
19
9
 
4
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Да си гледаме нашия свят, раССия е друга паралелна вселена ... там е разположена една гигантска черна дупка която изкривява дори и сигналите идващи от Матушката и е готова да засмуче и раздроби всичко попаднало в обхвата на нейната гравитация ... !!!
18
0
 
3
 
! Отговори
Делю преди 4 години
Редовните облъчени от сайта са налице.
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ресторантите са отворени в Русия. Наричат ги " Центрове за профилактика".
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като ПРИ вируса е 1 за 41.6 то след сигурно ще 1 за 60
15
9
 
4
 
! Отговори
санкции за Просия! преди 4 години
С Чернобил пак беше всичко наред, ама след това работата излезе дебела.
14
10
 
6
 
! Отговори
Русия е зараза преди 4 години
Тоя вирус 100% са го пуснали гнусните москвичи!
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 големи разтояния + дълга зима само по себеси са си вид карантина ...навремето и чу,,***,,та ги е ударила по късно но не и по леко пика тепърва им предстой
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виж след вируса курса на лева
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 Бг Лев = 41 руски рубли
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия па кво се коркат, нали пият лосион за вана.
9
4
 
9
 
! Отговори
Рагнар преди 4 години
Бла, бла, бла, безсмислени догатки. Гледайте себе си, не в Русия.
8
12
 
7
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Относно информацията за заразените в страната, Русия е черна кутия. от там ниши не излиза като инфо по въпроса. Просто крият истината от собственото си народонаселение по стар обичай. Защото ако се изнесе истината, ще трябва да затворят всичко и крехката им икономика, която се базира само на износ на непрестанно поевтиняваши в момента горива, ще се срине окончателно.
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
63 :))) смешници, сигурно толкова са само починалите във Владивосток, ама там никой не изследва, същата е и ситуацията в Турция
6
4
 
1
 
! Отговори
Оцет преди 4 години
Тази медия трябваше да се казва Лупа Русия.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И съседна Сърбия затвори границите си.И Черна гора също.А ние кога,бе Боко?