След смъртта на 9 пациенти: Арестуваха главния лекар на болница в Русия

Те били с коронавирус и на изкуствена вентилация
11 авг 2021 03:30,
20
След смъртта на 9 пациенти: Арестуваха главния лекар на болница в Русия
Снимка: Pixabay

Главният лекар на болницата във Владикавказ е задържан заради смъртта на 9 пациенти след спукване на кислородна тръба, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация от Следствения комитент на Северна Осетия-Алания.

"В рамките на разследването на наказателното дело 58-годишният главен лекар на болницата беше задържан“, обясниха от там.

Още по темата

По данни на разследващите услугите, предоставяни в лечебното заведение, не отговарят на изискванията за безопасност. Това е довело до смъртта на пациентите.

Разследващите ще поискат постоянен арест за медика. Според местното законодателство го грозят 10 години затвор.

Разследването е  установило, че вчера в Републиканската клинична спешна болница във Владикавказ е имало спукване на кислородната тръба, осигуряваща кислород на пациенти на  изкуствена белодробна вентилация. В резултат на това  са починали девет пациенти, които са били в интензивното отделение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Булгаристан преди 2 години
Фалшива новина!Първо Ковид няма,това е световна конспирация,второ какво общо има главен лекар на болница със спукана тръба?!Има си тръбопроводчици,техници и поне сто служители по надолу,които са отговорни за технически проблеми!Сигурно докторът е бил симпатизант на Навални и са се чудели как да го окошарят!!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте злорадствали,ами си спомнете за смъртта у нас,след умишлено или не сбъркан протокол на лечението у нас.Химическата пневмония и т. н.
11
3
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Ако е заявил, че Путин не отпуска средства за подмяна на старите тръби, естествено че заминава за панделата. В останалите случаи, надали, а и *** си *** като мухи от самагона, който сами си приготвят. 100-200-1000-10000 са без значение за Феодала. Колатеръл демидж и толкова...
10
1
 
2
 
! Отговори
показно преди 2 години
Така работят в Русия. С такава скорост. Вчера в Републиканската клинична болница за спешна помощ във Владикавказ - столицата на Република Северна Осетия-Алания - се спука тръба на кислородната инсталация, в резултат на което загинаха девет пациенти, лекувани в интензивното отделение. За 24 часа разследващите установиха, че услугите, предоставяни в лечебното заведение, не отговарят на изискванията за безопасност. Това е довело до смъртта на пациентите. Разследващите ще поискат постоянен арест.
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10, може може, в колхозния кен еф всичко може.
8
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 "Как може да арестуват лекар за спукана тръба?" В Путинистан официалните власти не са виновни за нищо, тъй че все някоя изкупителна жертва трябва да го отнесе. Сигурно се е изказвал критично за политиката на Кремъл за Ковид или за безаналоговата им ваксина.
7
8
 
7
 
! Отговори
Карабинера преди 2 години
Направили са му сценарий.То е ясно.Но защо с цената на толкова човешки животи?Руска му работа.*** както е казал мъдреца:..Голяма държава,матрял много.
6
11
 
10
 
! Отговори
Владо Путката преди 2 години
Само в дивата Фашия...
5
2
 
8
 
! Отговори
защо преди 2 години
И днес научих нещо ново! Доставянето на кислород на пациенти на изкуствена белодробна вентилация в Републиканска СПЕШНА болница е УСЛУГА!!! Благодаря на дописника.
4
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То въпросът е как лекарите са ги докарали до вентилация?
3
11
 
8
 
! Отговори
пецата преди 2 години
ние сме на 1во място по death rate by country 2021 Русия е на 10то място, вие си правете сметката какво се случва, такъв геноцид не е имало и по турско
2
11
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не си поплюват братушките.... А бившия бг главен с пачките в чекмеджето кога? :)))
1
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В русия всичко е смъртоносно.