След изключването от SWIFT: Руснаците теглят парите си, недостиг на капитал в банките

Опашки от хора се извиха пред банкоматите в Русия
Обновена: 27 фев 2022 20:49 | 27 фев 2022 20:46, Анисия Иванова
450

Хаос в Русия след новината за изваждането на част от руските банки от международната платежна система SWIFT.

Опашки от хора се извиха пред банкоматите в Русия. Хората бързат да изтеглят пари в брой, след като западните съюзници се заеха да изключат част от руските банките от глобалната разплащателна система. Решението на международната общност доведе до срив на рублата.

Списъкът с руските банки, които ще бъдат изключени от системата, все още се уточнява. Голямата цел на санкциите е да бъде парализирана дейността на Руската централна банка.

Според председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, мярката ще навреди на способността на Путин да финансира войната си. Клиентите на изключените банки няма да могат да използват картите си в чужбина или да извършват онлайн плащания към компании, регистрирани в държави, които са наложили санкциите.

А масовите тегления доведоха до опасения от натиск на банки, което може да доведе до недостиг на капитал за отпускане на заеми и финансиране.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
1
 
9
 
! Отговори
Тоско преди 2 години
Руският народ е толкова сърдечен и прекрасен и не ми стига акъла да проумея как един откачен (поне по погледа и държанието му последните интервюта) му стиска да причинява такива несгоди на народа си. Путин си мислише, че войската му ще бъде посрещната като освободител, обаче се оказа, че украинците оказват доста отпор. Виж ако беше влезнал в България половината щяха да му се надупят и да ги "оправи". Украинците показват мъжество, дано сме достатъчно разумни да го проумеем и да се поучим
294
2
 
7
 
! Отговори
Симо Хаюха преди 2 години
Сега копейки как ще си получава заплатата?
293
3
 
21
 
! Отговори
Хайде на рублата преди 2 години
Хайде нашите драскачи в нета да почнат веднага да купуват Рубли и да помагат.
292
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошото е за обикновените граждани. Иначе джуджето си отива, но защо е на принципа - след мен и потоп. Моля, не се подигравайте на обикновените руснаци. Иначе срещу ръководството на РФ нямам какво друго да кажа освен - срам и позор. Дано се намерят смислени хора и просто да ги разкарат от власт.
291
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 2 години
ЖАЛ МЕ Е ЗА БЕДНИЯ РУСКИ НАРОД, ДА ПЛАЩА ЦЕНАТА НА БЕЗУМИЯТА НА ДИКТАТОРЪТ СИ. МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ЗА ПУТИН !!!!ДА ЖИВЕЙ НАТО И ЕС ВИСШИ ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ, ДОЛУ ПУТИН И РЕЖИМЪТ МУ!!!!!
290
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тукашните да действат спешно и да обръщат левовете в рубли да помагат. Покажете подкрепа! Стига думи! Време е за дела!
289
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименами ако ви държи- конфекцуваите руските имоти и дали ще съществува те
288
5
 
2
 
! Отговори
Не усещате ли, преди 2 години
че "тази" Кристина е с брада..??
287
9
 
30
 
! Отговори
Четете историята преди 2 години
Скоро в Русия, ще настъпи масов глад и канибализъм! Случвало се е преди, ще се случи пак!
286
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до #386 Китай обявиха готовност да изкупят всички свободни количества газ , а сащ са УТРОИЛИ вноса на руски горива (за да могат да ги препродадат на ЕС на завишена цена) . Така че за това не ги мисли
285
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото повикало това се и обадило, и не газта няма да спира дори и не си мислят да го правят, кой ще си спре милиардите приходи при положение, че от другаде освен суровини много приходи май не влизат в Русия.
284
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не всички руски банки са изключени от системата SWIFT. Руски газ продължава да бъде доставян от Русия за Европа и разплащането е чрез SWIFT системата.Цинизма на Европа е ОГРОМЕН. С едната ръка "подкрепят" безрезервно Украйна, а с другата финансират военните действия плащайки и ползвайки руски газ.
283
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кристина__БОЖЕСТВЕНАТА КРИСТИНА ИЛИ УКРОТЯВАНЕ НА ОПЪРНИЧАВАТА - Shakespearean comedy or tragedy??!!!
282
6
 
5
 
! Отговори
Кристина преди 2 години
Вържи си голям камък за главата и се хвърли в морето.Много невинни хора ще отървеш.
281
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кристина__АХ,БОЖЕСТВЕНА КРИСТИНА, ПОЗВОЛИ МИ ДА ПОГЪДЕЛИЧКАМ БОЖЕСТВЕНАТА ТИ КАТЕРИЧКА,ПРЕДИ ДА ИЗЧЕЗНЕ И ПОСЛЕДНИЯТ ОСТАТЪК ОТ ОГРАНИЧЕНИЯТ МИ МОЗЪК!!! В КОЙ ДЕН ЩЕ СТАНЕ?
280
8
 
28
 
! Отговори
Кристинкеееее преди 2 години
Хващай пътя за Масква да му направиш на Путин един blowjob като толкова го харесваш,че гледам си обсебена от него.
279
17
 
4
 
! Отговори
кристина преди 2 години
така е, разбирам ви, повечето хора не се замислят нито откъде са дошли, нито къде отиват .. мозъка ви е ограничен, но един ден със сигурност ще разберете Истината и причините и тогава ще паднете на колене пред величието на Създателя, ще видите грешките си.. но уви времето няма да се върне за да се поправят :(
278
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кристина__КРИСТИНА СКЪПА, ХУБАВО ЩЕ Е РУСНАЦИТЕ ДА УВАЖАВАТ МНОГО ЖЕРТВИТЕ ОТ ВТАРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, НО ОЩЕ ПО ХУБАВО ЩЕ Е ДА УВАЖАВАТ СВОИТЕ СЪВРЕМЕННИЦИ ОТ ДРУГИТЕ СТРАНИ!!!
277
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кристина__ПО ГОЛЯМ ОКСИМОРОН НЕ СЪМ СРЕЩАЛ - БОГ И ИСТИНА?!!!
276
1
 
25
 
! Отговори
Проблема е друг преди 2 години
До Анонимен 369 Хората масово използват кредитни и дебитни карти Visa и Mastercard и не са сигурни дали тези карти ще работят като се прекъснат връзките с тези картоиздатели! Имайте предвид че за да използваш дадената разплащателна система ти плащаш някакъв минимален процент като комисионна на тези компании! И реално при изключване от SWIFT тези карти може да станат безполезни! А хората теглят пари защото ако не могат да дръпнат през картите си, а в банките парите в брой свършат, ще седят гладни