Чехия замразява руско имущество

Това обяви премиерът на страната Петер Фиала
29 мар 2022 02:01, Росен Стойчев
61
Чехия замразява руско имущество
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Чехия е замразило имущество на руски бизнесмени. Това обяви премиерът на страната Петер Фиала, цитиран от ТАСС."Правителството действа в съответствие с решенията на Европа. Ние сме от водещите страни, когато говорим за санкции спрямо Русия. Замразили сме имущество на руски бизнесмени за милиони евро. Действията отговарят на решенията на правителството", заяви Фиала.

Предстоят промени в законодателството на Чехия. Търсят се гаранции, че фирмите, свързани с лица от санкционните списъци, ще продължат да работят, а служителите ще останат на работа.
 
Не се обсъжда национализация на руско имущество в страната. Такъв подход не отговаря на демократичните принципи в страната.
 
Това е основен приоритет за правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ЧехияРусияпетер фиала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вие и тека бяхте в недружествени страни тази година нема за вас рус тур а може и газ и ви е ще склоните глава чок тарикати
47
6
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
А у нас, кога???? Като се почне от шпионското гнездо в Камчия и се свърши с апартаментите на всички раши сти. Последните придобиват имоти у нас САМО чрез РЕГИСТРИРАНА тук ФИРМА! Значи са имоти на бизнесмени/търговски дружества. Така е, наистина. Но за това се искат топки, като чешките.
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека и нашата държава да последва този пример , например с руzzкия комплекс на Камчия , със сигурност агентурен център действащ срещу България!
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зайо Байо Примера ти не отговаря на реалността. През 44та не е имало запориране, а изземване и одържавяване. Същото, което в момента прави Русия например със лизинговите самолети в страната. Това вече е същия пример. Без изненада, защото идва от същата идеология със същите "закони".
44
7
 
3
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
До АнонименЗапор след съдебна процедура основана на закон, това е легална процедура. Когато изпълнителната власт произволно "запорира" това е грабеж. Пример: комунистите 1944 така са запорирали имуществото на враговете на народа.
43
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв грабеж бе? Запор на имущество за престъпници е съвсем легална процедура.
42
6
 
7
 
! Отговори
кога преди 2 години
А концлагери за руснаци КОГА?>! И коя държава първа ще се пристраши да го направи?!? Моля!!
41
10
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
И чехите се правят на луди, нещо върховенство на правото и правото на справедлив съдебен процес? Обикновен грабеж, *** иначе сме много демократични.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми на оная работа,русия се нуждае от революция.
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До haha Психиката на русофилите фундаментално е основана на една основна разлка с нормалните хора. Докато нормалните хора има чувство за достойнство, което им помага да имат сравнително реалистична самооценка и оценка за заобикалящото ги, русофилите нямат такова. Това е и причината русофилите да искат да се самоунижават: няма нещо, което да ги спира. Русофила обича да се самоунижава, за да може господаря му руснак да стърчи над него.
38
14
 
14
 
! Отговори
haha преди 2 години
Винати сум мислел че по загубени от българите няма - винаги сме се забърквали в игрите на големите а след това сме отнасяли шамарите... Цялата съвременна българска история показва провала на сервилните български правителства... Но сега Украйна ни прати на пред-поселдно място. Украйна гордо зае последната позиция в класирането.. Това ме успокоява малко - все пак ние сме на предпоследно място в света.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До haha Китай може за няколко месеца да бъде уморен от глад. Китай не е това, което си мислите.
36
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бетер комунизъм това! Ама нищо, скачайте и викайте Демокрация!
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 32/35 И ти , като господарите ти, сте се объркали, че може да използвате думи, без да имат покритие или по точно, като фашисти да викате "дръжте фашистите". Истината е, че фашисткия режим е в Кремъл. Буквално покриват всички определения за такъв. За разлика от Украйна. Путин знае, че лъжите му щяха да бъдат изложени на показ, затова 11 пъти блокира в ООН решение за влизане на ООН в Донбас. Само по начина, по който работиш с максимално вкарване на "сигнални думички" казва всичко.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия конфискува самолети на западни компании на стойност над 10 млрд долара"
33
4
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Явно войната се възприема като футболен мач,в който симпатиите са преобладаващо към по-слабият отбор,ако се представя достойно. Проблемът е,че умират хора в нея,а дори и териториите са след живота,защото без живот е пустиня.Според някои предстои половин Украйна да емигрира и само мирът може да спре това,но за него са нужни две страни.Правото няма нищо общо,Турция и Финландия знаят най-добре.26 първите две седмици в Русия е била 2,2%, рублата от 120 стана на 100 за долар последната седмица.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова нещо у нас просто няма как да се случи...
31
9
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 2 години
Славяни или фашисти..................я помисли пак???!!!Украйна е пълна с фашистки и неофашистки организации............азовци, бандеровци, "Десен сектор" и много други..............били славяни украинците................голям виц!!!!
30
6
 
16
 
! Отговори
haha преди 2 години
Много шум за нищо ... Европа ще получи каквото търси... Няма проблеми за това. Така или иначе Германия има все още много индустрия - време е да минат в сферата на услугите ... Няма Германска промишленост няма и Европейски Съюз като икономическа сила... Века на Китай настана ...
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка изкуствена държава(като Украйна и Македония) си има ограничено време на живот и накрая се разпада..................така е , Украйна е създадена да бъде Анти-Русия , а Македония е създадена да бъде Анти-България!!!!Още със създаването на Македония и Украйна от масоните е заложена една мина, която рано или късно се взривява!