Продоволствените доставки от Русия - "тихо, но страшно оръжие"

Медведев: Русия няма да изнася продоволствие за "неприятелски" държави
1 апр 2022 22:15, Елка Василева
385
Продоволствените доставки от Русия - "тихо, но страшно оръжие"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разполага с достатъчно запаси, за да гарантира потребностите си. Доставките за други страни са възможни, но само ако те са "приятелски". Това написа в своя Телеграм канал бившият президент Дмитрий Медведев и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, цитиран от ТАСС.

"Разнообразните и вкусни руски продукти са напълно достатъчни за пълното обезпечаване на нашите потребности", пише Медведев.

Още по темата
По думите му властите ще продължат да оказват помощ на земеделските стопани. "Нашият приоритет е доставките на продоволствие за вътрешния пазар и контролът на цените. Ще продължим да помагаме на стопаните", пише политикът.

Медведев изтъква, че Русия ще търгува с продоволствие и земеделски продукти само с "приятелски" държави. "Ще доставяне продукти само на нашите приятели, които са много, но не са в Европа и Северна Америка. Ще продаваме срещу рубли или в националните им валути в съгласувани пропорции", посочва той и допълва: "Няма да доставяне наши стоки и селскостопанска продукция на нашите "неприятели". А от тях няма и нищо да купуваме".

По думите му макар и Русия да не купува много продукти от Запада още от 2014 г., забраненият списък може допълнително да бъде разширен.

Според Медведев много държави по света зависят от продоволствените доставки от Русия, а това е "тихо, но страшно оръжие". По думите му през миналата година износът на руска земеделска продукция е възлизал на 37 милиарда долара и е превишил по стойност износа на оръжие.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
1
 
6
 
! Отговори
така е преди 2 години
До Неутраленпо производство и ИЗНОС на пшеница Русия са на лидерски позиции. Китай прозвежда примерно повече, НО заради по-голямо потребление НЕ изнася а ВНАСЯ, докъто Русия произвежда много повече от собственото потребление, затова изнася много. Кирай имат нижда от МНОГО още, така че пазара на Русия НЕ намаля а се променя- при това на по-добри условия- нац. валута. Ще го духаме вс, при това на студено. Само по царевицата Украйната беше преду Русия, сеега вече надали и там, значи и там ще....
325
5
 
12
 
! Отговори
До 349 преди 2 години
Ами САЩ почти НИЩО не произвеждат и разчитат на Китай и Азия.
324
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канадски граждани решиха да не купуват никакви руски стоки в знак на протест срещу войната, но с изненада установили че Русия нищо не произвежда. Държава, която изнася само ресурси се нарича колония.
323
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3 години, фалит и глад.
322
6
 
24
 
! Отговори
Неутрален преди 2 години
Бе знам ли къде е истината - но Блумбърг (ако може да им се вярва) твърди, че през 2021 САЩ и Канада са внесли от Русия зърно за $12.8 млрд. Та като едното нищо Медведев може да е прав!?
321
4
 
19
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 2 години
До Обидно за Россию...Народът на Русия за Путин . Но бандеровците в Украйна убиват хора и измъчват цивилни.
320
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче на Медведев на айфона ще му се скапе батерията и ще му се наложи да изкара 12 кораба пшеница за да си купи нова батерия, и така светът ще има жито!
319
23
 
20
 
! Отговори
Pesho преди 2 години
Ами като гледам май скоро няма да останат много руснаци, та продоволствието ще им стигне. Браво на Зеленски!
318
25
 
31
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Явно Русия не може да предложи нищо на Света освен заплахи.....Кво да коментираш повече...
317
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алеле как се уплаших само! Сега откъде ще си купя огурцiь?
316
20
 
28
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Дима , Дмитрий спри нискокачесвените спиртни напитки , че изглеждаш по зле от Ленин в мавзолея.За другото никой не те слуша.Вие нямате какво да папкате той тръгнал света да плаши.
315
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ah, i vaccinata Sutnik V?
314
30
 
36
 
! Отговори
Жалко за Русия... преди 2 години
Единственото нещо, което Путин съвсем успешно мачка, е собствения си народ!!!
313
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е за вътрешна дезинформация и помпа е самочувствието на руснаците, защото Русия не само, че не е никакъв фактор в продоволствените стоки за,, не приятелските страни ", но тези страни, заедно с Бразилия, Индия, Аржентина, са монополисти в света по износ на месо, сирена, млека и др.Индия изнася 22% от млякото в света. Бразилия и Аржентина са по-големи износители на месо от Русия. Износът на сирене в света е предимно от ЕС, даже България се нарежда на 31 място в света по износ на сирене.
312
8
 
27
 
! Отговори
Гадняр преди 2 години
През целия си съзнателен живот не съм прочел статия, в която някой политик от цивилизования свят да убеждава народа си, че има достатъчно храна. Явно в нормалните държави този ресурс е наличен по подразбиране. В Русия и България обаче нещата стоят по различен начин, независимо, че има достатъчно възможности за производство...?
311
11
 
27
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Те собствените си магазини у нас "берьозка" не могат снабдява, та ЦЕЛА ЕВРОПА ШЕ хранят..... ХАХАХААА..... Я, ПО-ПОЛЕКА С ВИЦОВЕТЕ, СУТРИН РАНО....... ХАХАХААА.....
310
4
 
10
 
! Отговори
Мхъм... преди 2 години
Шматароци тролски ,извадете си главите изотзад и се замислете- какво влагат във фуража всички производители на прасета,телета ,пилета и прочее...Зърнооо! Кои са най-големите производители на свинско,говеждо и пилешко в Европа - тези,които не могат да се самозадоволяват със зърно .Айде сега си правете сметка за какво хортува Медведев .Майната им на руснаците-при нас има два варианта -или отново изнасяме по-скъпо собственото си зърно , или развиваме животновъдството ,използвайки собствен ресурс.
309
8
 
8
 
! Отговори
+ преди 2 години
До 359 ГаньовецаМай ти ще нагъва боб с качамак и ще пускаш газ за да се отполяваш...може ли да има толкова зомбиран и хора.Паличинка се обърна,САЩ,Канада ...не са това което са били през миналият век,нима е толкова трудно да се разбере,както и ,че Русия не е СССР.
308
8
 
20
 
! Отговори
Блядовe недни преди 2 години
Има да нагъват само лук и картофи и да пият самогон докато са живи.
307
15
 
15
 
! Отговори
нов преди 2 години
До Анонименгосподин разбирач Русия е най-големия производител на пшеница и то най-добро качество. малоумия от козяк не искаме да слушаме.