Минчев: Дипломата на Андрею Гюров е изкуствено създаден казус

Парламентарни комисии ще реши дали пращаме на военна помощ в Украйна
3 апр 2022 11:35, Петя Славова
103
Минчев: Дипломата на Андрею Гюров е изкуствено създаден казус
Снимка: БГНЕС

Изкуствено създаден е казусът около дипломата на Андрей Гюров. Това заяви пред Нова тв председателят на НС Никола Минчев.

В нито един момент не съм помислял, че въпрос с диплома за докторска степен от Виенския университет в Австрия може да породи някакво съмнение дали всъщност съответния човек има степента, или не. Бях изненадан по време на изпушването в Комисията по бюджет и финанси, когато този въпрос беше повдигнат от страна на ГЕРБ. За мен няма реален казус", коментира той.

Темата е по повод, че ГЕРБ смятат, са че самата дипломна работа е регистрирана в деня на изслушването и че дипломната работа е от 2005 г., а има цитати от 2008 и 2012 г. в нея.

"Самият Гюров го обясни ясно. В крайна сметка той е написал докторската дисертация през 2005 г, но я е доработвал и актуализирал през годините, в което няма нищо странно, когато говорим за научен труд", поясни Никола Минчев.

Още по темата

Той коментира и защо от ПП издигнаха свой кандидат за шеф на БНБ: "ИТН още от 46-я парламент лансират г-н Любомир Каримански за поста, но той не е кандидат на управляващата коалиция. По-скоро това е Андрей Гюров. Виждаме в Гюров едно много подходящо лице за БНБ в този момент. Той има академичната и професионалната подготовка. Работил е в западни институции от банковия и финансов сектор. Има безупречен публичен имидж. Изпълва всички необходими предпоставки да заеме поста в момент, в който България се е насочила към еврозоната. Това, което виждам в него, ме кара да съм спокоен, че ако този човек отиде начело на БНБ, ние ще имаме личност, която ще управлява банковата ни система по един абсолютно честен начин".

По думите му за момента няма конкретни съмнения  и в имиджа на Любомир Каримански. „Появиха се в публичното пространство някои анализи на професионалния му опит до момента”, уточни Никола Минчев.

Относно кандидатурата на Андрей Гюров, Минчев, поясни, че ще разчитат на подкрепата на "Демократична България" и БСП.

"Вече, разбира се, всеки народен представител гласува по свое убеждение и съвест. От ГЕРБ вече веднъж заявиха, че няма да подкрепят никого. На самото изслушване в бюджетната комисия, като че ли клоняха повече към Любомир Каримански, но може би ще видим в последния момент", коментира председателят на парламента.

Според него казуса около новия шеф на БНБ няма да доведе до разпадане на коалицията.

"Не мисля, че това би довело до толкова сериозна криза, че да падне правителството. Препоръчителният вариант беше управляващата коалиция да излезе с един кандидат, но това не се случи", поясни той.

Председателят на НС направи коментар и относно това дали България трябва да окаже военна помощ на Украйна.

"Действително въпросът за указване на военна помощ стигна и до парламента. Това ще бъде разгледано от парламентарните комисии, след това ще се стигне до гледане в пленарна зала. В рамките на парламентарната група все още не сме го обсъдили. За момента хуманитарната помощта, която указва България на Украйна, се оценява високо. Г-н Володимир Зеленски изрично ни посочи като страна, която помага", категоричен бе Минчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гюров бил написал дисертацията през 2005 г., а кога я е защитил, че я е актуализирал до 2012 г. ? Дисертациите трябва да бъдат регистрирани в НАЦИД. Имат по един куп съветници, а никой не му е казал къде ще се направи проверка за защитената дисертация.
65
1
 
6
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Млади ,нагли лъжци-аджамии в управлението. Обаче в далаверлите са майсторчета. А народът им се радва : "Млади, идват да се жертват за народа от чужбина". Гледахме го при Царо - младите Юпита си тръгнаха с гуша от управлението. Хотелчета, банки ,това-онова...Че и сега ,стойте та гледайте, кой колко ще награби, а вие ще броите инфлационните си левчета за ток, вода, че и за храна, ако останат...
64
1
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Относно детските градини - таксата за държавна детска градина е 60 лв., а за частна над 500 лв., а децата на болни деца и социално слаби родители, плащат до 30 лв. Как ще се компенсират семействата, чиито деца не са класирани в детско заведение? Изкуствено се създава напрежение и разделение между родителите!
63
0
 
8
 
! Отговори
Чудя се му! преди 2 години
За рода на Никола Минчев има данни само за едната страна, за другата, която вероятно е кърваво червена няма данни! Това изобщо не е чудно - 99% от групата на ПП са чеда на червената номенклатура, например Ивайло Шотев - дядо, баща, чичо всички са активни членове на ДС структурите! Така, че ПП е младежкото БСП!!!
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е фалшива да му я отнемат.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От държава реализирахте ***.
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Виена на развален български ли преподават?
59
0
 
12
 
! Отговори
ПП Подмяна преди 2 години
Абе, как за вас все имате нередовни документи?
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измамници и престъпници ни управляват в момента.
57
1
 
8
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Тези от ПП са толкова способни, че могат еди час го взимат за 45 минути.
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, бе ?? Ама сериозно? А дали е изкуствено създаден казуса, че вашият кандидат открито не знае правилото, че БНБ не може да финансира държавата, или частни институции ?? Ако бях аз, никаква диплома нямаше да му дам, след като той не знае основни принципи на банковото дело. Смешковци! Играете си на държавници и политици, и ни сме длъжни да ви търпим ?!?! Не 100 дни, а 100 минути не заслужавате повече там !!
55
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
връщайте Бойко! съсипаха всичко тия за 1 година!
54
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
изкуствено.. както двойното гражданство на простокиро ли?
53
1
 
18
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Българи само се чудя как така се оставяте да търпите тези манипулатори Докога кризи кризи кризи и едните Подмяната Разрушители неадекватни
52
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От това управление разбрахме, че е възможно дори *** да завърши харвард.
51
1
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Отива със студентска бригада 97ма в САЩ, не се връща в БГ, и взима бакалавър в САЩ. Оставането му в САЩ не е ли незаконно? Отива с виза, която не е за студент и става студент след бригадата.
50
1
 
25
 
! Отговори
Прав е Минчев преди 2 години
При ПП Може и без диплома да си шеф на БНБ нали е промяна !
49
12
 
7
 
! Отговори
ПП =Пълна Победа преди 2 години
всичко това са инсинуации , завиждайте, ние управляваме , ние разпределяме баницата вече !
48
3
 
18
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Малко хора знаят условията за да станеш ДОКТОР . Това е титла за много Успешни Хора - те пишат КНИГИ - тоест , нещо което нормалните хора не са прозрели в нашия мироглед .Но не всеки има това право - да се кандидатира за Доктор . Има едно Условие - Държавата плаща на всеки човек , решил да се кандидатира за Доктор , по 500 лева месечно - Срока е 10 години . Ако не се Дипломираш , връщаш парите като глоба . Не може този тарикат да е заявил през 2005 година Доктор - това са 17 години .
47
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На една дума не вярвам на тия измамници и мошеници.