Медведев: Русия ще отвърне сурово за експулсираните дипломати

Отговорът ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения
5 апр 2022 09:00, Елка Василева
82
Медведев: Русия ще отвърне сурово за експулсираните дипломати
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще реагира сурово на експулсирането на руски дипломати от западните правителства, предаде ДПА.

Отговорът "ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения", написа в канала си в Телеграм Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Още по темата
Бившият президент отбеляза, че изгонването на дипломати като средство за натиск е безсмислена практика, която не води доникъде.

Вчера Германия обяви, че гони 40 руски дипломати в отговор на убийствата в украинския град Буча и че готви още мерки заедно със съюзниците си.

По-късно Франция също съобщи, че е решила да изгони голям брой руски дипломатически служители, без да уточни колко. Според цитиран от Франс прес източник, близък до френското външно министерство, става въпрос за 35 дипломати. Ведомството заяви, че действията на тези хора са в разрез с интересите на националната сигурност на Франция. То отбеляза също, че планираното експулсиране "е част от европейска инициатива".

В изявление, публикувано в Телеграм, руското посолство в Берлин предупреди, че отношенията с Германия ще се влошат още повече след "неприятелското" решение на Берлин да изгони руски дипломати.

"Необоснованото съкращаване на дипломатическия персонал в руските мисии в Германия ще ограничи възможностите за поддържане на диалога между нашите страни, което ще доведе до допълнително влошаване на руско-германските връзки", посочи посолството.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мая.......Многоуважаема Мая, внимавайте да не се подхлъзнете на собственото си ***!Май сбърках - трябваше да напиша "много уважавана".....
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Д-р. Гигълс.......Гглист, когато се разходиш по пл. Heroes of Ukraine, ела и ми се обади да те снимам! Жив...
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 70--------Умрях от смях - някакво аненцефалче решило да се прави на Оруел!Не става, никой няма да те цитира!
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 70- Теб май някъде са те държали насила като ти слушам мисленето. Я дай координати, за да си те приберат отново. И риза ще ти дадат с копчета отзад
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
46 - като ти е писнало си тръгваш, тук никой не държи никой насила. Този свят е такъв. Агресията води до прогрес, мирът е равен на диктатура.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ имат няколко по-голямо противника в света - Китай, ЕС, Япония и Русия. Най-изгодно за САЩ е да ги насъска едни срещу други, от което те губят, а САЩ печели. Голямият кошмар на САЩ е обединена Европа.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някакви подчинени на САЩ държави искат да действат против Русия от позицията на силата. Е, това няма как да стане. Западната арогантност ще си получи заслуженото.
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са арогантни слугите на САЩ в Европа. Забравили са кой ги спаси от Хитлер.
60
4
 
3
 
! Отговори
Боли ме шнура преди 2 години
Дирника на кремълското жуже пак се изходи в гащите
59
5
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Един път няма ли да кажеш, ...........ееее да бе, вината е у нас, извинете, ами все с рогата, все симетрия, абе оу, що не стъпиш на земята, какво е това възпитание, на теб *** не ти ли казала, че по-силното оръжие от грубостта е учтивостта, да..... ти получаваш заплата, ама обикновения руснак я няма, това известно ли ти е !?Не съм сигурен, че можеш да управляваш дърводелски цех с тази арогантност!!!
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми на дедковия
57
8
 
10
 
! Отговори
Пушека преди 2 години
Русия къса международни договори, не се съобразява с никакви конвенции, обижда във прав текст малки държави като България и реве че и гонели "трололовете" от посолствата на невасални държави. Ето това е нахалството на Путин, Медведев, Лавров, Песков, което се нарича БРУТАЛНА НАГЛОСТ. Тези лица няма да видите никога да се разхождат свободно. А ЗАЩО ЛИ?
56
1
 
0
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
Връщайте ни посланика и дипломатите в България за да хапнат и познат и си взимате Лелката от пл. Героите на Украйна да не подяжда бабичките в магазините и вижте да не носи Захар в пазвата
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде по света около две посолства има бариери, препятствия и затворени улици - около американското и английското посолство. Хайде сами се досещайте защо е така.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко са дипломатите на САЩ в България? С колко са в Германия? В България вероятно са към 2-3 хиляди, а в Германия трябва да са към 10 хиляди
53
5
 
10
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Единственият агресор причинил толкова смърт по земята са САЩ !
52
6
 
7
 
! Отговори
Мая преди 2 години
Тези двамата, Путина и Медведев се "уважават" сигурно!
51
2
 
8
 
! Отговори
Кико преди 2 години
А те(дипломатите) как се "радват" че се връщат на село!
50
5
 
8
 
! Отговори
БЕН преди 2 години
Мушморок.ДРЕБНИТЕ ХОРА СА РЕВНОСТНИ, ДА ИЗГЛЕЖДАТ ГОЛЕМИ.
49
7
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 2 години
Между другото и у нас руското посолство е много голямо.Сигурно и тук има такива специалисти.А за какво са им късовълновите антени?Както и 9-те сателитни антени? Хайде да не се лъжем,че през тях се пренася шпионска информация!Само факта,че са 9 вече е крайно обезпокоителен.Това са неща които се виждат и нека не ни лъжат.Изгонили са шпионите-нормално.И то са изгонили тези дето не са се съгласили да сътрудничат!