Байдън забрани със закон вноса на руски петрол

Президентът на САЩ забрани и търговията с Русия
100
Байдън забрани със закон вноса на руски петрол
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа два законопроекта, които забраняват вноса на петрол и спират търговията с Русия. Целта на документите е налагане на санкции върху Русия заради войната в Украйна, прададе БГНЕС.

Първият документ - „Закон за прекратяване на вноса на руски петрол“ спира вноса на всички енергийни продукти от Руската федерация. Вторият спира търговските взаимоотношения с федерацията и Беларус, съюзник на Русия.

Още през март Байдън обясни, че забраната на петрола ще удари „главната артерия на руската икономика“, а спирането на търговията ще помогне за поставянето на Русия в световна изолация.

„Докато Путин продължава безмилостното си нападение, Съединените щати и нашите съюзници и партньори продължават да работят за засилване на икономическия натиск върху Путин и за по-нататъшна изолация на Русия на световната сцена“, каза президентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: петролСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този доста стар деди прави ли си сметка, че за англоговорящите държави няма отделни източниц, а близкоизточните държави играят комбина с Русия; Кувейт и Катар имат за изпълнение заявки до 2025г. Мисля, че много се увлякоха САЩ и ВБр и тепърва с фрау Лайен ще има да берат плодовете от необмислените санкци. Бай Дън напоследък е много активен и трябва да внимава да не го повали я инсулт, я инфаркт.Нека изкара поне още 1 година.
85
0
 
4
 
! Отговори
Дядката рекламира ча преди 2 години
Дядката рекламира часовниците Ку Ку .
84
3
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Solar Power: А Китай може да има и повече ракети на брой от НАТО :) Които са още по близо до руската граница и най-вече териториите отнети на Китай от Русия :) Дано им останат танкове за парада на 9-ти май :)
83
1
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Да, САЩ внасят петролни продукти от Русия някъде около 7-8%. Сега Русия ще трябва да ги дава другаде. Може например да пробва да подхрани един по близък бъдещ враг като Китай с по евтин петрол и газ :)
82
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Rondo: И ти си вярваш,че Китай с 1 милиард население и Индия също с толкова ще си позволят повече от 10% енергийна зависимост от Русия ? Ти май сънуваш приятелю :) Това не ти е България с 90% зависимост от руски петрол и газ. Ай да си помислим да копаме за газови хидрати или някаква независимост и веднага Русия плаща на проксита да провалят проектите. Икономика се прави от УМНИ хора каквито са китайците. Не се надявай,че ще паднат в паяжината на Русия :)
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дън забрани вноса на Руски петрол. Та кой е луд да го внася в Америка и после да го връща обратно в залязваща Европа.
80
3
 
14
 
! Отговори
Rondo преди 2 години
Какво си забранил ? 1. Тези приказки са за пред глупавите телемани. Търговията изток-запад не е спирала , а няма и да спре. Ако толкова бойкотирате , защо една бомба поне не е отцелила "случайно" тръбите на газа към Европа? 2. Според прогнозите за икономиката , следващите 10 години бума ще е в Китай и Индия, а те ще имат нужда от огромни количектва ресурси. Даже саудитците отсвириха САЩ за санкции към Русия и си шушукат с Китай . Защо бе нужен тоз пенсионер на САЩ?
79
2
 
12
 
! Отговори
Black Metal преди 2 години
Каква великолепна снимка - Бидона има за.пек и се напъва, или вече семеринга е изпуснал и се е усетил...?
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80 А бе, няма да продават бензин на никого, но ще си го имат и ще си карат колите, а ти... като не искаш да купуваш от тях, имаш 2 избора - или ще купуваш американски, но няколко пъти по-скъп, или няма да имаш и няма да си караш колата. Избирай, ти си решаваш...
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
christianski teroristi?!
76
1
 
13
 
! Отговори
Света се обърка преди 2 години
Руски "вражески" бензин по 1.20 ..... или американски "приятелски" бензин по 3.60 когато победим джуджето от Кремъл ? ... А това че заплатите няма да се увеличават в близко бъдеще / освен на депутатите / щото трябва да плащаме заемите дето ги взехме за хартиените самолети ... и заемите които още изплащаме за прикриване кражбата от КТБ ... и заемите теглени от Мадридския ... Станишката ... бат Бойко... а и Кирето разписа набързо ТРИ заема ... Супер сме . Живеем в ДЕМОКРАЦИЯ .....
75
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия отиде на кал,както казваше един български ром.Сега ракетите изстреляха по Украйна,бензина и нафтата няма на кого да го продадат,абе,изобщо разцветали яблони и груши.Нека,щом нападат съседни държави и тормозят хората сега да тънат в мизерия и глад.
74
4
 
14
 
! Отговори
Жорж преди 2 години
На сенилното старче, му давайте хапчетата и го затваряйте в старческия дом.....тоя изобщо не е с всичкия си.
73
0
 
14
 
! Отговори
Еббасси преди 2 години
Байдън забрани със закон вноса на руски петрол в САЩ ..... Обаааче американски фирми продължават да изкупуват руски петрол и да го продават като посредници в Европа. Дори вчера съобщиха че изкупуваните количества нарастнали с 35% . п.с. Винаги съм изпитвал огромно уважение към способноста на евреите да правят пари. Същото беше и със "санкциите" към Китай. Санкции... санкции... а избрани фирми си търгуват както и преди.Другите ако искат -плащат за да получат лиценз за търговия с Китай... хаха
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ никога през историята си не са имали толкова долен президент. Тъжно е да гледаш как от Вашингтон, Линкълн до Кенеди са стигнали до тук. И римската империя така е започнала да залязва, не само с деградация на обществото, но и с деградация в императорите.
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирише на пръст тоя вече!-:))
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен74Пак не си разбрал Бай ти дън не *** връща в каменната ера а теб точно и Европата!
69
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъв, онакъв, Байдън разказа играта на *** и ги върна в каменния век !
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше една такава фигура от Gotom City!
67
4
 
5
 
! Отговори
Тошето Ю ЕС ЕЙ преди 2 години
До АнонименЕдно време комунистите ни забранява ха да се усмихвам така, сега САЩ ни позволяват да се смеем както си искаме!