Експлозии удариха инфраструктура в покрайнините на Киев

Полша възнамерява да прехвърли 100 основни бойни танка Т-72 на Украйна
17 апр 2022 11:38, Петя Славова
91
Експлозии удариха инфраструктура в покрайнините на Киев
Снимка: БГНЕС

Постъпи повече информация за експлозиите, чути в Киев тази сутрин. Според местния кмет инфраструктурата в района на Бровари, в покрайнините на Киев, е била повредена по време на ударите. Кметът Игор Сапожко не даде подробности дали има пострадали или нанесени значителни щети, предава БГНЕС.

В същото време преди няколко дни беше съобщено, че Полша възнамерява да прехвърли 100 основни бойни танка Т-72 на Украйна. Всъщност наскоро Полша подписа договор със Съединените щати за придобиване на 250 американски танка M1A2 Abrams, за да замени старите съветски Т-72 и полски PT-91. На 4 април 2022 г. Електронното издание www.armyrecognition.com съобщи, че администрацията на Байдън ще работи със съюзници, за да бъдат прехвърлени танкове съветско производство на украинската отбрана в източния регион на Донбас.

Още по темата

T-72M1 е модернизиран и експортен вариант на съветското производство T-72A, включващ малки промени, включително допълнителен слой от 16-милиметрова броня. Въоръжението на T-72M1 е подобно на T-72A, включващо 125-милиметрово гладкоцевно оръдие. То изстрелва три основни типа боеприпаси с разделно зареждане с максимален обсег на всеки един от тях съответно 2100 метра, 4000 метра и 9400 метра при непряка стрела.

Второто въоръжение включва две картечници съответно с 7,62 мм и 12,7 мм, втората е монтирана на командирската купола.

T-72M1R е полският вариант на T-72M1, което включва модернизация на двигателя W-46-6, който развива 780 конски сили и е оборудван с цифрова стартерна система. Инсталирани са и нови системи за захранване с буферни батерии, заедно с пасивна оптоелектроника за водача и командира. Модификациите включват и инсталиране на цифров домофон и външен комуникационен пакет.

Танкът BWP-1 е произведен по лиценз в Полша. Въоръжен е с едно гладкоцевно оръдие. Корпусът и купола на BWP-1 са изработени от изцяло заварена стомана, която осигурява на екипажа защита от стрелба от стрелково оръжие и осколки от артилерийски снаряди. Екипажът на превозното средство е от трима, включително водач, командир и стрелец. Бойното отделение е отзад с осемте пехотинци, седнали гръб до гръб, по четирима от всяка страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Експлозии удариха инфраструктура" звучи много смислено, да знаете. Явно експлозиите обикалят Украйна и си търсят кой да ударят.
65
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Голям танк,голяма работа,куп желязо накрая от едно гюле!!!
64
2
 
0
 
! Отговори
до 63 преди 2 години
Все пак Германия е много над Русия.
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66 ака наречената мисия на ООН се е занимавала с шпионаж. Коя и къде. В Донбас самите рустаци не я допескаха 7 години. Фантазиите на путинофилите са безкрайни. намерени схеми, чергежи , филми - това да не руски шпионски филм от 60-те години. Става смешно и жалко постоянновото ви напъване.
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 танка са много малко. още трябват.
61
9
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Защото Украйна не иска да се обединява с Русия. Тя е суверена държава. Не че за болшивите има значение. Другата година и Турция може да иска да се обедини с нас.
60
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60, така наречената мисия на ООН се е занимавала с шпионаж. Има материални доказателства като пропуснати да си ги вземат камери за наблюдение, вътре с електроника за препращане на информацията в определени центрове, компютри също има намерени, схеми за връзка, указания, подробни карти, филмиран материл и т.н. Вече се водят наказателно следствия спрчмо местни хора за съучастие в шпионаж
59
3
 
11
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Тц, оказа се фейк новина , Доверявай , но проверявай.
58
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските въоръжени сили унищожиха завод за боеприпаси в град Бровари- това би трябвало да е истинското заглавие. Отново манипулирате
57
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До жалко, защо въпреки престъпленията на нацистите и хитлеристите никой не казва нищо лошо за Германия даже и позволиха да се обедини. В този ред на мисли защо Германия да има право да се обедини а Русия да няма такива право защо...
56
15
 
15
 
! Отговори
Т преди 2 години
До До 34Ние сме Българи и никога няма да бъдем като западните ***.Когато ние сме имали писменост много от техните князе и барони са били неграмотни а сега техните потомци ни налагат тяхната не нашата демокрация. Аз никога няма да ги призная за нещо повече от нас Българите дори и да ми го налагат със сила. Запада е злото ,антихриста
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не казват каква инфраструктура. То това е важно. Ако е тухларна...
54
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Т "До 123 значи когато украински войски осем години подред убиваха мирни жители на Донбас и Луганск" Затова ли руснаците 11 пъти блокираха изпращане на мисия на ООН за да провери твърденията им?
53
21
 
16
 
! Отговори
Т преди 2 години
До 123 значи когато украински войски осем години подред убиваха мирни жители на Донбас и Луганск и ги наричаха терористи то е добро според запада и такива като вас а когато Русия отвърна на удара това вече зло? Личи си ,че ви е променено съзнанието в ползва на запада.Този запад със силно чувство за превъзходство над останалите народи на земята.
52
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, камък върху камък да не остане от фашистка Бандерия.
51
14
 
17
 
! Отговори
жалко преди 2 години
Ако си истински русофил никога няма да възхваляваш престъпленията на кремълския уби ец. Той лепна такова петно на Русия което няма да бъде изтрито за столетия. Ако не затрие света, разбира се.
50
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошото, че са треснали склад за естествени торове с високоточна, безаналогова ракета за 34 милиона. Сега не се знае на кво мирише - на торовете, или на ракетата.
49
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия се набута във война със Запада освен с украинските нацисти които са продукт и на Америка. Ще и бъде много трудно но може да има кратък мир а после пак военни действия до победата. Тя няма да отстъпи просто Запада иска да бъдат убити колкото се може повече русначетата. Жал ми е мн.
48
15
 
14
 
! Отговори
redordead преди 2 години
Не знам кой на колко години е, ама на всички е ясно, че Раша се отрегли от Киев, избиха им толкова много офицери, колкото за цялата ВСВ война не са избили немците и за капак им продъниха изгнилото корито и го пратиха при рибите...Та, общо взето, на всички е ясно кой колко струва...През ВСВ Русия обича да се изживява като едностранен победител, но фактите са, че само те дават повечежертви от всички победени страни взети заедно...просто в Рша човешкият живот няма стойност...
47
2
 
14
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Ха, че аз като гледам тая дупка на асфалта, нашите са подобни и без снаряди.