Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото

Моля всички софиянци да ни разберат, поиска столичният кмет
31 авг 2010 18:00, Красимир Ангелов
237
Фандъкова: Чака ни тежка есен заради строежа на метрото
Снимка: БГНЕС

“Очакват ни трудни от гледна точка на трафика есен и зима, но благодарение на строителството на метрото София се развива”.

Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на строителните дейности на метрото в участъка по бул. "Черни връх".

Кметицата прогнозира, че настъпващата есен ще е най-тежкият сезон за движението в София и ще бъде съпътстван с множество задръствания заради строежа на подземната железница.

“В момента се извършва усилена дейност в няколко сфери – изграждането на метрото, на канализационната система по програма ИСПА, както и ремонтите на бул. "Брюксел" и на други улици и мостове в София”, посочи Фандъкова.

Тя отбеляза, че през последните 20-30 години София се развива бурно, населението й се увеличава, но инфраструктурата й остава една и съща.

“Затова през последните години целим да наваксаме времето, но за да бъде постигнато това, се налагат някои ограничения. Моля всички софиянци да ни разберат и да ни извинят за неудобствата”, помоли столичната кметица.

Тя отбеляза, че след края на летните отпуски вече има затруднения в движението, но по обектите се работи активно и сроковете се спазват.

Фандъкова пресметна, че около 38 процента от дейностите по изграждане на метрото вече са факт и уточни, че от следващия месец ще започне освобождаване на някои трасета за движение.

Тя посочи, че бул. "Витоша" ще е последният булевард, затворен за движение заради изграждането на метрото, а от октомври ще започне частично освобождаване на улични платна, като едновременно с това ще се прави и цялостно изграждане на пътната настилка, тротоари и благоустрояване на цялата територия.

Изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев се закани, че бул. "Черни връх" ще е изцяло отворен и благоустроен още през есента на 2011 година.

Братоев съобщи, че още от октомври движението на кръстовището на бул. "Арсеналски" и "Черни връх" ще бъде улеснено чрез освобождаване за движение на още две платна – по посока бул. "Арсеналски" и по посока центъра.

През октомври ще се възстанови и движението по бул. "Ломско шосе", а напролет ще започне цялостната му реконструкция с изграждане на нови тротоари, инфраструктура и шест ленти за движение.

Изграждането на метрото в центъра пред ЦУМ се затруднява от археологическите находки, отчетоха още от "Метрополитен". 

Четири пъти е променян проектът за изграждане на метрото пред ЦУМ, за да се запазят находките и да има свободни ленти за движение по уличното платно.

За да имат гражданите ясна информация за пътното движение в София, от 1 септември на сайта на Столична община ще може да се вижда карта с отбелязани местата със затруднено движение, посочи Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: метро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали трябва да изградят станции и подходи към тях, бе умен професоре?!? Това къртицата не го прави. Тя изгражда само тунели!
148
6
 
8
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ало помазаните .. що не си видете кметицата, тя пък каква софиянка е .. местожителството по партийна линия .. столичанин ли те прави или поизмит ***.
147
7
 
3
 
! Отговори
Profesora преди 13 години
Abe spomnqm si za edna ma6ina dokaraha kartica vlizala samo ot edno mqsto i izlizala ot drugiq krai na otse4kata demek samo kopane pod zemqta,a to kakvo stana posle razkopaha otsekade ot gore,ot levo,ot desno,ot sekade.I za6to tezi ulici,koito samo sa za remont gi po4vat v kraq na avgust kato se vra6tat vs v Sofiq?Napravo se 4udq naistina li sa maloumni ili celata prostotiq se pravi s nqkakva cel nikomu neizvestna?
146
2
 
8
 
! Отговори
Вашингтонец от USA преди 13 години
Най-мразим *** от Ню Йорк и Лос Анджелис. Дручко си е да си гражданче от столицата кат мен, нъл тъй?
145
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кариерата на слабичката Фидосова не е с нищо по-различна от тази на колежката й Цачева.
144
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то и Фандъкова е същата безгласна буква като Цачева. На Бойко такива хора са удобни, защото самият той е много ***, и обграждайки се с по-прости от него си мисли, че изпъква. Циркът е пълен. Лошото е, че потърпевш отново е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
143
11
 
5
 
! Отговори
baykоlu преди 13 години
Цецка Цачева Данговска е родена на 24 май 1958 г. в с. Драгана, община Угърчин, област Ловеч.[1]. Завършва е право в Софийския университет Св. Климент Охридски. От 1992 г. работи като адвокат в плевенската адвокатска колегия.На изборите за местни органи на властта през 2007 г. е кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ, остава трета. Избрана е за общински съветник на партия "ГЕРБ" в Плевен. Същевременно е и общински ръководител на партия ГЕРБ за Плевен. Преди да бъде избрана за общински съветник, е 7 години и половина юрисконсулт на община Плевен на граждански договор, като приключва работата си за общината след шумен конфликт с кмета Найден Зеленогорски.На парламентарните избори през 2009 г. е водач на пропорционалната листа и мажоритарен кандидат на ГЕРБ за 15-ти многомандатен избирателен район в Плевен. Печели мажоритарния вот с убедителна преднина пред бившия министър на вътрешните работи и ключова фигура на БСП - Румен Петков.Избрана е за председател на 41-то Народно събрание на Република България на 14 юли 2009 г. с 227 гласа за и трима въздържали се, с което става първата жена председател на Народното събрание в цялата история на България.
142
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прочети по-долу извадки от мазната угодническа кариера на Цецка Цачева. Всички в ГЕРБ са такива. Включително и най-главният ГЕРБаджия, който разтриваше ушите на Тодор Живков, не искаше да се раздели с Партийнта си книжка от БКП, пък една сутрин се обяви за антикомунист. От такива смешници направо ми се драйфа. Лошото е че има заблудени овце и *** като теб, които са се родили наведени и с тоалетна хартия в ръка.
141
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея. Тя ги топеше за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юрист
140
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. Надежното момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар.
139
5
 
4
 
! Отговори
tulski преди 13 години
155 - и " който слага минуси да ми яде лангата " Давай, зарадвай ме !
138
4
 
2
 
! Отговори
Вашингтонец от USA преди 13 години
Най-мразим *** от Ню Йорк и Лос Анджелис. Дручко си е да си гражданче от столицата кат мен, нъл тъй?
137
5
 
6
 
! Отговори
съвет до 156 преди 13 години
Стига с тази изтъркана плоча де. Сменете я най-после. Много елементарно е да обявявате за комунисти ГЕРБ, наслушахме се на тоя рефрен вече. Дайте нещо ново другари, стига се опитвахте да изкарате всички като вас. Ако бяха ГЕРБ като вас, нямаше толкова да ги мразете. Ама е празна копанката май, а?
136
7
 
4
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
Само едно "ррр, чш" ти липсва в коментара, ***. С 1 милион на КИЛОМЕТЪР за безсмислена велоалея могат да се пребоядисат поне 5-6 сгради. Две трети от сградите по центъра на София са с олющени мазилки и омазани с драсканици от разни пишлемета, по всяка вероятност такива като теб.
135
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тази изтъркана плоче де. Сменете я най-после. Много елементарно е да обявявате за комунист, всеки който не харесва милицонерската партия, която между другото е именно комунистическо отроче.
134
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
юберменш - прасекиртак, да го духаш, кво против велоалеите и графитите бе, ***. кво общо има тва с пътищата. едното струва 1 млн, другото - почти нищо.
133
7
 
8
 
! Отговори
съвет преди 13 години
Значи трябва да гласуваш за БСП. При тях всичко е "светло бъдеще", "вървим напред", "проблеми няма", "отчетохме нови успехи на икономическия фронт" и т.н и т.н. ГЕРБ не са за теб, те са прекалено честни. На теб ти трябва комунистическа лъжа, за да се чувстваш добре.
132
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кметка - марионетка!
131
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е противна тая Пъдпъдъкова! Толкова безличен човек не съм виждал. Абсолютна послушница. Според мен не става за Кмет, нито за кметица. Ама какво да се прави - селяните избраха Бойко, той пък я назначи нея. Най-вероятно да скрие злоупотребите по време на собственото си Кметуване.
130
6
 
9
 
! Отговори
Ай Сиктир! преди 13 години
Ами то скоро половината мандат изтича... а аз чувам само приказаки от сорта: "затягате коланите" ; "още малко трябва да устискаме", "Чака ни тежка есен", "кризата ще мине скоро, не се шашкайте"... и т.н. е то бива бива ама вече за подигравка взехте народа. Половината манадат изтича скоро, а то само такива приказки... Аз досега нищо хубаво не съм видял от ГЕРБ. Единствено цирковете които ни представят.