Снегорините в София: Ръсят, рият по улиците

Градският транспорт се движи при усложнена зимна обстановка
19 яну 2017 08:22,
26
Снегорините в София: Ръсят, рият по улиците
Снимка: архив, Булфото

През тази нощ екипите на фирмите, ангажирани със снегопочистването на София, са извършили обработки със смеси против заледяване на софийските улици, съобщиха от Столичната община.

Приоритетно се обработват опасни и стръмни участъци и улиците, по които се движи градският транспорт.

Рано сутринта са продължили обработките на Южна дъга, в районите "Средец", "Нови Искър" и "Връбница", "Изгрев", "Люлин", "Овча Купел", "Банкя", "Искър", "Панчарево", пътя към селата Бистрица, Железница и Плана.

Екипи на фирмите почистват прилежащите към спирките пространства и подходите към подлезите.

Избутва се снежна маса от пешеходната зона на бул. "Витоша" и площад "Света Неделя".

Градският транспорт се движи навсякъде при усложнена зимна обстановка.

В кризисните центрове на Столична община за бездомни хора през тази нощ са потърсили подслон 205 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ръсят...рият, и все затрупано ???Абе,хора - вижте в тубата, по света как го правят - има хилдси клипчета!!!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо нищо не се споменава за сутрешната ситуация на магистралата Люлин, м-у 2 и 3 тунел посока Перник-София?! Нито изринато нито опесъчено, със километрично задръстване!
17
1
 
8
 
! Отговори
симпатяга преди 7 години
само да питам (с надежда) - не може ли Тиквичко на тръгване да вземе и Картофка със себе си? По-безличен кмет София не е имала. Само повтаря глупостите дето са й написали от ПР отдела. Без капка мисъл,визия,стратегия,лидерство, нищо, нула. И защо ми я натресохте ви питам, м***ймунки? Хвърлят се масово химикали по улиците, че най-лесно,после никой не ги събира-резултат мръсотия като в Индия,няма друга по-*** и неподредена столица.А престъпниците от герб 10 години я управляват-видими резулултати.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от общината обещават че ако е вярна метеорологичната прогноза то другата седмица пътищата ще са чисти :)
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общината има задължение да чисти улици и част от тротоарите, но тротоарите, които трябва да се чистят от общината, не са пипнати откакто започна да вали сняг. За улиците няма да коментирам - всички ги виждате на какъв хал сме.
14
0
 
13
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Пълна глупост е тази статия. Сутринта в Горна Баня беше ад. Едва като се връщах се връщах забелязах снегорин. Това беше в 8:00 часа. До тогава никой не беше минавал. Същото се отнася за Красна поляна, бул. Възкресение. Едва по Бул. Ал.Стамболийски беше чистено и пръскано и трафика се движеше нормално. Мизерници. Фандъкова , не плащай на чистещите Горна Баня.
13
1
 
22
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
от 7ч сутринта съм по улиците по една или друга причина - тотален провал с почистването днес, тотален...не можех да повярвам а на моята възраст да се ядосвам значи нещата са миналу всякакви граници...не знам ...все повече губя мотивация, уж дребни неща а показателни за това кои сме и къде сме...нот гууд...
12
2
 
14
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Софиянци,какво ревете!?Вярно че се краде много,ама и за София нещо остава!Какво да кажем ние в провинцията,дето от почти 20 дена асфалт не сме видели...Когато се взема и от малкото-съвсем нищо не остава!
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости! Тая сутрин за пръв път тази зима София не беше барната! Улиците бяха съвсем бели. Готино, истинска зима. Ама да не пишат глупости!!!
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снегорини няма, а за пешеходците да не говорим. В центъра на града няма почистване, а какво остава за останалите. Празни приказки и усвояване на пари само това се вижда.
9
1
 
13
 
! Отговори
Десислава преди 7 години
Да му се не види,както обикновено,парите са откраднати предварително!Направени са разчети на ръба на минимума и сега- олеле!
8
1
 
18
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Добре де ,защо не снегопочистват ?!?! Нали за това успешно усвояват пари ! Това е точното -подбутват и ръсят ,но не почистват ! За това ли им плащаме ?!?! Да не говориме ,че в кварталите също плащаме данъци . С години вече никои не чисти вътрешнокварталните улици . За какво плащаме данъци тогава ?!?! А види се ,че и главните пътища спряха да чистят ! Седят и гледат . Бедствие им било ! Не бедствието са те самите !
7
1
 
12
 
! Отговори
M преди 7 години
Към г-н автора на тази "статия" - аз ли съм пропуснал нещо или си имаме нов глагол в българския - "рия"???
6
1
 
22
 
! Отговори
/// преди 7 години
Сутринта в София видях само един снегорин на ломско шосе, беше с вдигнато гребло и не ръсешеше луга, предполагам върти километраж а Ломското си беше доволно в сняг
5
0
 
36
 
! Отговори
ФХ преди 7 години
Сутринта на бул. България си пътувахме върху сняг. На ул. Нишава, която е що годе главна улица никога не е чистено! За кварталните учички да не говорим. Когато се сключват договорите за почистване, фирмата е длъжна да заяви, че има и големи, и по-малки, и още по-малки машини, с които да може да почиства кварталните улици. Мисля, че им е по-изгодно да плащат неустойките, отколкото да ни чистят улиците.
4
0
 
32
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Защо е новина къде минават снегорините?На мен ли ми хлопа дъската, на вас ли?
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ботевградско шосе е наръсено по средата с луга и резултатът е невъобразима киша и коловози .Това при пет см. сняг.Ако искате по-евтина нафта-от снегорините! Всичко е имитация в тази държава и ОГРОМНИ кражби от ПРАВОИМАЩИТЕ!
2
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do zeusstiga si plakal vechno ne dovolen eto che si vidql snegorin
1
1
 
36
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Цяла нощ са жулили ракия, сутринта в 7.15 никъде не беше чистено, първите снегорини видях на околовръсното към 7.30 посока Пловдив, в обратната посока не беше пипано.