Натискат ОмбудсМая за кмет на София, тя все повече се дърпа

Ако се кандидатирам ще е с хората, не с партиите
21 юни 2019 10:22,
21
Натискат ОмбудсМая за кмет на София, тя все повече се дърпа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все още нямам решение дали да се кандидатирам за кмет на София. Ако го направя, ще бъде с хората, а не с партиите. Това каза пред bTV омбудсманът Мая Манолова.

Повод за думите й стана предложението на софийските социалисти тя да бъде водещият кандидат на БСП за кмет на София на предстоящите местни избори през есента.

Манолова сподели, че различни партии се опитват да я номинират, но колкото повече "мераклии я натискат за това, толкова повече се отказва". Въпреки това, безцеремонното, по думите й, държание на държавата към хората я мотивирало в обратна посока - към кандидатиране.

Още по темата

Омбудсманът коментира и казуса с драстичното намаление не партийните субсидии, по предложение на премиера Бойко Борисов.

"Законът за партийните субсидии е откровен опит за легализиране на корпоративното влияние върху партиите и подчиняване на бизнес интереси", смята Манолова и допълни, че това поставя под въпрос демокрацията и "политическия плурализъм, за които гражданите се бореха по време на промените".

По тази причина Манолова смята да сезира Конституционния съд за казуса. Тя не отрече, че бизнесът е плащал и преди на партиите, но това е ставало незаконно и е било наказуемо.

По повод конфликта си със здравния министър Кирил Анананиев заради протестите на медицинските сестри, Манолова беше категорична, че увеличението на заплататите на протестиращите сестри е между 20 и 60 лв., което било смешно и не отговаряло на обещанието, което министерството е дало.

Оказва се натиск върху протестиращите медицински сестри, заяви Манолова, която е убедена, че случващото "обрича здравната ни система".

В момента пък канцеларията й работи по Закон за частния фалит, който ще бъде внесен в парламента.

"Българиският гражданин постоянно задлъжнява и около него се затяга финансова примка", категорична е Манолова и допълни, че този закон ще облекчи положението на длъжниците. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Тази Мая е средно между комунист - сталинист и хайдутин - ще разкаже играта на всякакъв бизнес а това и на всички нас останали в това блато на нереализирани надежди и откровени измами с обещанията. На никой не му пика за хората, гледат да си изпратят децата и любовниците в чужбина и да грабят тук. Пример - синчето на Нинова.
17
4
 
4
 
! Отговори
Предизборна преди 4 години
кампания Мая води откак е обудсман. Де що има клиент на топлофикация в София е пропищял от своеволията им.Де що има попаднал на съдия изпълнител или фирма за бързи кредити е пропищял от своеволията им. А в София това са много голям процент от гражданите. Е като ударят човека по джоба сещай се за кого ще гласува.
16
4
 
2
 
! Отговори
Мамата преди 4 години
Тя не е ОмбудсМая, нито ОмбудсМан, а ОМБУДСМАМА. Омбудсмамата ... мамата на българските граждани. Да Ви е жива и здрава
15
5
 
10
 
! Отговори
Те я натискат преди 4 години
Но ние, софиянците, не я искаме!
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази не става за кмет на родния и град Кюстендил, та ще стане кмет на София. Пфуууу
13
2
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Она и на мен се дръпа,дръпа,па спре да се дръпа...
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако бе оглавила БСП щеше да бие всички до сега.тази сегашната не става
11
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никога не бих подкрепил провинциалист за кмет на София. Да се кандидатира за Кмет на Дупница. Стига ни и тази от Белчин.
10
4
 
10
 
! Отговори
не преди 4 години
Мая да остане омбудсман. Върши си добре работата, и ще е много по-полезна за България, като такава, отколкото, като кмет на София
9
10
 
9
 
! Отговори
Кой я натиска? преди 4 години
Освен тя да се натиска не виждам някой да е опрял до пчеличката Мая. Сега тръгнала да дава акъл за субсидията, а със Слави бяха инициатори на Референдума за 1 лев. Помним изтъпленията и в Парламента, аферата Костинброд която доведе Орешарски на власт и върна България назад с няколко милиарда ограбени в КТБ, спрян Южен поток и 2 години дефицит в Бюджета при положение че от 2009 останалите години растежа в Бюджета е между 4 до 6 милиарда. София е европейска столица и не иска комунист за кмет
8
8
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Нямаме време майче направо премиер че хора не останаха в тая бг.
7
11
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Г-жа Манолова е достойна заместничка на г-жа Кунева. Как ще стане кмет на София, когато заплатата ще падне три пъти. ГЕРБ ще я направят посланик или ще я пратят някъде в чужбина. София е отвратително мръсен и грозен град, който може да се оправи с един милиард лева. Фандъкова е добре за дериджето на града
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая е помня с Миковвв, като водихаа парламента хахахах хаха театър... Върнах се през 80тее
5
5
 
16
 
! Отговори
Хитруша преди 4 години
е тя! За какво и е да се кандидатира - проблеми, отговорности, дърпат кмета за всичко, независимо кой е и на кое населено място.Като омбудсМая, по закон, общо взето нищо не прави - НЕ решава проблеми, само се "пиари" и ежи пред дребни чиновници
4
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Другаре не я мислете Мая за глупава. Няма да остави питомното, че да гони дивото.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова иска да става министър или президент, а не да се занимава с криви плочки.
2
10
 
10
 
! Отговори
Костинброд преди 4 години
Добре, че беше Мая да им хване далаверата в Костинброд. Бяха заловени напечатани бюлетини от ГЕРБ. Никой не ги е карал да си напечатат готови бюлетини, за да им е виновна Мая. Банов също го хванаха как укрива пари на фирми в ущърб на държавата и ГЕРБ пак са недоволни.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мая ИзбеГалева Костинбродска да се кандидатира за кмет на родното си място.Стига вече партиини апаратчици домъкнали се в столицата да остават тук и да ламтят за постове.Да се връщат да оправят провинцията.И там хора живеят.