Външно посрещна руснаци от 44 държави: Путин е добре дошъл!

Форум на руските сънародници се проведе в София
1 окт 2019 16:10,
41

Снимка: Павел Гълъбов

Руснаци от 44 държави бяха посрещнати на Световния младежки форум за руски съотечественици в София през изминалия уикенд. Събитието се провежда за десети път в българската столица, организатор е Федерацията на Съюза на руските съотечественици в България.
Още по темата
По време на форума, който продължи четири дни, бяха разисквани проблемите на руската диаспора в чужбина. Проведоха се и множество обучения за личностна ефективност и засилване на лидерските качества у младите хора.

Не бяха подминати и темите за рускоезичните медии в страните по света и тяхната роля за запазването на историческите истини за Втората световна война. Според руснаците има вълна в Европа, която се опитва да подмени истината за най-страшния момент от историята на руската държава, а именно загубата на над 20 милиона от населението на бившия Съветски съюз.

На официалното откриване на Младежкия форум присъстваха посланикът на Русия Анатолий Макаров, депутатът от българския парламент Маноил Манев (ГЕРБ), представителят на руската Дума Елена Афанасиева, множество гости от руски клубове и организации от цял свят.

За участниците бе предвидено и посещение във Външното министерство на България. Там те бяха посрещнати от заместник-министъра Георг Георгиев. Той проведе брифинг, в който описа добрите практики между България и Русия, призовавайки младите хора да участват дейно в управлението на страните, в които живеят. В зародилата се дискусия представителите от Русия пожелаха отмяната на визите за руски граждани, което според тях ще доведе повече туристи в България. От своя страна Георгиев обясни, че процедурата е изключително улеснена, в разгара на сезона се обработват по 3000 заявки на ден, но за момента не се предвижда отмяната на визите.

На въпрос дали България е готова да взаимодейства с чуждестранни студенти, интересуващи се от родината ни, зам.министърът отговори положително, припомняйки, че образованието е приоритет в страната.

Дали руският президент ще посети страната ни, поинтересува се представител на делегацията от Българя, а отговорът на Георг Георгиев бе категоричен: "Посешение на Владимир Путин в България на този момент не се очаква, но той винаги е добре дошъл у нас".

След срещата със заместник-министъра бе проведена и екскурзия в институцията, която запозна участниците с красивата архитектурата на сградата. Делегацията на руските сънародници положи цветя пред паметника на Съветската армия и посети руския камерен театър в РКИЦ, който им представи пиесата "Нощ преди Рождество" на Николай Гогол.

Всички участници в Световния младежки форум за руски съотечественици в София се обединиха около мнението, че това е събитие с душа, което открива нови хоризонти и идеи за  осъществяването на проекти за едно по-добро бъдеще. Не бе случаен и лозунгът на събитието - "Младежта строи бъдещето".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
4
 
! Отговори
гьонсуратлък преди 4 години
Да организираш среща на руснаци в чужда държава е все едно да си поканиш роднините се на гости в чужд апартамент , без да питаш собственика му.
30
0
 
4
 
! Отговори
Артем преди 4 години
До АнонименДа си чувал за всеобщата декларация от 7-мата асамблея на ООН?
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз продадох къща на едно руско семейство в Равда. Добри хора са, имат три деца, компютърни специалисти. Скоро взеха българско гражданство.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мунчовци, нали знаете, че мнението ви няма значения. Ами залягайте над руския език, че ще ви трябва. Ха-ха-ха
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Прави ли ви впечатление, че на форума няма дпс и хора на РР, а само гербаджии?
26
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"" Световния младежки форум за руски съотечественици в София "" ????????????????руската проказа е проникнала много надълбоко ... трябва ИЗРЯЗВАНЕ !
25
19
 
23
 
! Отговори
Кога преди 4 години
Едва ли щеше да има българска държава без Русия?
24
4
 
12
 
! Отговори
Директен преди 4 години
Специално за теб не са я проливали, но ти ползваш полученото и се гавриш със загиналите.
23
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Абе дали руснаците са проливали кръвта си за нас или за да разширят империята си е спорно.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.Учи езици бе овчарче.Не за всяка дума да питаш това кво е, онова кво е.
21
7
 
1
 
! Отговори
каварна преди 4 години
Путин може.Решетников не.
20
22
 
16
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
Тия руснаците и техните платени партенки в България ще я разсипят.България най-вече трябва да се пази от Русия.
19
18
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Ако не си отваряме очите ще ни вземат държавата.
18
19
 
18
 
! Отговори
Вин преди 4 години
"Братя", алкохолизирани несретници с имперски амбиции нямам! Да не говорим, че според ТЕХНИ генеалогични изследвания, самите руснаци не са дори славяни а угро- фини с много ммомголска закваска!
17
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През ВСВ, над 1 милион червеноармейци изгубват живота си опитвайки да поробят гордия народ на Финландия. Защо никой от братишките не помни това?
16
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, нали руснаците казвали за България - "роми и разруха" !!!..., чий го дирят тези руснаци от 44 държави тогава у нас ?Защо не си стоят в руския Гулаг ?
15
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Руснаците са братя" с монголите, а не с българите !
14
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън убиеца на славяни от България !
13
21
 
20
 
! Отговори
Ех рушняците ? преди 4 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
12
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин - персона нон грата в България !