Как се строи АЕЦ и управлява нефтена компания? Вижте този уикенд

Руски университети представят безплатно образование за българи
15 ное 2019 17:30,
15

Снимка: Павел Гълъбов

13 университета от Русия представят своите възможности за безплатно висшето образование от 15 до 17 ноември в Руския културно-информационен център в София. През миналата година 225 български студенти са станали част от квотното обучение, което е представено на страната ни.
Още по темата

Първото образователното изложение за университети от Руската Федерация започна с официално откриване на руския посланик Анатолий Макаров и голям интерес от страна на младежи от София. На тринайсетте щанда ще могат да бъдат видени представители от най-различни университети, покриващи почти всички образователни нужди.

За всички бъдещи архитекти Елена Толстих ще може да обясни как се строи АЕЦ. Елена е представител на Националния изследователски Московски държавен строителен университет, който работи пряко с една от най-големите руски коорпорации Росатом. Елена сподели, че всяка година компанията определя квоти за обучение на специалисти, които да бъдат обучени в тази все по-нужна специалност. Обучението на чуждестранни студенти е пряко свързано с бъдещите строежи на компанията в различни страни по света.

Друга интересна възможност за бъдещите студенти бе представена от Алексей Боков, началник на звеното за чуждестранни студенти в Руския държавен университет за нефт и газ. Знаем, че тази индустрия е изключително силно застъпена в страната. Това е единственето висше заведение, което предоставя подобен тип образование. В университета се обучават 10 хиляди студенти, а българите са двама. Боков се надява, че все повече наши студенти ще пожелаят да се обучават там. Алексей Боков се похвали, че техния щанд ще бъде посетен от представители на компанията Лукойл. Според него няма нито една нефтогазена компания в света, която не би пожелала випусник от техния университет, а всички завършили намират веднага работа по специалността си.

Освен за инженери, образователната изложба ще представи и богат избор на специалисти в хуманитарните, аграрни и исторически науки. За преподавателите по руски език е организиран курс за повишаване на квалификацията, а в последния ден на изложението ще бъде подписано споразумение между висши учебни заведения от Русия и България.

Входът е свободен с работно време до 18:00 часа в събота и до 12:00 часа в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
ТехнияТ преди 4 години
Щанд. Цели 225 *** са се подвели да "учат" в русия. А в прогнилия запад са десетки хиляди.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха хааааа руснаци могат да те научат да правиш москвичи, руски ютии и много водка.Това тяхното образование май се признава само в Монголия.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руското посолства набира национални предатели !!!
11
1
 
3
 
! Отговори
13 преди 4 години
Магистратурата е "как се гърми здрав АЕЦ", а докторантурата е "унищожаване на доказателствата".
10
1
 
3
 
! Отговори
Тц тц тц преди 4 години
Ще раздадат ли химикалки с лика на Путин?Как изобщо можа да ти мине такава кощунствена мисъл през кyxaта ти и непотребна глава, че изобщо е възможно да изтипосат портрета на скъпия Владимир Владимирович на химикалка???Ликът на Бащицата-Хозяин се предлага срещу заплащане като портрет в рамка в различни размери и безплатно на календари за 2020 г.
9
0
 
5
 
! Отговори
Казичане преди 4 години
Какво стана с АЕЦ Белеге?Ноември требе да се побликуват предварителните резултати от конкурса.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Построи ли Уестинхаус една АЕЦ през последните 40г?
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофили, тичайте в руския център за вербовка, да ви учат, как се сади "пиперо" !
6
6
 
5
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСИЯ преди 4 години
Не мога да ги дишам, дори.На кво ше ме учат ...как да крада и да пия ли...ха,ха,хааааааа..?!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Отиди на събора на "русофили за смяна на модела" на яз. Копринка, да ти разяснят как се копа Гьол.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще раздадат ли химикалки с лика на Путин ?
3
3
 
2
 
! Отговори
ПОЛЕЗНА преди 4 години
ПОЛЕЗНА НО НЕДОСТТАТЪЧНА ИНФОРМАЦИЯ!НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПОСЕТИ СЪБИТИЕТО ПОРАДИ ОТДАЛЕЧЕНОСТ,ЗАЕТОСТ И Т.Н.А ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗАСЛУЖАВА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ НАС И Е ДОБРЕ ДА БЪДЕ РАЗЯСНЕНО ШИРОКО.ИМАМ ПРЕДВИД ПОДРОБНО ОПИСАНИЕ С ВИДЕОМАТЕРИАЛИ ЗА ОТДЕЛНИТЕ ВУЗ,ЗА ОБЩЕЖИТИЯ,ЗА УЧЕБНАТА ЧАСТ И Т,Н.ВЪВ ВИДЕО,СНИМОВ МАТЕРИАЛ И Т.НДЕ СЕ ИЗЯСНИ РЕАЛНОТО МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАВАНЕ НА ПОЛУЧЕНИТЕ ДИПЛОМИ.ТОВА КОЕТО СЕ ВИЖДА ОТ СТАТИЯТА ПРИЛИЧА НА КВАРТАЛНО <О.Ф.СЪБРАНИЕ> А НЕ ЗА СЕРИОЗНО ЖИЗНЕНО РЕШЕНИЕ
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кадър на кремълския шпионаж от квотата на "русофилско братсво" на медалиста Малинов !
1
4
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
извинете бихтели ме упътили към факултет ОЛИГАРСИ че всичко друго ми се струва излишно