Строят 11 нови забавачки до края на 2021-а в София

Към момента в строеж са 13 нови детски градини
Обновена: 17 ное 2020 15:47 | 17 ное 2020 15:42,
15
Строят 11 нови забавачки до края на 2021-а в София
Снимка: БГНЕС

11 нови детски градини трябва да са готови до края на следващата година в София. Към момента в столицата се изграждат 13 детски градини, а до края на годината ще започне строителство на още две. Това стана ясно по време на инспекция на кмета на София Йорданка Фандъкова в кв. "Манастирски ливади", където също тече изграждане на нова забавачка, пише "24 часа".

Детската градина е за 8 групи и в момента е на етап груб строеж. Строителството на сградата започна в началото на юни и съгласно изготвения график дейностите се изпълняват в срок. До момента е изпълнена конструкцията над втори етаж на два корпуса и се подготвя армировка за вертикални елементи. Изпълнени са сутеренни стени и се подготвят фундаменти на останалите корпуси.

Тази година общо отделените средства за изграждане, реконструкции и ремонти на детски градини са 26 млн. лв.

До момента са въведени в експлоатация 4 детски градини в районите "Искър", "Красно село", "Люлин" и "Нови Искър", а до края на годината се очаква врати да отвори и градина в "Илинден".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Никой не може да даде толкова, колкото Фандъкова може да обещае.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте клипчетата на Господарите, където самоковското Данче многократно обещава нови детски градини и всяко обещание е с нов срок - до няколко месеца, до година, до три и т.н. Да чакаш завършването на гербаджийските проекти е като да чакаш от умрял писмо.
11
1
 
4
 
! Отговори
Мехмед преди 3 години
ГЕРБ строят забавачки за 15-те деца на 38- годишната Зоя.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези забавачки специално за внуците на Бойко Борисов ли са или за самия него ?
9
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 3 години
Думата забавачка е диалектна и жаргонна използва се от помаците и някои други подобни на тях селяни.
8
2
 
17
 
! Отговори
Градски преди 3 години
Раждаемостта намалява за цяла България. За какво и по-точно за кого се прави това? За новоселците от селата и за бежанци от африка.
7
2
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
И даскалицата "инспектира". Има добър учител, оня с джипка. За толкова години като кмет не можа да реши поне проблема с детски градини, колко мандата й трябват още, тя си знае.
6
3
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
и 111 да се построят пак ше са малко , до като не се спре това заселване с новософиянци няма да има места нито в ясли , нито в градини и училища ! за презастрояването пак те са виновни , продават си нивите и айде в столицата .
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарко знаеш ли на какво прилича Първа Българска Армия,пък шосето от армията до ССТ а Перловската река при битаков Малашевци,самата ССТ и *** около нея макар че е задължение на АПИ ама ти ходиш да се снимаш на Южната дъга??Знаеш ли че и това Е СОФИЯ И КАКЪВ ТРФИК ИМА ПО АРМИЯТАзнаеш ли че вече няма къде да стъпим и ходим по грозно изкърпения асфалт??Видяла ли си Мария Луиза на какво прилича ПЪПЪТ НА ОФИ??фАНДЪК София не е само ясли и метро,ТРЯБВАТ ТРОТОАРИ И МИЕНЕ!!Некадърница..
4
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ЕДИНАДЕСЕТ години ЗАКРИВАХА "забавачките",но сега,когато им припари под опашките ,фанаха да "строят нови"......И "стадотооо" ги търпи тия?!?!
3
1
 
8
 
! Отговори
Монна преди 3 години
Да са им честити на живеещите в клоаката на БГ и гетото на Европа - София. Бъдещите увредени индивиди ще са живи, но не здрави "столичани".
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако забраните и строителството в междублоковите пространства сте номер 1.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детски градини бе, какви забавачки. Води се учебен процес в детските градини.