Сърцето на еврошампион по колоездене спря след състезание

Сони Колбрели вече е в стабилно състояние
22 мар 2022 12:41, Елка Василева
42
Сърцето на еврошампион по колоездене спря след състезание
Снимка: БГНЕС

Италианският колоездач Сони Колбрели бе приет в болница, след като сърцето му спря малко след финала на първия етап на Обиколката на Каталуния. Той завърши втори на състезанието, което приключи в Сант Фелиу де Гишолс.

Европейският шампион бе откаран в болница с линейка след етапа, в който победи австралиецът Майкъл Матюс след спринт на изкачване.

Според официалното комюнике на организаторите Колбрели "загуби съзнание, имаше конвулсии и сърцето му спря". Парамедиците веднага направиха сърдечен масажа на колоездача и използваха дефибрилатор. Колбрели е настанен в Университетската болница в Хирона.

"Състоянието му е стабилно", заявиха от отбора му, без да дават повече подробности.

Колбрели се завърна на Обиколката на Каталуния, след като бе принуден да се откаже във втория етап на Париж-Ница, тъй като бе болен от бронхит. Той отказа и Милано - Сан Ремо.

31-годишният Колбрели е професионалист от 2011 година. През миналата година той спечели първенството на Италия, а след това и европейското първенство.    
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2011год ползва фитнес хапчета, Сърце на спортист 5 кг
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакван резултат от преболедуването на Ковид-19.
29
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проруските антиваксерски *** се активизираха.
28
0
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
И най-обикновена настинка може да ти "изсуши" бъбреците или да ти повреди сърцето, особено ако не се пазиш. За това дори и при леко неразположение тренировките е хубаво да се спрат. Само че това човек го оценява най-често като мине 40те и като разбере че не е толкова издържливо тялото колкото си мислиш като со на 20. След много травми, последната на рамото(година и половина) вече тренирам само за удоволствие на 50% от моя максимум и неинтензивно. В крайна сметка е по-важно да не се "почупим"
27
4
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Назобени са, до козирката.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От промените в климата ще да е.
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30, което е доказателство че ние сме изключително напреднали интелектуално хора. У нас 99% от населението е ваксинирано с всички ваксини по ваксинационния календар. Виж, в САЩ положението е плачевно. Там цели щати нямат и 1 ваксина за морбили например. Във Франция са 25 % пълни антиваксъри на всички ваксини, Германия около 15 %, Англия са 50% !!! Знам че ви звучи абсурдно но е факт. Та ако гледаме всички ваксини, ние сме много напредничави хора. Подчертавам ваксини, не шльокавица!
24
0
 
11
 
! Отговори
До Койо преди 2 години
Леко, бе! Ще се задавиш със собствената си жлъчка! Позапри се! Утре твоето сърце ще сдаде багажа с тая злоботевина, която си му насъбрал.
23
0
 
26
 
! Отговори
До Стефан преди 2 години
"Излезе проучване ,което в съвремието всеки с интернет може да провери: Колкото е по напреднала една нация интелигентно,толкова по-голям е процента на ваксинирани." - - - - - - Разбира се, че ще "излезе" такава "информация", "проучване" или каквото са си избрали да го нарекат. Казва й се "пропагандна реклама". Нещо като "Редбул давакрилаааа....".
22
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На колко бустера е бил?
21
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксите на прощават.
20
0
 
36
 
! Отговори
Любител колоездач преди 2 години
Колоезденето е един от най-тежките спортове, където усилията са много големи и продължителни. Вчера и Колбрели и Матюс и всички, участващи в спринта бяха "на макс" в последните 4-5км, а във финалните 500м не в червеното, а направо в черното - максимално анаеробно усилие след 170км изминати за под 4часа. Това е сериозно натоварване за сърцето. От днес - кардио тестовете му в болницата били чисти, но наистина всички колоездачи и футболисти бяха задължени да се ваксинират, а такива случаи зачестиха
19
1
 
27
 
! Отговори
... преди 2 години
Аз съм бивш професионален спортист и не съм ваксиниран, но преди 6 месеца бях диагностициран с Миокардит. От тогава не мога да спортувам нищо и живота е истинска мъка. Причината за получаването на заболяването я свързвам с период на интензивна кашлица съчетан с интензивни тренировки едновременно.Убеден съм, че Ковид е изкуствено създаден и опасността далеч не му е само видимото боледуване. Нямам идея дали е пуснат умишлено или е станал гаф, но нормалния живот на милиони като мен приключи...
18
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички спортове, като бягането на дълги разстояния, вдигането на тежести и продължителните натоварвания без почивка изтощават ресурса на тялото да се регенерира преждевременно. Всяко сърце има дефиниран предварително брой свивания и разпускания.
17
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пфайзер или Модерна?
16
32
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Излезе проучване ,което в съвремието всеки с интернет може да провери: Колкото е по напреднала една нация интелигентно,толкова по-голям е процента на ваксинирани. /НЕ ВАЖИ за БГ.-нацията на " ***" !! ХА ХА ХА
15
4
 
43
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Вакса???
14
2
 
28
 
! Отговори
А стига бе.. преди 2 години
Със сигурност не е употребявал допинг стимуланти ?! И ние верваме. Както и братята Уйлямс също не ползват. И за тях верваме. Но пък "демократичния" свят натопи красавици като Шарапова и онова малко момиче което стана олимпийска шампионка по фигурно пързаляне....
13
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 то бива случайно спиране на сърцето на спортисти, бива, но в последно време стана епидемия. А ние нали сме плоскоземни и като такива търсим връзката причина и следствие. Та понеже кръглоземзите не са открили нова епидемия поваляща спортистите, та за това се сещаме за ваксините. Защо? Ти друга причина за толкова случаи имаш ли? Дай да я прочетем. Уважавам различното мнение. Колкото повече гледни точки, толкова по-ясно се очертава истината. Та, кажи ни твоята версия каква е?!
12
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бустер. Не случайно Джокович отказа.