Меню за бедни: Супа и тройка скара с гарнитура

3000 социалнослаби получават безплатен обяд в Пловдив
1 яну 2011 10:45,
59
Меню за бедни: Супа и тройка скара с гарнитура
Снимка: БГНЕС

Близо 3000 социалнослаби граждани от Пловдив получават безплатен топъл обяд. В дните около Нова година бедните хора похапват супа и тройка скара с гарнитура.

Чиниите им се пълнят с кебапчета или кюфтета и салата по избор. В други дни в социалните трапезарии се сервира пиле с ориз и зелен фасул.

„Опитваме се да разнообразяваме храната и по-често да има в менюто скара”, обясни пред Dnes.bg Мария Василева, която е една от готвачките в социалните трапезарии.

Храненето е на стойност 1,80 лева дневно. Толкова отпуска местната община за едни социалнослаб гражданин.

50-годишната Васка Костова е пенсионирана по болест. Тя се шегува с килограмите си и казва, че всеки ден точно в 12 часа се реди на опашка за супа и кебапчета.

„Храната ми стига, чувствам се пълна”, разказа жената пред Dnes.bg.

Тя и другите хора в трапезарията признават обаче, че се редят на опашка от немотия и бедност.

„Един обяд е голяма помощ за нас в това безпаричие, в което живеем”, признават хората.

„С безплатните обеди подпомагаме най-бедните в студените зимни месеци”, заяви пред Dnes.bg кметът на район „Цантрален” Райна Петрова, на чиято територия се хранят най-много социалнослаби граждани.

Тя се ангажира скара в менюто да има и след празниците.

Всички 3000 бедни ще получават топла супа и кебапчета до 31 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: социалнослаби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
Циганин преди 13 години
Ще се стопите бе . Е *** няма да видите да се реди да яде .
51
1
 
3
 
! Отговори
ioannidis преди 13 години
Може би си прав. 10% от социално слабите са си бедни, други 10% са калпави, а останалите 80% са м***али.
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
80% от заминалите мият чинии, така, че ще просперираме и без тях. ------------------------ 80% от българите, останали в България, получават колкото миячите на чинии на Запад.
49
0
 
2
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Хм.....Господ здраве да им дава!Но със съжаление мога да Ви кажа,че доста от тези хора не са социално слаби!Не се водят никъде на работа,докарват си доходи,които не декларират и "лапат"от Държавата!А колкото до това кой,къде и как си изкарва прехраната извън България-мисля че е по-достойно от това, да крадеш и да се правиш на нещастен!
48
7
 
3
 
! Отговори
Това е положението! преди 13 години
80% от заминалите мият чинии, така, че ще просперираме и без тях.
47
3
 
13
 
! Отговори
Spark преди 13 години
Пак добре, че толкова хиляди български синове и дъщери заминаха на Запад да си търсят хляба и да се реализират професионално и по този начин да поддържат финансово възрастните си родители, които иначе щяха да гладуват.Но лошото е това, че родителите са обречени на самотност, далеч от децата и внучетата си.Но най-лошото е това, че тези млади Българи вече няма никога да се върнат ! А как ще просперира тази държава без най-перспективните ?
46
0
 
3
 
! Отговори
az преди 13 години
abe be pi4 ami ako jena mu e ispanka kak da pi6e na kirilitca.
45
0
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Какво, не е ли така?Нали вие строяхте развития социализъм, който фалира?Нали вие викахте БКП-СЛАВА, а после БКП ви изтърси джобовете?
44
4
 
11
 
! Отговори
Чужденец преди 13 години
Пиши на Кирилица,бе....,че и "балгарин" се наричаш!!!
43
3
 
6
 
! Отговори
Боже,боже преди 13 години
*** дървен ШОП!Куха и пияна лейка!
42
10
 
4
 
! Отговори
balgarin преди 13 години
predlagam v tozi tejak moment na kriza pravitelstvoto i deputatite ot 2011g. da iadat vseki raboten den v trapezarii,stolovi za socialno slabi.prekaleno sa seuiali i sa debeli v tezi stolovi za socialno slabi te shte imat vazmojnosta da otslabnat bez dieti.osnovnoto im meniu triabva da e 1 supa.2 vmesto hliab suhari.3 riba zelen haiver. 4 kompot ot djanki.5 mineralna voda gorna bania.6 vmesto kafe da piat chai taka shte sa po spokoini i po malko shte se karat pomejdusi. 7 hodene pesha vid fitnes
41
3
 
2
 
! Отговори
dd преди 13 години
И кво след 31 март спират да се хранят бедните ли?
40
13
 
2
 
! Отговори
Неразбрал преди 13 години
...не разбрах - тройката шведска ли е?
39
5
 
25
 
! Отговори
МУСТАФА преди 13 години
Аз съм от София, но Евала на Славчо Атанасов. Достоен мъж, със смелост да отстоява каузите, които счита за справедливи. България има нужда от повече такива хора.
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
безплатен обяд няма!
37
3
 
13
 
! Отговори
пострадал преди 13 години
Те не са ***, българи са.
36
7
 
8
 
! Отговори
Нора преди 13 години
те онези *** телефонните измамници и те са безработни социално слабисамо че имат пари много повече от васхайде и тях да ги нахраним
35
4
 
16
 
! Отговори
Mango преди 13 години
До 24:"ЗНАЕТЕ ЛИ, какъв зор е да се добере някой до правото да получава тези безплатни обяди. Един на 15 - 20 едва успява. Огромен брой хора живеят в абсолютна мизерия - без прехрана, без дом, да не говорим за отопление, осветление или елементарна хигиена. Защо не пишат за 16-те пловдивчани умрели от глад и студ през декември, а пишат че социалнослабите получават тройка скара и топла супа всеки ден." Майна,не си прави ***!В статията пише само, за 3000 социално слаби граждани от Филибето!Ако отговаря на истината, това което пишеш ти, в такъв случай се касае за около 60000 социално слаби само във Филибето!Косата ми настръхва,като умножа тази цифра по 20 града в нашата татковина(мащеха).
34
2
 
42
 
! Отговори
Бг преди 13 години
Когато става въпрос за безпомощни старци или за свестни хора в безизходица, не възразявам, че за сметка на нашите данъци им се осигурява нормален обяд през мразовитите и тежки зимни дни. Дори настоявам да се направи всичко възможно, за да не висят с часове на опашка.Категорично възразявам обаче да хрантутим здрави и прави млади лентяи, които не правят друго, освен чаавета. На такива - принудителен труд, да обработват земеделска земя или да отглеждат ***, за да издържат семействата си!
33
13
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 13 години
Настоящето, в което живеят пенсиите, е бъдещето, което някога са строили.Това важи за всички пенсионери по света.