Мъж е в кома след ухапване от змия в Царево

Пострадалият е в болницата в Бургас, борят се за живота му
15 юли 2016 22:31,
14
Мъж е в кома след ухапване от змия в Царево
Снимка: архив, Reuters

Мъж е изпаднал в кома, след като е бил ухапан от змия в Царево. Пострадалият е настанен в МБАЛ - Бургас. Това научи БТА от пресслужбата на болницата.

Мъжът е на 66 години. Транспортиран е от Царево от екип на "Спешна помощ". Настанен е в отделението по "Реанимация" в МБАЛ-Бургас.

По информация на "24 часа" мъжът успял да убие влечугото, след което седнал и пил алкохол. Малко по-късно изпаднал в кома. 

Лекарите се борят за живота му. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
кофти кръчмар преди 7 години
Значи ,ако започнат клиентите да дават фира ,мога да кажа ,че змия ги ухапала ,а не пиенето
7
0
 
5
 
! Отговори
Вашку преди 7 години
От 1982 година в България няма смъртен случай след ухапване от змия,но от оси и пчели има доста често.най-смъртоносните животни на планетата,не са ,,Тайпан''нът,или ,,Морската Оса'',а именно дивите пчели в Южна Америка.
6
0
 
18
 
! Отговори
змияра преди 7 години
Отделно, алкохол никога не се пие, ако те ухапе змия. Алкохола натоварва черния дроб и бъбреците, които филтрират кръвтта. Отровата ги натоварва допълнително и става манджа с грозде. Не не могат да издържат и спират да функционират. Отровата сама по себе си може да не е причина за смъртта, а отравянето на кръвта да бъде причината от спирането на функциите на бъбреци и черен дроб. Между другото човек може да умре и от ухапване на пчела, оса или стършел. Те не са смъртоносни, но понякога са...
5
3
 
17
 
! Отговори
змияра преди 7 години
Големи специалисти ей! Нямало било отровни змии у нас. Хайде бе! Има и още как. Разбира се не са толкова отровни, както в други южни държави, но представляват опасност за човешкия живот, ако не се вземат мерки навреме, както в случая. Зависи от организма на човека също, алергичен ли е и т.н. Зависи и от змията колко и е гъста отровата и от количеството и и колко пъти ще те ухапе. През пролетта са най-опасни, защото зимата се е събирала отрова и е станала много силна и концентрирана.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всВ България има 17 вида змии от които само 5 са отровни.Щом е отровна значи представлява опасност за живота ,независимо колко токсична е тя.
3
7
 
17
 
! Отговори
вс преди 7 години
Все пак в България няма опасни за живота отровни змии.Този човек е получил или някаква алергична реакция от ухапването или причината е комбинацията на алкохол с отровата от змията.
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ракията да не е била якорудска?
1
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кака така в кома? Нали един селенжър каза че в бг нямало опасно отровни змии а само се подувало на ухапаното място и след 3 дни минавало!? Къдее този селенжър да ни обясни защо този човек е изпаднал в кома?