Студът се връща! Температурите утре през деня – минусови

Синоптици: Ще е облачно, на места ще превали и сняг
12 дек 2016 13:00,
5
Студът се връща! Температурите утре през деня – минусови
Снимка: Reuters, архив

През нощта ще преобладава облачно време, но само на места в планинските райони ще превалява слаб сняг. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който след полунощ ще се ориентира от североизток и с него утре ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса.

Утре преди обяд на много места в Северна България и планинските райони от страната ще превалява сняг. Около обяд валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време.

Към 14:00 часа температурите ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, по-високи по Черноморието и в Югозападна България, но с нахлуването на студения въздух ще продължат да се понижават.

Преди обяд по Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места слабо ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 3-5 градуса, вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е 8-9 градуса.

Преди обяд над планините ще има значителна облачност и валежи от сняг, повече по северните склонове. Ще бъде ветровито, ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от север-североизток и с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 6 градуса, на 2000 метра - около минус 11 градуса.

В сряда сутринта ще е ясно и тихо, минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса. Преди обяд времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще духа слаб вятър от запад-северозапад, дневните температури ще се повишат слабо и максималните ще са между 0 и 5 градуса. Ще започне увеличение на облачността, отначало висока.

В четвъртък ще има значителна облачност, на места, главно в Северна България и планинските райони ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи до умерен от северозапад.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
1
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Путин е виновен за това!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въй сега пак ще паднат 2 санта сняг и шoпитe ще им заврат да не казвам кое що не е почистен докато пада...
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сибир е