Пита и мед и за първолаците зад решетките в Пловдив

16 затворници за първи път влизат в час от днес
18 сеп 2017 10:15,
8
Пита и мед и за първолаците зад решетките в Пловдив
Снимка: архив, Булфото

С пита и мед ще бъдат посрещнати първолаците зад стените на затвора в Пловдив. Това са лишени от свобода, които по ред причини, не са стъпвали на училище в детството си и затова са останали неграмотни, без образование, което пък е причина да не могат да си намерят нормална работа. Затова 16 осъдени и излежаващи присъди в затвора в Пловдив са поискали да се запишат в първи клас през тази учебна година.

Тяхната преподавателка ще ги посрещне на 18 септември тържествено, като за всички първокласници зад решетките са осигурени буквари, безплатни тетрадки и химикали.

Занятията им ще бъдат по учебни програми, каквито имат 7-годишните деца, разказва "Монитор". Други 17 лишени от свобода ще бъдат във втори клас. В затвора в Пловдив осъдените могат да получат начално образование.

Училището зад решетките бе открито през миналата година, като е филиал към СУ "Св. Иван Рилски" на софийския затвор. Данните на ръководството на затвора в Пловдив сочат, че 20% от лишените от свобода са тотално неграмотни.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.