След протестите в Генерал Тошево - ред на референдума

Така хората ще се произнесат искат или не да се добива газ в общината
9
След протестите в Генерал Тошево - ред на референдума
Снимка: Булфото, архив

Жителите на община Генерал Тошево ще се произнесат на местен референдум дали се съгласни в района да има проучвания и добив на природен газ. Допитването е насрочено за 17 декември.

Още по темата

Това стана ясно днес, след поредица от протести на хората от област Добрич и Варна срещу инвестиционните намерения, които предвиждат 41 сондажа в землищата на 18 населени места в региона.

Кметът на общината Валентин Димитров съобщи, цитиран от БНР, че докладната за свикването на референдума ще бъде внесена на 1 ноември, когато е заседанието на Общинския съвет.

Очаква се тя да бъде одобрена с пълно единодушие.

Според данните на Областната избирателна комисия гражданите с право на глас в община Генерал Тошево са малко над 13 500. За да е валиден референдумът, трябва да се получат гласовете на минимум 5406 души.

Междувременно подписката  на гражданската инициатива срещу добива на газ в региона е събрала  повече от 10 000 подписа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 години
Интересно.Всички искаме евтин газ,но да не се произвежда от българска територия.Е няма как да е евтин докато го внасяме.
9
5
 
9
 
! Отговори
До Нов преди 6 години
На развитието на Добруджа и пречи останалата част на страната, която ни източва богатствата.
8
0
 
23
 
! Отговори
Добруджанец преди 6 години
До Нов: ние добруджанците може да сме незнаещи и бедни, но ще останем последни гладни в тази държава, земя имаме, зърно отглеждаме, хляб произвеждаме, животни гледаме- и суджуци се намират. Няма реки и язовири на които да разчитаме за вода, кладенците за питейна вода са от дълбоки сондажи 500-800м. Земята и водата не я даваме!
7
0
 
18
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 6 години
Против кое ''развитие''!? Добруджа храни цяла България от ЗЕМЯТА СИ и няма никакво желание да я ''развие'' до лунен пейзаж!
6
22
 
2
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Стана традиция навсякъде да се правят протести против развитието. Ами стойте гладни и не протестирайте че е са ви малко доходите. 90 % от протестиращите дори не знаят за какво става въпрос
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а като я отровят водата и земята и след това си тръгнат ние кво ще правим бе недорасъл ***? Дойдат ли тук почваме да ги стреляме и да ги палим!!!!!!!!!
4
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ве! Росгео - мео е наша, славянска, братска компания! Не е някаква си атлантическа империалистическа змия...Искат да дадат газ на хората, а те ревнали за някаква си вода! Подкокоросали са ги хамериканските империалисти!
3
1
 
19
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Дойдат ли да дупчат палете им техниката и ги отстрелвайте с ловни пушки(грешка.помислили сте ги за глигани)
2
7
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
Коя от мафиотските групировките на БКП-БСП е решила да ни трови и от милионери да станат милиардери за наша сметка ?
1
1
 
16
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Коя компания от БГ ще прави. Сондажит???Или може би е само на книга...Те ще го добиват и ще ни го продават на нас,,тези наши компаний;; ЗАТОВА ТВЪРДО//НЕ//