Отново! 72-годишна олекна с 13 000 лева и 500 паунда

Ще те обезобразя и накълцам, била заплахата срещу жената
Обновена: 29 юни 2018 12:14 | 29 юни 2018 12:00,
23
Отново! 72-годишна олекна с 13 000 лева и 500 паунда
Снимка: Pixabay

След заплаха, 72-годишна жена от с. Джулюница "подари" на ало мафията 13 000 лв. и 500 паунда, пише "24 часа".

В четвъртък следобед на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за началника на криминална полиция в Стражица.

Той обяснил, че в региона има телефонни измамници, които искат пари под предлог, че ще бъдат използват за болен роднина и я предупредил да не се поддава.

След това се обадил мъж, който поискал 60 000 лв., а сумата трябвало да бъде предадена до 20 минути. Заплашил, че в противен случай ще я обезобрази и накълца на парчета.

В повторен разговор с "началника на криминална в Стражица" жената разказала, че е получила телефонно обаждане от измамниците, които са й поискали пари и са я заплашили.

Мнимият полицай я посъветвал да изпълнява указанията на измамниците и да не се тревожи, защото в селото вече имало цивилни полицаи, които щели да ги заловят. По-късно отново получила телефонно обаждане от измамниците, които й дали указания къде да остави парите.

Убедена, че помага на полицейските служители, жената събрала всички налични средства и оставила парите в близост до кошара за животни до дома й. В последствие установила, че е измамена и сигнализирала в полицейското управление в Горна Оряховица. По случая е започнато досъдебно производство.

От ОДМВР - Велико Търново напомнят на гражданите и най-вече на възрастните хора, които живеят сами, да не вярват на лъжите на телефонните измамници, защото полицейските служители не искат пари.

При най-малките възникнали съмнения в телефонни разговори с непознати, абонатите незабавно трябва да подадат сигнал в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия пенсии *** ли са ?Не се ли научиха да не се лъжат ?То по телевизии по вестници ...по клюкарските институции в махалата не слушат ли ???Вече не ги съжалявам ...сами го желаят ...ама и от къде тия пари ?? А все реват че няма....Хвърляйте ...хвърляйте ..ама къде казвайте и аз да се нареда ...Да се смееш ли ...да ревеш ли ?тъпотия до шия....
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало измамниците търсят ли персонал
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полицаите играят с тях. Елате в град левски да видите как 25 годишни карат джипове и коли за по 30 000лв без един ден трудов стаж това го има само в българия....
18
0
 
9
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
Разбирам, че стресират възрастните хора, но то пък вече толкова години се говори за тези измами и продължават да си дават парите.
17
0
 
12
 
! Отговори
i'm преди 5 години
Преди години се появи понятието "Кредитни милионери", сега вече се заформя понятието "Телефонни милионери" . Показателно за мат'ряла!
16
0
 
7
 
! Отговори
Св преди 5 години
До 8 - Звънят на домашен телефон. Шанса да го има възрастен човек е голям. Особено в почивен ден, със сигурност не е на някоя институция. До nda - Празно има, звъняли са няколко пъти на майка ми (на 70 години), но са ударили на камък. Отново на домашен телефон. До Бау - Споменатата по горе майка има интернет и чете, образова се. Но не само това е достатъчно. Доста ги стресират възрастните хора с тези заплахи, блокират някак и дават мило и драго да се отърват. Иначе са спестовни, така са свикна
15
3
 
5
 
! Отговори
dim преди 5 години
До мидОтделно е нормално човек на 70 години да закъта 10-20 хиляди лева.Това как се връзва с мантрата, че народа умира от глад?
14
3
 
7
 
! Отговори
nda преди 5 години
все попадат на такива с пари...празно няма!! Ясно е, че инфото е много точно събрано и се знае колко да се иска....Въпросът е КОЙ има достъп до такава информация?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТя така твърди. Чакай да и звъннат тия, и гледай какви пари и накити ще летят от балкона.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената без левове и чужда валута е баба ми. Помогнете и, всички други са заможни
11
4
 
16
 
! Отговори
Korean soup преди 5 години
До Анонимен 8: Защото имат информация от полицията и операторите на кого да се обадят. Няма случайни неща.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма измама, а директна заплаха, че ще я накълцат! Тук при една старица влязъл един търговец на кухненски ножове, кротко, с 4-5 ножа в ръцете!!! Тя ги купила всичките!
9
2
 
14
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Проблема е, че се пише много по темата в ИНТЕРНЕТ! Коя баба влиза в Интернет бе хора? ... Почнете по БНТ да предупреждавате за това, преди индийския сериал. Не е много сложно.
8
3
 
14
 
! Отговори
мид преди 5 години
Ако това наистина го има, а не е измислица ЗАЩО не се прави нищо?! Сигурен съм, че има начин да се разбие схемата. Бабите и дядовците ни не са виновни, че са възрастни и умът им не е остър и адекватен, като на млад човек. Отделно е нормално човек на 70 години да закъта 10-20 хиляди лева. Повечето са живяли в бедност и са пестеливи, други имат деца по чужбина, трети си продават нивите от наследство...
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що на мен не ми се обадят такива бе? Що само на баби и дядовци? Щото знаят че набарам ли ги с мен е и полицията отзад.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо..... нали държавата е стабилна и вита е несъстоятелен
5
3
 
11
 
! Отговори
куко преди 5 години
Е'ах и погребението за 15 хилки.По-скоро син или дъщеря заработват в англия,пращат й пари,за да живее по-добре,а тя например вместо това ги къта за оня свят и хоп на измамниците.
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Женицата ги е заделила да си купува кисело млекце и хлебец да не умре от глад, че Бойко не й дава по-голяма пенсия.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните пенсионери, дето кътали някой лев за погребение...
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато едни журналисти влязоха в дирите на ало измамници, започнаха собствено разследване. И преди да ги разобличат, уведомяват полицията за това какво вършат. Съответно бандитите са предупредени на мига и с това приключва всичко.