Кольо е невинен! Защитиха шефа на сметището под АМ "Струма"

Служители излязоха с плакати в подкрепа на собственика
26 авг 2019 08:45,
40
Кольо е невинен! Защитиха шефа на сметището под АМ "Струма"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Работници във фирмата за отпадъци, чийто собственик е обвиняем за пожара на АМ „Струма”, излязоха на протест в защита на началника си Кольо Илиев.

Още по темата

Според хората той е невинен и депото не е свързано с нерегламентираното сметище, което се намирало на същото място.

„Фирмата ни е от регионална значимост, защото преработва над 500 тона месечно технологичен отпадък, който го превръщаме във вторична суровина. Това е от регионална значимост, защото обслужва много малки и големи фирми и обслужва тяхната нормална стопанска дейност”, възрази жена, която работи във фирмата.

Според нея, ако работата на депото бъде спряна, има опасност от замърсяване на околната среда. Освен това местните се притеснявали и че ще останат без работа.

„Това че фирмата се оказа на място най-близо до нерегламентираното сметище, не я прави виновник и участник в пожара”, каза още жената пред bTV.

По думите на Даниела Борисова, също служител на фирмата, от депото многократно изпращали сигнали до институциите, че магистралата не бива да минава през този участък, но никой не е обърнал внимание на тези жалби.

Екологът на депото – Светлана Кирилова, също подкрепи протестиращите, като каза, че гумите под магистралата не са били от това депо.

Заради инцидента Кольо Илиев се сдоби с две обвинения. Ако бъде признат за виновен, го грозят 8 години затвор и голяма санкция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: протестсметищеАМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е медийна драма отклоняваща вниманието от този, който е разпоредил феодала да не се пипа, вероятно кмета на селото, но и от АПИ, които са строили точно като коне с капаци, за да пускат клипчета с лентички. При корупция има 2 страни. Ако стане на дискусия, коя страна е по-виновна, взимащата или даващата, тогава точката на спасяемост на народа е безвъзвратно пропусната някъде назад в миналото, а съдбата му е необратима. За съжаление.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Освен това местните се притеснявали и че ще останат без работа...---Последното е и най-вероятната причина за протеста.Колкото да вината, възможно е и да няма такава за запалването. Всеки прекарал някой-друг час в трафика се е нагледал на хвърлянето на фасове по време на движение или изсипването на пепелника от колата отпред. Белята може да е и от незагасен фас. Но това не отменя задълженията му събраното да е в рамките на определения за целта имот и да е по мах пожаробезопасен начин.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
BTW ония от РИОСВ какво точно работеха освен пасианси и пазаруване в работно време?И как толкова години поне един от тях не го видял?
35
0
 
1
 
! Отговори
любими Валери преди 4 години
Протест на мижетурки
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терена Земен около магистралата и съоръженията им към нея са отчуждени още преди строежите,така че на това депо не му е там мястото,дори да си реши случайно,че може на няколко етажа да го изравнява с магистралата,че и по високо от съоръжението от това,че терена бил негов или някога негов как имот за чиито имот се взима решение още при проектирането къде ще бъде съоръжението обслужващо пътната част на магистралата,иначе ще излезе,че той си построил съоръжението как покривна конструкция за депото.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, наш Кольо платил ли си е на протестърите.....хахахааааа....!!!!!Я ПРОВЕРЕТЕ!!!!!!!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хехе, магистралата не трябвало да минава оттам, защото имало сметище! Значи заради едно сметище де вземем да преместим магистралата, че е по-важно за някой да се запази сметището! Нагляри!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-справедливото наказание ще е да изчислят колко човекочаса хората ще загубят в задръстване, докато пуснат пътя и да ги излежи. Плюс глобата и покриването на разходите за ремонта.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измислен протест на зависими от местния васал хора. Жалко за тях.А Кольо да си плати масрафа и в затвора.
29
1
 
6
 
! Отговори
Дупничани са гоУеми преди 4 години
Реват за сметището и си го искат да е под магистралата, на един километър от Дупница, ама не искат сметище до село Джерман-на три километра оттам! А кметО се прави на чужденец!
28
2
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Плакати !!! Насила ги е изкарал Колчо...
27
1
 
5
 
! Отговори
fggfngfngf преди 4 години
И за това че са поопърлили моста магистралата в посока Кулата и вчера беше затворена, в петък пък и в двете посоки. Най интересното е че вместо да я затворят между 2 отбивки те я затворили между три, защо? Чудят се как да саботират пътуването на хората до Гърция
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко му е да плати разходите, трябва да се заведе колективен граждански иск от всички загубили часове и нерви в задръстването поради предизвиканото от него увреждане на съоръжението.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези всичките му работници явно имат юридическо образование. И като са събрали доказателства са установили, че бачо Кольо е невинен.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теренът е общински, а не на бачо Кико, така че още с първите неоснователни жалби е трябвало да го задържат.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как един път някой който е виновен ще си признае че е виновен.Първо може ли такава мундарщина да трупаш *** с години под този мост?
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До rogoТроле, преди да се прави трасе се отчуждава бе ***. Заедно с останалия електорат, някои не сте стигнали и до еднокнижници, затова сме пред фалит. Може ли да построят мост над къща например, а след това ако къщата се запали собственика да плаща и фалшивия мост?! Или всеки трябва да е пожарникар?!?! Масов олиго-френи3ъм, клептомания, непукизъм, егоцентризъм са обхванали държавата на всички нива, фалита е неизбежен. Това е една голяма клиника за бавноразвиващи, а не държава.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са невинни. Сметището е виновно. А най-невинна е държавата, за която думите контрол и превенция са непознати.
20
2
 
25
 
! Отговори
rogo преди 4 години
Баxти фирмата на тоя бай Кольо. Чак магистралата и пречела. Жалби писали, трасето да се мести, пречи на бизнеса на бай Кольо, а той гуми наредил под моста без да пита никой.Според мен бай Кольо повече не трябва да се занимава с бизнес и трябва да си плати целия масраф плюс глобите, дори може да полежи малко.И друг път държавата като прави нови трасета за магистрали, пътища и други, задължително да съгласува трасетата с местните бай Кольовци.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяка местна власт. Женорята командва. Те са връзкари- парашутистки. Уволнение и вина не помага. Винаги оцеляват.