Медсестрите в Карлово с втора колективна оставка

Те искат основна заплата от 950 лв.
Обновена: 30 сеп 2019 16:23 | 30 сеп 2019 12:45, Нели Христова
32
Медсестрите в Карлово с втора колективна оставка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Медицинските сестри в Карлово подготвят втора колективна оставка. Днес своите молби за напускане депозират и всички медицинските сестри от Вътрешно отделение. Причината е, че медицинските специалисти не са получили желаното увеличение на основната заплата от управителя на болницата.

Още по темата
Преди две седмици колективна оставка подадоха медиците от Детско отделение на лечебното заведение.

Искането на медицинските сестри е за основна заплата 950 лв. В момента те получават между 720 и 750 лв. Управителят на болницата вече предложи увеличение на трудовите възнаграждения със 100 лв и каза, че чрез допълнително материално стимулиране 952 лв може да се достигне към декември.

Солидарни с исканията на медицинските сестри са и лекарите в болницата.

Увеличението на заплатите до 950 лв на всички сестри обаче ще утежни бюджета, каза управителят на болницата д-р Христо Пелев пред БНТ. Затова трябва да се повиши финансирането на клиничните пътеки с 20%, което, по думите му, е и искане на сдружението на общинските болници и Българския лекарски съюз чрез новия рамков договор, който предстои да се подпише.

На второ място, според ръководството на болницата, трябва и облекчение на медицинските стандарти. Карловската болница получи от държавата 573 000 лв за това че е отдалечена и рискова, но тези средства са за дейност, а не за заплати, коментира Пелев.

До края на деня своите оставки подготвят и медицински сестри от детските ясли в Карлово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Менделеев преди 4 години
Въпрос--Някой може ли да ми обесени каква е разликата между детските медицински сестри които се грижат по 12часа на смяна за 15 или 20 деца на смяна денонощно и учителите които са 7 часа със 5 до 10 деца в клас, че е вторите са по оценени от първите.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименХубаво де, работи си за чест и слава, а ние останалите работим за пари. Ти да не си бизнесмен, дето плаща минимална заплата и то със закъснение?Не , не съм бизнесмен, а съм обикновен работник. И разбира се, че всички работим за заплата, която е пари. Но това не означава, че парите и заплата трябва да ни ръководят, а човешките добродетели и ценности. Неблагодарност е това да се оплюва работодателя , както и работното място на което е назначен. Все пак, работникът не работи НАСИЛА
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво де, работи си за чест и слава, а ние останалите работим за пари. Ти да не си бизнесмен, дето плаща минимална заплата и то със закъснение?
28
0
 
2
 
! Отговори
Очевидец преди 4 години
Знаете ли,че в Белоградчик сестрите са на аванс от 2017 година и никоя институция не се поинтересува как така и да реши проблема ???Това фалит ли е какво е ?Къде е здравния министър да го обясни?
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КокоПри подписване на договор, работникът ДАВА Пписмено и чрез подпис СЪГЛАСИЕТО СИ ДА работи НЕ само заради Работодателя си, НО и ЗАРАДИ ЧЕСТТА И ДОБРОТО ИМЕ на съответното дружество и работно място- било то болница, институция, хотел, магазин, верига, офис, дружество и тн.!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Коко А Директорът на тази Българска Държавна Карловска Болница е предложил УВЕЛИЧЕНИЕ на заплатите на медицинските сестри! И е изпълнил това! А ПАРИТЕ са от от български източник, а НЕ чуждестранен, както в Лидл!Мед. сестри протестират, защото не са им стигали заплатите, а какво да направят тогава чистачките например? И те ли да се бунтуват? И те ли да врякат и се оплакват от ниски заплати по телевизията от тази карловска болница и от Българското здравеопазване и болници като цяло?
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КокоНе подценявам ничий труд, но е несериозно касиер в Лидл да започва на 1200 бруто, а мед сестрите да са на 750 лева...Но ЛИДЛ Е ЧУЖДЕСТРАННА, НЕМСКА фирма, А НЕ Българска! Чуждестранните фирми в България дават заплати на български работници, НО те също взимат МНОГО от българският клиент! Чуждестранните фирми печелят много от българите , а МАЛКА НИЩОЖНА ЧАСТ ОТ спечеленото остава в България и за българите , другото е за съответната чужда страна!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Така е, но все пак лекарите и медицинските сестри не трябва да се ръководят само заради заплатите си, нали? Къде са ценностите? Къде е човечността? Къде е уважението към директора на Лечебното заведение? Къде е почтеността, ВНИМАНИЕТО и грижата за и към българските пациенти? НЯМА Я!!!! Но има скандали, оплюване на Директора на Болницата, и като цяло оплюване на Българска Държавна Карловска Болница. ОМАЛОВАЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА, пренебрежение към български пациенти
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последните 5 години така стана, че доста време съм в болница всяка година. Е, мога да ви кажа, че труда на медицинските сестри е силно недооценен., при това бях в елитна държавна болница в София. Не може да се иска от сестрите да работят като за 8000 лева заплата, а да има се плаща 700-800 лева. То така е и с всички нас.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕЗИ МЕД. СЕСТРИ ПОКАЗАХА НЕБЛАГОДАРНОСТ КЪМ ТАЗИ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА! ПОКАЗАХА И ТОВА, ЧЕ НЕ ДЪРЖАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ И НА БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ! ПОКАЗАХА И ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНОТО СИ ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПАЦИЕНТИ - ДАЖЕ И ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ КЪМ ЗДРАВЕТО И ГРИЖАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА! НЕБЛАГОДАРНИЧКИ! ТОВА ЛИ СА ВАШИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ, КАРЛОВСКИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ!ОПЛАКВАТЕ СЕ, ЧЕ ПОЛУЧАВАТЕ НИСКИ ЗАПЛАТИ! И ХИЛЯДИ ДА ВИ ДАВАТ, ПАК ЩЕ СТЕ НЕДОВОЛНИ!!!
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТЕЗИ МЕД. СЕСТРИ ПОКАЗАХА НЕБЛАГОДАРНОСТ КЪМ ТАЗИ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА! ПОКАЗАХА И ТОВА, ЧЕ не ДЪРЖАТ НА Б ЪУЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ ИИ НА БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ! ПОКАЗАХА И ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНОТО СИ ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПАЦИЕНТИ - ДАЖЕ И ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ КЪМ ЗДРАВЕ6ТО И ГРИЖАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА! НЕБЛАГОДАРНИЧКИ! ТОВА ЛИ СА ВАШИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ, КАРЛОВСКИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ? ЗАСРАМЕТЕ СЕ! ОПЛАКВАТЕ СЕ, ЧЕ ПОЛУЧАВАТЕ НИСКИ ЗАПЛАТИ! И ХИЛЯДИ ДА ВИ ДАВАТ, ПАК ЩЕ СТЕ НЕДОВОЛНИ!!!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ЦЕЛЯТ с този протест тези български медицински сестри? Тази ДЪРЖАВНА БЪЛГАРСКА БОЛНИЦА ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ЛИ? ДА БЪДЕ ЗАКРИТА ЛИ? ЯВНО ЗАЩОТО НА НЯКОИ ИСКАТ ДА СЕ ЗАКРИЯТ И ПОСЛЕДНИТЕ ДЪРЖАВНИ БЪЛГАРСКИ БОЛНИЦИ И ДРУГИ ИНСТИТИЦИИ И ЗАВЕДЕНИЯ! А И ДА СЕ ОТКРИЯТ НОВИ, НО ЧАСТНИ И НЕДЪРЖАВНИ ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ! ТАЗИ НОВИНА РАДВА ЗЛОЖЕЛАТЕЛИТЕ НА ТАЗИ ХУБАВА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА! ТЕЗИ МЕД. СЕСТРИ ПОКАЗАХА НЕБЛАГОДАРНОСТ КЪМ ТАЗИ БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА!
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Медсестрите в Карлово с втора колективна оставка "какво БЕЗСРАМИЕ! Каква НАГЛОСТ! Защо това се случва на БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА? От какво недоволстват тези мед. сестри? Тези жени за какво са мед. сетри? Само ЗАРАДИ заплата ли? И недоволстват? Това ли са положителните качества на мединцинските ни сестри? Да протестират, недоволстват, да правят скандали, да харчат НЕБЛАГОРАЗУМНО заплатите си? ТЕЗИ МЕД.СЕСТРИ ИЗЛАГАТ НЕ САМО САМИТЕ СЕБЕ, НО И НЕСПРАВЕДЛИВО ТАЗИ БЪЛГАРСКА БОЛНИЦА!
18
3
 
2
 
! Отговори
Кънчо преди 4 години
Наскоро бях за 5 дни в болница. Тълпа от сестри и санитарки по цял ден симулираха дейност и се тътреха в коридора от стая в стая, а санитарките не измиха пода на стаята нито един път. И, тези непрекъсната протестират. Ами да напускат, да се внесат от Украйна мед. сестри и проблема ще се реши - същото беше и в туризма....
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очакванията от 1989г е са да си отидат качествените лекари и сестри ,а калпавите ще останат.Емигриралите сестри намират по- добра реализация , и то многократно по-добра като заплащане и кариера .Недостига на медицински сестри се отразява лошо на качеството на здравните грижи и лечение.Все пак са важни финансовите и административни отчети и ефекти и нищо друго за управляващите!
16
1
 
8
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 4 години
Не, за 750лв. или за 950лв... и за 2000-3000 лв. няма да стана сутрин от кревата!Нали уж беше единна Европа ? Всичко трябваше да се приравни към един стандарт. Само в България заплащането е замръзнало от десетилетия.После, защо нашите медицински сестри подмиват немски баби и дядовци. И никой с малко акъл не се връща, след като види живота навън. Да ми говорят, как всичко в България се оправя... На всички псевдо родолюбци пожелавам, кариера и благоденствие с 1000лв.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много искат.
14
0
 
6
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Както е написал" Смирен депутат" , тия мед. сестри нямат срам! 950 лв.! Те знаят ли как се изкарват тези пари?А иначе, уважаеми мед. сестри, всички си подайте оставките и да видим колко лекари ще вземат по 57000 лв. в държавна болница. В частните и по 100000 лв. да вземат, ако могат!
13
0
 
4
 
! Отговори
Y преди 4 години
Пари за здраве има достатъчно, но не се разпределят както трябва и няма никакъв контрол!Неравноправие,защото трябва да се разделя за да се владее. Не може съдбите на медицинския персонал и на пациентите да се ръководят от една сбирщина алчни властимащи и да има ефективно здравеопазване. Не може да се търгува със здравето и да се подчиняваме на интересите на фармацевтичната индустрия заедно със всички сатрапи, които ни управляват!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли законова възможност икономиите фонд ,,работна заплата,, да се използват за увеличаване заплатите на сестрите?