Удължиха бедственото положение в Перник с 30 дни

Водният режим в града засега остава в сила
28
Удължиха бедственото положение в Перник с 30 дни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бедственото положение в Перник ще бъде удължено с още 30 дни от утре. Решението ще бъде взето на заседание на Областния кризисен щаб, съобщават от Областната администрация на Перник.

Градът бедства заради водната криза и критично намаление обем на язовир "Студена" от 18 ноември, когато беше въведен воден режим.

Още по темата
Започна изграждането на водопровода към града от Мало Бучино, за да може перничани да получават вода, докато се напълни язовир "Студена".

От водопроводната мрежа на София ще се подава вода, дошла от водосбора на язовир "Белмекен".

13,5 км ще е дълъг водопрoводът, изграждането на трасето се очаква да продължи около месец и половина, ще се подават по 300 литра вода в секунда.

За момента обаче водният режим за Перник остава в сила в часовете, които бяха въведени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За момента обаче водният режим за Перник остава в сила в часовете, които бяха въведени. Така ще е поне още година, хора. . .!!!
19
1
 
7
 
! Отговори
м преди 4 години
до 12. точно това е замисъла от ,,нашето европеиско семейство'' обезлюдяване , масово изсичане на горите(вече е факт) обезводняване превъщане в пустиня и ето ти идеалното място за сметище за европейския ***(и това вече е факт) те са били започнали сигурно още преди 2-3 години а ние чак сега го разбрахме.та затова преди 30г ни пробутаха тая демокрация,за да ни превърнат в това за което говориш
18
0
 
8
 
! Отговори
зеленска преди 4 години
Само зарази им липсват на тия хора! Преди малко по една телевизия видях снимки от дома на Ирена Соколова, областен управител на Перник /бивш/. Зяпнах от изумление. Точка. Без коментар.
17
0
 
16
 
! Отговори
Cc преди 4 години
Проекта трябва да струва 2-3 милиона максимум.Нали това е един изкоп и тръби.За изкопа се плаща по няколко стотин лева на ден машиносмяна.Много се краде в тази държава.С 30 милиона може да се построи завод и да се осигурят 500 работни места.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразите плъзват вече!
15
0
 
10
 
! Отговори
Хипер ! преди 4 години
до 1 Супер !Грешиш ! Милиардите на Божков им трябват за избори - перничани са им последна грижа !Подробностите са излишни .
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още Нейчо Неев го каза "егати държавата, щом аз съм вицепремиер" и сега намерете разликата с една друга крилата мисъл "аз съм просД, вие сте просДи и за това се разбираме". Е за това сме на това дередже.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И така 30 пъти по 30 дни! Не стига че гепаджиите източиха водата, а сега и не взимат никакви мерки, само приказки!
12
1
 
8
 
! Отговори
Бръчков преди 4 години
Герберастите са вечни защото могат да купят всеки .
11
0
 
10
 
! Отговори
Водопроводчик преди 4 години
Криза, Суша, Язовир, Бойко, Медии, Ефир. Лилето, Стена, Проект, Водолаз, Лъжа, Дефект. Премиер, ***, ***, Вот, Доверие, Резил. Божков, Антики, Хазарт,Гешев, Рекет, Милиард.Турция, Поток, Пари, Изкопи, Тунел, Тръби. Чуми, Вируси, Ваксини, ТЕЦ-ове, ***, Токсини. Фалш, Измама, Документ, Цирк, Държава, Парламент. Еврозона, Борд, Инфлация, Години, 30, Демокрация...
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само че и Белмекен е празен.
9
0
 
22
 
! Отговори
играч преди 4 години
а преходния период от комунизма ще бъде удължен с още 40 години ;) няма проблеми ...
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има много изпразнени язовири из цялата страна! Но властта крие истината.На много места в България не е валял истински дъжд от 1 година. Такава суша скоро не е имало. Ето в момента 1 февруари, навън е топло сухо и слънчево, до преди малко беше 22 градуса.Това няма да свърши добре! Наскоро чух фермери да се оплакват че такова нещо не са виждали досега. Ако не завали по сериозно в следващите 2-3 месеца окаванията са за слаба реколта и увеличение на цените на хрантите. Ще внасяме и пшеница.
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб трябва да бъдат изритани в Китай заради поразиите,които направиха. Вода за Перник няма да има. Другите градове да се готвят за криза.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ehoo, perniiik, idvaite v pochivnite stancii na ministerskia savet i narodnoto sabranie, aonsu, CK na bekapeto, hasarta, Casino variete...savsem sa prazni i mineralna topla voda ima mnoooogo za vsichkio pernik i mahlite okolo nega... :-)
5
1
 
29
 
! Отговори
та китай преди 4 години
построиха болница за 1000 човека за 10 дена е тук герб не може една тръба 13 км да прекара за 100 000 човека !! иначе за един месец бюджетният излишък се стопил с 1,2 МЛРД лева...ами то от толкова е кризата....сигурно с този милиард може да се пусне тръба до виена
4
1
 
35
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Цяля България е в бедствено положение при ГРАБ
3
1
 
36
 
! Отговори
Дам преди 4 години
Честит ви гроб ... Знаете ли какви зарази могат да плъзнат бе
2
1
 
34
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ей ако там избухне зараза, псевдо вируса от Китай ще ви се стори гъдел.
1
2
 
26
 
! Отговори
Супер! преди 4 години
Сега с милиардите на Божков ще направят нов язовир!