Стартира военното учение "Тракийска пепелянка – 2020"

То ще бъде международна тренировка във въздушното пространство на страната ни
14 сеп 2020 15:00, Красимир Ангелов
74
Стартира военното учение "Тракийска пепелянка – 2020"
Снимка: БГНЕС

От днес стартира най-мащабната международна тренировка във въздушното пространство на страната ни "Тракийска пепелянка – 2020", съобщиха пред Радио "Фокус"- Пловдив от МО.

Ръководител на летателната тренировка от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров.

Учението ще продължи до 25 септември, като в съвместните полети ще участват сили и средства от Кралските канадски военновъздушни сили, както и от военновъздушните сили на Република Гърция и на Румъния. През втората летателна седмица ще се включат екипажи от ВВС на САЩ в Европа със самолети F-16, които ще се пребазират в авиобаза Граф Игнатиево на 18 септември.

Съгласно сценария на тренировъчните бойни действия, българските ВВС ще усъвършенстват подготовката си в отбранителни и настъпателни въздушни операции съвместно със своите коалиционни партньори. Групировки за Противовъздушна отбрана (ПВО) от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски ще защитават територия и обекти от критичната инфраструктура на страната ни от действията на смесени авиационни групи, които ще симулират нанасяне на удари.

Планът на тренировката предвижда сложността на изпълняваните задачи да нараства с хода на тренировъчните действия и да обхване изпълнението на специфични за родовете авиация и ПВО задачи.

От българска страна участват военнослужещи от базата за командване, управление и наблюдение, екипажи на изтребители МиГ-29 и учебно-бойните Л-39 от авиобаза Граф Игнатиево, вeртолети Ми-24 и AS-532 Cougar от авиобаза Крумово и формирования за противовъздушна отбрана от състава на ВВС и Сухопътните войски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
4
 
! Отговори
1 Рубла = 1 Стотинка преди 3 години
Нашите орлета които в момента се обучават на Ф-16 в САЩ не могат да опишат радостта си от възможността да управляват един от най-добрите изтребители в света. За тях това е все едно да се качиш от Запорожец на Кадилак.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русофилите *** от мъка, че вече нищо не зависи от тях, чак го избиват на истеричен нихилизъм! По спокойно таварищи всичко си идва по местата, и вие знаехте вашето- черно петно в нашата хилядолетна история! Както и да се тръшкате БА ще има модерно щатско оръжие, а не морално остаряло и пета ръка сесесерейко- руско такова
50
1
 
3
 
! Отговори
OFF преди 3 години
И ВСИЧКИТЕ НИ 2 САМОЛЕТА И А ХЕЛИКОПТЕРА ЩЕ ВЗЕМАТ УЧАСТИЕ?!
49
5
 
5
 
! Отговори
серена преди 3 години
Нека учението,"Тракийска землянка"2020 с Каракаченов и сие да започне веднага,сега и завинаги!Може и да премине с напикани *** и в "Тракийска пепелянка"!Срам,позор и...гръцка музика!
48
2
 
9
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
РУСОФИЛЧЕТАТА СЕ УСИРАТ ВЕЧЕ ОТ ЗЛОБА!!ИГРАТА С ГАЗА СВЪРШИ!КАЖЕТЕ СБОГОМ НА РУСКИЯ ГАЗОВ МОНОПОЛ!!!ТУРЦИЯ, ИЗРАЕЛ И САЩ---ГО ПОГРЕБАХА!ПАЛЕТЕ ПО ЕДНА. СВЕЩИЧКА БЕ.... ЗА БОГ ДА ПРОСТИ ГАЗПРОМ!
47
1
 
3
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
всички врагове сън не ги хваща от пепелянката и мощната поддръжка от нашитя ВВС
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Велики" са МиГ 29. Докато свърши учението половината ресурс на двигателите им ще е заминал:)
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна излагация с тези МиГ -ове,
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С два Миг-29 правим"тракийска пепелянка" По скоро ще му отива"торен червей"
43
1
 
12
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До Анонимен 53 ....ЕХооооооооооооо...ЧЕТИ ПОВЕЧЕ бееее...за да не ставаш за СМЯХ !!!!НАШИТЕ САМОЛЕТИ ще са Ф-16 (Viper ) БЛОК 70 ........Viper = ( пепелянка ) на БГ . Затова учението се казва Тракийска пепелянка ......за да подскажат. че в Тракия ще има като НАШИТЕ пепелянки .......ама това е за *** УМОВЕ......не като твоя " БЛЕСТЯЩ " .
42
0
 
3
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Шаро търсиш си белята !
41
0
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Ние в кръчмата тренираме Старозагорска усойница.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой блестящ ум му е дошла идеята за такова име?????????
39
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
F-16 са морално остарели и напълно безполезни. Сърбите ги сваляха със стари руски зенитни установки от 50те години. Руския еквивалент на F-16 беше Миг-23, сега руснаците вече не държат такава техника. При соца когато България беше независима държава и имаше армия имахме около 100 бройки Миг-23.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те, пеплянките, особено тракийските, са известни с летателните си способности...
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще започнат и ученията Старопланинска крастава жаба, Родопска шипоопашата костенурка, Бургаски гларуси, Петрички плодови оси и т.н.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пентагонът: Срокът за производството на българските F-16 е удължен до 2027 г! 1,3 млрд.долара или около 2,2 млрд.лв към момента на сключването на договора между САЩ и България, бяха платени наведнъж от българското правителство. Плащането бе одобрено и от парламента.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Само за контраст, да ви накара да се замислите, разликата в цената на газа която плащаме на Русия сега сравнимо с преди ЕС да ги принуди да намалят цената е такава, че с нея на всеки 2 години можем да си купуваме по 8 нови Ф-16 Блок 70/72 на цитираната цена. Тия си ги купихме с разликата от последната година плюс тая.:))))))
34
13
 
6
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До F-16...ЕХОооооооо...МАНИПУЛАТОРА СЕВЕРОАЗИАТСКИ ДИВАШКИ !!!! Нашите " ПЕПЕЛЯНКИ " ...на който е кръстено учението са със РАДАРИ 5-то поколение ...скоро и ГЪРЦИЯ си преоборудва техните Ф-16 като нашите !!!...САМО за ТЕБЕ ...ВЪПРОС с повишена трудност - " КАРАМ ПОРШЕ -КАРЕРА произведено 2019 год.......това значи ли .че карам кола на 50 год.тъи като МОДЕЛА е от 50 год ?????........п.с....абе откъде се намирате такива ЙДИОТИ....за 5 рубли ще продадете и майка си !
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само за контраст и да ви накара да се замислите: до сега Софийското метро е струвало около 300 млн лв, включително новия лъч. Така, за 8 самолета Ф16 се изръсихме над 3 млрд лева ... можехме да си направим 10 Метра че и да останат ...помислете овце