Вандали изрязаха колчетата на пътя в Кресненското дефиле

Участъкът е с концентрация на пътнотранспортни произшествия
99
Вандали изрязаха колчетата на пътя в Кресненското дефиле
Снимка: АПИ

11 ограничителни колчета са изрязани в участъка от път I-1 през Кресненското дефиле от недобросъвестни граждани, съобщават от АПИ.

С тази вандалската проява се създават предпоставки за нерегламентирано изпреварване в отсечката, регистрирана от МВР като участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия. От 2016 г. до средата на 2021 г. по това трасе са станали 246 пътни инцидента, а от въвеждането на забраната за изпреварване с монтирането на ограничителните колчета не е регистрирана нито една катастрофа. По данни на „Пътна полиция“ около 70% от катастрофите в последните години са заради неправилно изпреварване и несъобразена скорост.

Повредените ограничителни колчета по пътя през Кресненското дефиле ще бъдат възстановени и отново ще трябва да се изразходват бюджетни средства вместо да се влагат в нова маркировка, пътни знаци, мантинели и мерки за безопасност. Агенция "Пътна инфраструктура" призовава пътуващите по републиканската пътна мрежа да информират незабавно органите на МВР, ако забележат недобросъвестни граждани, извършващи вандалски актове или кражба на пътни принадлежности.

За повишаване безопасността на движение в 16-километровия участък от път I-1 през Кресненското дефиле /от 380-ти до 396-ти км/ и за изпълнение на екомерките за смекчаване въздействието на трафика върху дивите животни и птици, АПИ работи по проект за обезопасяване на отсечката. Част от тях включват ограничаване на изпреварването, поради недостатъчна видимост, и скорост до 50 км/ч. При спазване на мерките за безопасност преминаването през отсечката отнема до 20 минути.

Над 11 000 автомобила на денонощие преминават по път I-1 през Кресненското дефиле и това е един от най-натоварените участъци в страната.

Работата по обезопасяване на отсечката през Кресненското дефиле не е приключила. АПИ призовава шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно създадената организация за безопасност на движението и да не предприемат рискови маневри в 16-километровия участък. Проектът предвижда да бъдат поставени и камери на „Пътна полиция“, които да следят за стриктното спазване на правилата за движение в отсечката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Какво е това правило по средата на пътищата да има колчета? Червената линия е достатъчна. Ако е опасно пътя трябва да се разшири. Хубаво, че са ги орязали за да не си забиеш случайно колата в тях и след това да пропаднеш в трапа на канафката. В българия пътишата са много тесни и трудно се кара по такива пътища спестяващи асфалт, за да бъдат по-широки! Много ми е интересно, колко пари са получили производителите на тия непотребни колчета по пътищата?
84
0
 
2
 
! Отговори
Решението преди 1 година
Да се закрият всички пътища, всички автомобили да се унищожат, а всеки с книжка за 20 години в затвора. Така няма да има нито една катастрофа. Е, то е очевадно, че съм малоумнииик.
83
0
 
3
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Когато безсилната държава и малоооумната милиция не могат да направят нищо смислено единствената им възможност е да увеличават ограниченията и глобите. Това е самопризнание в некадърност и последна степен на падение.
82
4
 
0
 
! Отговори
Имам камионетка преди 1 година
Имам едно старо ЗИЛ-че, с него ходим да крадем дърва, след като ги осечем незаконно. Обичам да правя мизерии, за това утре ще го пална и ще ида да въртя по дефилето с 15км/ч
81
0
 
10
 
! Отговори
Дълги-Къси-Дълги-Къс преди 1 година
НСО излязоха по-големи мутри от мутрите.
80
2
 
8
 
! Отговори
Решението преди 1 година
Камери на всеки завой. При най-дребно нарушение - съд и 12 години затвор.
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не арзбрах, когато зад теб се появи кола на НСО с включена сигнализация за специален режим, как да ги пуснеш да минат без да те изхвърлят от пътя в дерето?
78
0
 
7
 
! Отговори
Точно така! преди 1 година
Вандали са и наще политици *** никой нищо не им прави.Това да ядеш отровна храна години наред и наще да се правят луди,че нищо не станало е леко казано предумишлено убийство! Всичко е наопаки в наща държава заради ЕС ЕС.Та колчетата да се режат там трябва по широк път заради *** карайки с 30км.За такива що няма глоба? Кризата в България е създадена само и единствено от ЕС ЕС!! Време е българите да ИЗЛЕЗНЕМ и да ги махнем от нас инъче не повече от 10г тази държана изчезва
77
1
 
3
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Ако са били от пластмаса има много хора у нас,които никога няма да разберат защо са на този свят.Ако са били метални също има много хора у нас,които "берат" желязо.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли са вандали,по-скоро са ушеви мизерници,да помагат на гавазите от убо.
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не ги е бутнала колата на НСО
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не ги е бутнала колана на НСО????
73
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сомалия сме, даже по зле. Тук матеряла е просто без думи. Никога няма да се оправи това гето.
72
3
 
10
 
! Отговори
ano преди 1 година
Е те това е България......................Нямам думи.....................
71
15
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
За всички радетели на колчетата, ограниченията и контрола, мисля от сутрин до вечер да карам в двете посоки с макс. 10-15км/ч. Имам пари и свободно време, мога да си го позволя!!! Тогава бавно развитите, които не разбират малоумното ограничение от 50км/ч, току виж се осъзнаят!!!
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно от малкото адекватни решения за това място от доста време. И все ще се намерят Бай *** да ходят да се изх*одят там.
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навярно състезатели с диагноза bmw....
68
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Хан Крум. ,бързо му е светнала лампата с какво си има работа и е въвел ПРАВИЛНАТА демокрация !
67
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се сложат ДЕБЕЛИ бетонени колци и проблемът ще се реши, а извършителите да бъдат окачани на бесилка!
66
1
 
7
 
! Отговори
Слава на Ердоган преди 1 година
НА ДЕБЕЛА ГЛАВА---ДЕБЕЛ ВИНКЕЛ....ТАКА СЕ ПРАВИ ТЯ а не СОЦ- ПОРНОГРАФИЯ!