Биг Брадър иска смърт

Продуцентите на предаването - Endemol, предлагат "шоу", в края на което ще има истинска човешка смърт
29 май 2007 16:44,
123
Биг Брадър иска смърт
Рекламата на шоуто. Снимка:bnn.nl

С постепенното развитие на риалити формата става ясно, че нещата ще стават все по-дръзки и все по-интересни за милионите обикновени хора, следящи живота на себеподобните си по телевизията.

И ако досега беше въпрос на забавление, разочарование, срам, радост или кратка слава, то вече зрителят иска нещо повече.

Зрителят иска някой да умре.

Именно това може да стане факт, благодарение на продуцентските ръце на Endemol, фирмата създала Биг Брадър. Новият проект на Endemol се очаква да стартира в Холандия под заглавие The Big Donor Show.

Накратко: 37-годишна жена на име Лиза, неизлечимо болна от рак, ще трябва да реши на кой от трима млади кандидати за трансплантация на бъбрек да остави ценния си орган.

Всички те са в критично състояние на диализа и чакат донор, за да бъдат спасени.

Тримата кандидати трябва да спечелят симпатиите на умиращата, за да могат да бъдат избрани пред съперниците си. Публиката също ще помага в избора на умиращата и ще гласува с SMS, за своя фаворит.

"Шоуто" ще бъде излъчвано по холандската телевизия BNN.

Райнер Хофман, говорител на Холандската фондация за трансплантации, коментира: ”Това е скандал и не е по-добро от продаването на органи. Тези хора се възползват от хората в безизходна ситуация, за да продават забавление за други.”

В същото време холандската телевзия BNN се защити, като отговори, че това предаване е по-скоро опит да се обърне повече внимание на проблемите на хората, чакащи донор.

"Шоуто" стартира на 1 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
2
 
! Отговори
angel преди 16 години
ТИЯ СА ЛУДИ ! Кой ще е тоя баламурник, който ще пуска смс-и и ще решава съдбата на тия тримата..По-гол яма тъпотия не бях чувал!
85
1
 
2
 
! Отговори
eban преди 16 години
puuuuu da va *** v maikata da va ebada transplantiram k**a mi v usti4kite na maikite vi
84
1
 
2
 
! Отговори
sasdsa преди 16 години
ТОВА МОЖЕ ДА ГО ИЗМИСЛИ САМО ПСИХИЧНО БОЛЕН МАЗЪК. А ЗАЩО НЕ ЗДРАВИ ХОРА И ТАМ ДА ГИ РАЗБОЛЯВАТ И Т.Н.
83
1
 
2
 
! Отговори
Бонев преди 16 години
В нашето напрегнато ежедневие все по-често виждам как хората стават все по-злобни... Вярно, всеки има проблеми, но те няма да се решат ако се държим като ***. И след един напрегнат ден човек се прибира вкъщи, пуска ТВ-то и кво вижда - филми с насилие и убийства... Децата гледат това и постепенно го възприемат като нещо нормално, в резултат - едно деградиращо общество. Телевизора неможе да възпитава... А като върха на сладоледа измислят все по-ненормални неща! Тези холандци заслужават СЪД! Нищо друго! Да, хората умират - реалността е такава, но е ненормално и неморално да се печели от тяхната смърт!... Преди време гледах документален филм за масово убийство в американско училище - помислих си:"Ужас, добре че в България няма такива неща!", но ако продължаваме да оставяма възпитаването на децата ни на телевизията...
82
1
 
2
 
! Отговори
Super.agent преди 16 години
Доста хора ще спечелят от това шоу, включително и наследниците на болната от рак жена.И телевизията и продуцентите. Тя губи живота си. Наследниците й печелят добре. Зрителите стоят и гледат и единственото, което печелят е няквакви емоции, но всъщото време губят, защото стават част от нещо много лошо. В никакъв случай не трябва да се смесва трагедията с шоуто. Кой разумен човек ще стане свидетел на такова изродско риалити.... сигурно някой наркоман. Наркоманът може даже и sms да пусне.
81
1
 
2
 
! Отговори
Deflector преди 16 години
има една книжка "Дългата разходка" ( The Long Walk ), в която шоуто с най-голям престиж в САЩ ( действието се развива в бъдещето ) е всъщност едно състезание в което сто млади мъже трябва да вървят през даден щат, без да спират нито за секунда. Всеки който спре, без значение каква е причината бива разстрелван на място. И така, докато не остане само един... Така като гледам, не изглежда толкова нереално, нито е много далеч това бъдеще...
80
1
 
2
 
! Отговори
Prilo преди 16 години
Ало nikoi, ти иде ли ти на акъля,че същата тая империя е давала хляб и зрелища по времето на император Комод.Малко след него е почнала да губи позиции и се е сгромолясала. А такава извратена свинщина не бях виждал.Да ви пикая и на шоуто.
79
1
 
2
 
! Отговори
Vitamin4o преди 16 години
Демек, обратното на еволюцията ... скоро очаквам Гладиаторски боеве до смърт. Както казах - назад вървим, не напред.
78
1
 
2
 
! Отговори
nikoi преди 16 години
една империя така отвличала вниманието на хората от проблемите им-''хляб и зрелища'' и е процъфтявала на много континенти
77
1
 
2
 
! Отговори
... преди 16 години
Господи, прости им...Те не знаят какво правят...
76
1
 
2
 
! Отговори
velislava преди 16 години
Просто нямам думи!!! Ако зависеше от мен, никога нямаше да позволя излъчването на такова предаване! Зрителят може да иска всичко...!? Едни ще гледат, как други ще са на косъм от смъртта, и ще гласуват кой да живее и кой да умре.Всъщност писаното по горе не заслужава коментар, но като го прочетох се ужасих!
75
1
 
2
 
! Отговори
Валентина преди 16 години
В стремежа си да спечелят повече рейтинг, някой телевизионни продуценти са стигнали твърде далеч. Според мен това е неморално и извратено и излиза от всякакви граници и формати! А ако има хора, които са съгласни да участват, се питам на къде отива светът..., то това е все едно да гледаме Live как се изтрепват в Ирак...!
74
1
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 16 години
все по малко гледам ТВ. Иглежда че ще престана въобще(освен мачове де)
73
1
 
2
 
! Отговори
Kamelia преди 16 години
Prosto sam potresena, doakde moje da stigne gladat za zrelishta! Tolkova li nqma kakvo da se pokaje, che trqbva da si pravqt gavra s trima dushi, koito se nujdaqt ot trasnplantaciq i s edna jena, koqto qvno, che bolestta i e zamaglila razuma. Tiq holandci mai kanabisat ime doshal v poveche. Az rabotq s tehni sanarodnici i znam, che hich gi nqma, ama toq pat savsem sa se izduhali - samo deto nqma da pokajat kak nqkoi q ubiva.Hei!!! Tova e ideika - shte im q predloja. Ochakvaite dogodina "Shouto na ubieca"... Comming soooon...
72
1
 
2
 
! Отговори
. преди 16 години
Какво не им харесвате? Хората са различни, това че някой слуша чалга не го прави автоматично *** и грозен? Да си слушат каквото искат.. Същото е и с реалити предаванията - като не ти харесва - не го гледаш... а дали са *** или умни зрителите/участ ниците - това е друг въпрос.Също е и друг въпрос какво точно ще извлечеш от това предаване - дали ще гледаш сеира или ще си правиш изводи за отношенията между хората докарани до крайност от липсата на одушник (външния свят).В крайна сметка - най-популярните предавания са за масите... ако смяташ, че масите са *** - ми бягай при приятелите да си спретнете един клуб на знаещите и си играйте цяла вечер на дама...или прави каквото искаш - както казах в началото, не съм аз който ще те съдя.
71
1
 
2
 
! Отговори
zoya преди 16 години
naprovo e podlost.nay dobre e naistina da ne gleda6 tv.Zatvori go i si jivey bez prostotii.4etet e knigi.Pone tyah moje da si gi izberem po vkus nali
70
1
 
2
 
! Отговори
smith преди 16 години
не мога да повярвам
69
1
 
2
 
! Отговори
ак.любо преди 16 години
Мисля да се откажа от любимия ми жанр фентъзи в най-скоро време ... или по-скоро да се опитам да стана литературен герой - там поне често има отворен край и може да си пофантазираш, че доброто е оцеляло ... Защото на Земята Биг Брадър определя правилата ... как да им се противопоставиш - има само 1 начин - като спрете да гледате ТВ ИЗОБЩо - аз гледам 30 до 50 часа годишно вече 7ма година ... за сведение съм на 20 и би трябвало да съм зарибен по тв-то, у нас има телевизор ... често се налага а го чувам като радио . Изборът е ваш! ПОдарете си 2-3-дори 8 часа телевизия ( аз гледах до 9 часа дневно) ... ще видите че това свободно време, прекарано с приятели и отделено за собственото ви здраве ще ви се отплати .. не мога да превъзпитам цяло човечество...но дано поне 1 убедя.
68
1
 
2
 
! Отговори
Биляна преди 16 години
tova e otvratitelno,ne moga da povarvam che na nakoi normalen chovek moje da mu e intersno podobno ne6to
67
1
 
2
 
! Отговори
Woozy преди 16 години
Драги мой,мога да кажа само едно нещо - "Kill your TV, and you shall be free"