Сметната палата даде на прокуратурата "Монтажи" ЕАД

Имало данни за престъпления при обществените поръчки
7
Сметната палата даде на прокуратурата "Монтажи" ЕАД
Снимка: БГНЕС

Сметната палата изпрати на прокуратурата окончателния доклад за извършения одит за съответствие при сключването и изпълнението на договори по Закона за обществените поръчки от „Монтажи“ ЕАД за периода от 01.01.2017 г. до 31.12.2020 г. за наличие на данни за престъпление.

Заедно с доклада са изпратени и одитните доказателства към него, съобщиха от Сметната палата.
Докладът е изпратен и на Държавна агенция „Национална сигурност“ и е уведомена Националната следствена служба.

Поради образувано досъдебно производство данни от одитния доклад не могат да се огласяват до приключването на наказателно производство. Затова одитният доклад ще бъде публикуван на интернет страницата на институцията веднага след приключването на наказателното производство.  

Одитът бе възложен на Сметната палата от 44-то Народно събрание, през 2021 г. Във връзка с това председателят на Народното събрание е уведомен, че приетият окончателен доклад ще бъде предоставен в парламента след приключването на наказателното производство и едва тогава ще има правна възможност да бъде разгледан.

Одитният доклад е изпратен също на изпълнителните директори на „Монтажи“ ЕАД и на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД за изпълнение на препоръките на Сметната палата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна липса на интерес от страна на гербавите платени писачи :)
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що само монтажите?
1
2
 
15
 
! Отговори
Алов преди 2 години
Не разбрахте ли,че ГЕРБ започна като партия с добри идеи и се превзе от СИК-аджиите, сега ГЕРБ = СИК 3 това е . От мутри_ няма какво да очакваш