Гробарят Георги Енев остава в ареста

Прокуратурата смята, че той може да извърши друго престъпление
Обновена: 26 май 2022 20:07 | 26 май 2022 16:30, Красимир Ангелов
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на фирма за траурни услуги Георги Енев, обвинен за измама с фиктивна кремация на починали, остава в ареста, реши Софийският районен съд.

В мотивите си съдът се позова на редица показания на свидетели, сред които и човек, на когото Енев е прехвърлил фирма.

Прокуратурата смята, че ако е на свобода, Енев може да извърши друго престъпление. Според държавното обвинение става дума за мащабна схема за организиране на незаконни погребения.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, сигнал за открити гробове в местност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител.

Незаконните погребения са извършвани край село Клисура, като телата са заравяни на плитко и без ковчег. Мястото се намира близо до гробищен парк, който вече не е действащ.

Преди ден Десислава Петрова от Софийска градска прокуратура съобщи, че при огледа на място са установени в плитък гроб тленни останки на три лица, а под тях тленни останки на още четири лица. За тях няма данни за насилствена смърт.

От прокуратурата разясниха, че услугата за кремация, която е била фиктивна, излизала на близките на починалите 1000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Optimus преди 1 година
Какво става с бг обществото? Все пак в България има и нормални, интелигентни и възпитани хора. Егати извратената работа е това. Скотска история.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баси, нямам думи честно. До такава степен ли пропаднахме. Ужас. Тоя ако живееше в друга епоха щяха да го заровят жив там при тия които е закопал. Из.р.од
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доживотна. Няма какво да го мотате. Малко по скоростно действайте.
16
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
требе да си много разтропан "бизнисмен" за да печелиш и от трупове...И се сетих за "класиката" "За няколко долара повече"..:-"Където живота няма стойност,понякога смъртта има цена"..
15
1
 
8
 
! Отговори
Личо Джели преди 1 година
Ами кажете какъв е бил гробаря преди 1989г.,и веднага ще ти кажа на кое управление е бил човек.Без генерал от ДС такъв бизнес не можеш да имаш.Нали все пишехте за изчезнали хора я България? Ами най-процъвтяващия бизнес в момента е бизнеса с органи.Този трябва да го разпита интерпол,а не банкянската прокуратура.
14
0
 
5
 
! Отговори
Bo преди 1 година
Жалко и тъжно ! Никой не заслужава такава съдба!
13
0
 
4
 
! Отговори
nimportequi преди 1 година
Хората се зарадвали че евтино им излязло погребението а то какво се оказало... И какво е сложил в урните ми е интересно? Покрай корона вируса сигурно сериозна сума е направил по тая схема.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама как в ареста, всички измамници, убийци и крадци в Бг си живеят живота... веднага да го пуснат!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На практика той подхожда екологично, защото не произвежда парниковигазове, а компостира почвата.
10
3
 
4
 
! Отговори
Кон с татация преди 1 година
Прав е оня с Пернишката секта на Гешев и МВР дето убиват и изтезават хора)
9
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един гробар го гърчат цяла седмица, а нарушителя на конституцията Киро ментата дори го направиха министър председател. Срам и позор!
8
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Гробаря?!? Ся в пандиза го чакат Ракиши и братчедите му :)))))))))))))))
7
1
 
6
 
! Отговори
Аналогия преди 1 година
Модерно е в легалните гробища да се погребват един върху друг излишни останки. Да не би да се разтърсят там ? Нито има ресурси, нито кадри.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия започват да ме разсмиват постъпката му разбирасе е отвратителна, но какво ще направи, ще зарови още един вместо да го кремира ли?
5
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
..............Прокуратурата смята, че той може да извърши друго престъпление........... Мдааа, може да погребе още някой в гората :))))))))))))))))))))))))))
4
4
 
13
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
да го заровият жив в една от дупките които е изкопал сам за покоиниците.нали властите ги изровили сега има свободни за него и съучастниците му. това е наи справедливото наказание. както е казано кои копае дупка другиму сам пада в нея.
3
4
 
6
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Този е легенда- Гробаря! Да видим дали не е действал в комбина с брат си Кейн :D Може би най-емблематичната сцена в кеча беше, когато мениджъра на Гробаря представи Кейн- "This is your brother Kane" и Кейн "преби" "брат" си в клетката :D
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой знае още колко народ са убивали тия и са ги закопавали дето им падне!Бахтий ***!Тия са масови убийци 100%!Що народ изчезна безследно!Тия и подобните им вършат тая дейност
1
1
 
13
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Евтиния 1000 лева :)))