В САЩ очакват втората вълна от коронавирус да е по-лоша от първата

Тя ще съвпадне с началото на грипния сезон идната зима
22 апр 2020 12:32, Елка Василева
27
В САЩ очакват втората вълна от коронавирус да е по-лоша от първата
Снимка: архив, БГНЕС

Втора епидемиологична вълна от новия коронавирус в САЩ може да се окаже по-лоша от първата, тъй като ще съвпадне с началото на грипния сезон, предупреждава директорът на американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията, цитиран от Франс прес.

Робърт Редфийлд отправя призив към американците да се подготвят и да се ваксинират срещу грип.

Още по темата

"Съществува възможност атаката на вируса срещу нашата страна следващата зима да ни затрудни повече, отколкото сега. Ще трябва да се борим едновременно с грип и епидемия от коронавирус", казва директорът на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията в интервю за в. "Вашингтон пост".

САЩ са най-засегната страна в света от болестта COVID-19. Според данните от вторник смъртните случаи са 44 845. Общият брой на заболелите е над 820 000, пише БТА.

Робърт Редфийлд отбелязва, че епидемията е застигнала САЩ в края на грипния сезон, който всяка година оказва сериозен натиск върху американската здравна система. Ако двете заболявания бяха достигнали пика си в един и същ момент, това щеше бъде "наистина много трудно", допълва той.

"Ако се ваксинирате срещу грип преди настъпването на следващата зима, това може да освободи болнично легло за вашата майка или баба, ако тя се зарази с коронавирус", казва още Робърт Редфийлд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Баба Ъбсурдана преди 4 години
Абе с метеорит ще е по-бързо, сига са ни мъчили вече!
15
0
 
1
 
! Отговори
Края на глобализма преди 4 години
Ако вълните се наложат една на друга в резонанс - ей тогава вече ще ни се е....
14
1
 
6
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Третата вълна ще е още по-страшна, но деветата вълна, деветата вълна ще е майката си трака.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така или иначе ще го изкараме тоя вирус и много хора вече са го изкарали. Мерките само забавят това, което е неизбежно да се случи. Но, в добавка, въвличат човечеството в град и мизерия.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо са ми изтрили въпроса.Нищо обидно нямаше в него, нито недопустимо.Попитах в колко статии днес Е лка ще ни плаши с вируса и вълните му. Точно това, едно към едно.Ако на нея или на редакторите на сайта им е неудобно от един такъв елементарен въпрос, защо тогава публикуват постоянно подобно статии?
11
2
 
5
 
! Отговори
Брудос преди 4 години
10, Калеко, прати им Бойко! Той може да прави и чудеса, съгласно Митрополит Николай. А освен това Боко има почитатели в Америка, и приятели: Помпео, самият Тръмп му е приятел, Мелания даже я разсмя с някакъв ганьовски виц. Има и други. А и Боко има сега много свободно време, няма нещо за откриване (рязане на ленти), в Брюксел всичко е наред, кандидатствуването в зоната е осигурено .. Так че не го крий под масата а му дай партийно поръчение.. Може и ти да тръгнеш с него .. Като млад кадър ...
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да има втора вълна. Първата вълна още няма да бъде завършена.
9
15
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
В САЩ са страхливци и са поддават на мрачни прогнози ... Да им пратим нашия Радев да им вдъхне малко кураж, както вече разбрахме той не се страхува от нищо, само че вече е ангажиран с "День Победы" ... Може пък и Нинова да им свърши работа на американците, тя също призовава да "Не се страхуваме", а и Радев само повтаря вече казаното от нея, така че чрез нея поне ще чуят истината от първа ръка ... !!!
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще има ваксина срещу коронавируса, за да я заклеймят антиваксърите?
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-лоша към афроамериканците и латиносите.
6
14
 
12
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 4 години
Втората вълна в България ,ще бъде това лято на Бузлуджа.Група китайски социалисти,имат огромното желание ,да се побратимят с целувки и прегръдки,с нашите социалисти.Водача на групата ,ще целува Радев.А преводача стрина Ниновица. Летящата чиния ,ще бъде преустроена в Инфекциозна клиника .
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради ваксините ли е целия зор? Да се ваксинираш срещу грип е страшна простотия - постоянно мутират, а ти храниш еврейската БИГ ФАРМА
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Е лка" писах - така се казва авторката на статията. Или и собствените имена на хората при вас са нещо страшно? Не ги пишете тогава. Крийте ги!Ужас!Не случайно сме последни в Европа по свобода насловото.
3
2
 
25
 
! Отговори
Чикатин преди 4 години
При нас нали това се случи? Съвпадна точно с Грип Б , Тогава Мутафчийски каза, че грип Б е в пъти по-опасен от короната, след това нещо почна да ми бега логиката ...
2
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Втора вълна ще има заради карантината. Шведите до два месеца ще образуват групов имунитет и при тях няма да има. Ние ще страдаме с години.
1
7
 
16
 
! Отговори
Бен Ган преди 4 години
Нее бе... то 5Г-то и Наноботите ще ни довършат ХАХАХАХАВсе се чудех на бабичките, дето се връзват на телефонните измами. А сега гледам млади уж интелигентни хора, как се връзват на далеч по-безумни неща.