Бен Уолъс: Да се оперира руският тумор в тялото на Украйна

И без „Москва“ руският флот поразява украинското крайбрежие
28 апр 2022 20:23, Елка Василева
100
Бен Уолъс: Да се оперира руският тумор в тялото на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че Великобритания е готова да подкрепи Украйна да възстанови суверенната си териториална цялост, което включва връщане на Крим, анексиран от Русия през 2014 година, предаде БНР.

Още по темата
Запитан дали Владимир Путин може да разшири войната извън Украйна, Бен Уолъс отговори, че руският президент винаги е имал амбиции да нахлуе в съседна държава и че той е „етнически националист“.

„Очевидно има територии с руски говорещи хора, за които той мисли по същия начин както нацистите през Втората световна война, а именно, че те са негови“, посочи Уолъс.

Министърът на отбраната каза, че според него Путин почти отчаяно се опитва да разшири конфликта със заплахи или фалшиви атаки в молдовското Приднестровие. Уолъс отбеляза, че Путин сега се опитва да задържи постигнатото и да се превърне в нещо като „разрастващ се тумор в тялото на Украйна“.

Западните съюзници сега трябва да помогнат „да се оперира този тумор“, така че Украйна да отблъсне руските войски и да ѝ се окаже подкрепа да си върне окупирания през 2014 година полуостров Крим, каза Уолъс.

"Ние подкрепяме суверенната териториална цялост на Украйна. Това, разбира се, включва Крим и Донецк. Но нека първо да изгоним Русия от там, където е сега и да възстановим Минското споразумение, което Русия на практика скъса," каза британският министър.

Междувременно британското разузнаване съобщи в последната си сводка, че руският Черноморски флот продължава да е в състояние да поразява цели по цялото украинско крайбрежие въпреки загубата на флагмана „Москва“ и бойния кораб „Саратов“.

По данни на британското разузнаване около 20 руски бойни съдове, включително подводници, са в оперативната зона на Черно море. “Босфорът остава затворен за всички нетурски военни кораби, което прави невъзможна замяната на крайцера „Москва“, отбелязва Министерството на отбраната. Русия се опитва да откъсне Украйна от достъп до Черно море, което сериозно ще затрудни търговията й, допълват британските военни. Снощи британският външен министър Лиз Тръс открито призова Запада да снабди Украйна с противокорабни ракети, танкове и изтребители.

Тя допълни, че победата на Украйна над Русия сега трябва да се превърне в стратегически императив за Запада, което означава, че руските сили трябва да бъдат отблъснати от цялата територия на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко милиона руснаци в Украйна са наричани рускоговорящите. Това ли ви е западната демокрация. Тия хора нямат значение за Запада които иска смърта на руснаците и на Русия.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този и той има тумор но още не знае. Трябва да бъде отстранен.
52
2
 
2
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Плешо аре си глей островчето и не разсъждавай мамин сладък рижав бузанчо!
51
8
 
2
 
! Отговори
незабавно преди 2 години
трябва да се изреже руския тумор в самата Русия . а тумора е путин , има и разсейки които също трябва да се премахнат .
50
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бенчо *** като Гошо *** от БЗНС :)))
49
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стискам палци до края на седмицата Русия да изчисти ВСИЧКИ натовци в украйна!
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Украйна, Путин ТРЯБВА да изреже англия от британските острови!
47
9
 
9
 
! Отговори
Народеее???? преди 2 години
Тумора сте вие и всички вас Русия оперира от Украйна!
46
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия клошари и *** ще ЗАВЪРШАТ 3тата световна, която отдавна ПОЧНА!!!
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мечтште са безплотни но реалността е съвсем друга англосаксонци!
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай да го оперира, но не само с биологични лаборатории, а с войници на място
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генерал Владимир Вазов е направил едно хубаво британско гробище при Дойран.
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да заминава да се пробва какво ни занимава нас
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй кат гледам бая англета бяха изтрепани от руснаците, че тоя нещо го е яд. А тукашните либберастии, скоро май ще ядат бой. Още не ми е кипнало обаче прелее ли чашата тука ще *** че съм ги понатупал подред. Едни такива от бхк изядоха два тупаника още кога божидар димитров беше жив.
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целия цивилизован свят??? Светът да не е на 200 години ?!?
39
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ КАЗАХ ЛИ ВИ, ЧЕ УКРАЙНА ЩЕ СИ ВЪРНЕ КРИМ, А? Путин ще повръща всичко което е погълнал. Гладен във Украйна влезе, гладен ще излезе!
38
8
 
9
 
! Отговори
Влади-Мир преди 2 години
Ще се оперира тумора на албиона, и краварския тумор също ще се оперира, да мислите че сте тръгнали на разходка?!?
37
8
 
9
 
! Отговори
Е то е хубаво и преди 2 години
Британско-Американския тумор дет никне по цял свят също да се оперира,ама нейсе. "Но нека първо да изгоним Русия от там, където е сега и.." - това доста добре показва кой и как води войната. Британските хитреци ползват Украйна като добавена реалност и въртят джойстика срещу лошите руснаци.Дума не обелват за геноцида по Донецк и Луганск от украинците, все едно го няма, но ще съдят Путин за същото. Справедливостта дараги, не познава само една единствена страна, която изглежда е вашият интерес
36
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият цивилизован свят е срещу Русия и русофилите, заради тази бeзyмна война... ДАНС и прокуратурата в България трябва да се самосезират и да преследват всички пoдлеци-путинофили и предатели тук, защото именно те провалят всяко едно българско правителство...
35
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 8 години чакам Русия да фалира и да я унищожат.