29 убити при две нападения в Сирия

Папата изрази безпокойството си за случващото се
7 авг 2011 15:49,
3
29 убити при две нападения в Сирия
Снимка: БТА

Най-малко 29 цивилни са убити при две нападения на сирийската армия срещу градовете Дейр Езор и Хуле, предаде ДПА.

Двете офанзиви започнаха тази сутрин, като в първата участват 200 танка, а във втората 20 танка и бронетранспортьори.Сред убитите в Хуле има и едно дете.

По повод на случващото се в Сирия папа Бенедикт XVI призова католиците по света да се молят за помирение в тази арабска страна, предаде Франс прес.

В традиционната си неделна литургия, която произнесе от лятната си резиденция в Кастел Гандолфо, папата прикани сирийските власти да откликнат по адекватен начин на желанията на народа и да възстановят възможно най-бързо мирното съжителство в Сирия.

Подобно безпокойство от случващото се Сирия папата изрази и през юни.

Бенедикт XVI направи паралел и между Сирия и Либия, и посочи, че Либия е доказателство, че насилието не води до разрешаване на проблемите. В тази връзка той прикани за разработването на мирен план за Либия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Сирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
7
 
! Отговори
an преди 12 години
НА СИРЙИЦИТЕ НИКОЙ НЕ ИМ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ. ЩЕ ГИ ИЗБИЯТ ДО ПОСЛЕДНИЯТ ЧОВЕК И НИКОЙ ОТ ЕВРОПА ИЛИ ХАМЕРИКА НЯМА ДА СИ МРЪДНЕ И ПРЪСТА. КЪДЕТО НЯМАТ ИНТЕРЕС ГОСПОДАТА НЕ СЕ НАМЕСВАТ. ТЕ СЕ НАМЕСВАТ САМО ТАМ КЪДЕТО МИРИШЕ НА ПЕТРОЛ И ГАЗ. НЯМАЛИГИ ТЕЗИ ДВА КОМПОНЕНТА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ЧЕ ЗАГИВАТ ЦИВИЛНИ ХОРА. КАКТО КАЗВАТ СТАРИТЕ ХОРА. ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА.
2
2
 
11
 
! Отговори
Мюсюлманин! преди 12 години
Виждате ли как на никой не му пука за сирийския народ?! Едно гръмко заглавие а в по-голямата част от "новината" се пропагандира молитвата на папата! Срам! България и Сирия винаги са били близки държави!
1
2
 
5
 
! Отговори
Мюсюлманин! преди 12 години
Това ще да е някой нов норвежец!