Телефонни разговори в търсене на решение на кризата

Финансовите министри на Г-7 ще обсъждат утре състоянието на пазарите
7 авг 2011 18:30,
26
Телефонни разговори в търсене на решение на кризата
Снимка: Reuters

Световните лидери и икономисти търсят спешни начини за успокояване на пазарите, които преживяха сериозен трус през последните дни.

Заместник-министрите на финансите на страните от Г-20 (най-големите икономики в света) са провели днес конферентен телефонен разговор, за да обсъдят европейската дългова криза и намаляването на кредитния рейтинг на САЩ, предадоха световните агенции.

Подробности обаче не се съобщават.

Британският премиер Дейвид Камерън, който е в отпуск в Италия, и френският президент Никола Саркози вече обсъдиха в телефонен разговор финансовото положение след понижаването на кредитния рейтинг на САЩ.

Още по темата
 Утре пък финансовите министри и шефовете на централните банки на страните от Г-7 ще проведат извънредна телефонна конференция, за да обсъдят стабилността на световните финансови пазари.

Японската агенция Киодо съобщава, че това ще стане преди отварянето на борсите, предаде БТА. 

Те ще дискутират двойната дългова криза в Европа и САЩ, и вероятно след
това ще направят изявление.

По време на конференцията по телефона японският министър на финансите Йошихико Нода ще обещае, че Япония ще продължи да купува американски облигации, отбелязва Киодо, цитирана от Ройтерс.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Ne e werno! преди 12 години
22-ри, дано някой ден политиците се доберат до аматьорското ти ниво! И без да си икономист - алчността е библейски грях
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЮДЕО-МАСОНСКАТА ТЕРИТОРИЯ САЩ ФАЛИРА,СЛЕДВА И ДРУГОТО НЕДОНОСЧЕ -ЕС И СЕГА ТА ЩЕ МИ Е МНОГО ИНТЕРЕСНО НАШЕНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ МАЙКОПРОДАВЦИ КОИТО ЛИЖАТ СЕГА ПОСТОЯННО *** НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК ,КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ,А БЕ К,ВО ГИ МИСЛЯ ТЕ ВЕЧЕ СА СЕ ОРИЕНТИРАЛИ ,СКОРО КИТАЙСКИЯТ ПОСЛАНИК ЩЕ МУ ИЗМИЯТ ЖЪЛТИЯ *** С ЕЗИК ,А НИЕ БУДАЛИТЕ КОИТО СКАЧАХМЕ ЕДНО ВРЕМЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ ПАК ЩЕ СМЕ ПРЕКАРАНИТЕ
23
1
 
5
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Демократични малоумия. В предпоследен стадий.
22
0
 
18
 
! Отговори
Некомпетентно мнение преди 12 години
Мисля си, че тези кризи следват заради неразумното изразходване на природните ресурси, свръхпроизводството и най-вече на алчността на корпорациите. Изнасят производства, разни компании без да са произвели и 1 стотинка продукция трупат милярди, също и т.нар. посредници и още един куп *** по веригата. Петрола се добива все по трудно и с големи разходи. Банките (специално тук) полудяха да вдигат лихвения процент . Това ми е личното мнение не съм експерт, дори и аматьор не съм в икономиката.
21
0
 
4
 
! Отговори
Отегчен преди 12 години
Само разговори ли...а неква флашка няма ли ?
20
0
 
3
 
! Отговори
VALERI преди 12 години
OK NA 18 I 15 BEZ KOMENTAR
19
3
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Теб пък кой те е молил да спасяваш Гърция ? И защо не се интересуваш от нашата си родна раздута и тромава администрация ?
18
5
 
22
 
! Отговори
an преди 12 години
КАКТО БЯХ ПИСАЛ В ЕДИН ОТ КОМЕНТАРИТЕ СИ. ЕС Е ВАВИЛОНСКА КУЛА КОЯТО ЩЕ СЕ ЗГРОМОЛЯСА СЪС ГРЪМ И ТРЯСЪК. НЕМОЖЕ НЕЩО ИСКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНО ДА ИМА ЖИВОТ. ТЕЗИ КОИТО СА ГО ЗАМИСЛИЛИ ТОЗИ СЪЮЗ СА СИ МИСЛЕЛИ ЧЕ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ КОИТО СА ПРИЕТИ В СЪЮЗА ЩЕ ИМ СНАСЯТ ЗЛАТНИ ЯЙЦА А ТЕ САМО ЩЕ ЛЕЖАТ ЩЕ ЯДЪТ И ЩЕ СЕ.ЪТ. НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ. ОЩЕ НЕЕ НАПИСАН СЦЕНАРИЯ. А ТЪПИТЕ НАРОДИ СЕ РАДВАХА ЧЕ СА ГИ ПРИЕЛИ В ЕС. В ЕС ИМА САМО ЗАДЪЛЖЕНИЯ БЕЗ НИКАКВИ ПРАВА И ОБЛАГИ. ОБЛАЖВАТ СЕ САМО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ***.
17
0
 
24
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
харчете си парите,че идва времето когато само за гъзпапир ще стават
16
3
 
25
 
! Отговори
България преди 12 години
Междуфирмената задлъжнялост продължава да расте (вече надхвърля като общ обем над два и половина пъти БВП на България) , Необслужваните кредити нарастват , Драматично нарастваща бедност , България е изправена пред такава пенсионна криза, че е просто невъзможно да бъде описана.
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ-най-големият балон надуван някога!
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърчетата понеже "цъфнали и завързали" нито свиват администрацията,нито намаляват пенсиите,...Стачкуват си гърчетата с пенсии по 2000 евро и заплати по 3000 и ето...ЕС,който е заплашен от нова криза, ще им отпуска аванта..Питам в задачката:Очаква се нова голяма криза,с чий ръце (пари) ще вади ЕС Гърция от огъня
13
1
 
12
 
! Отговори
trb преди 12 години
bavno no slavno tazi iliuziq nare4ena monetarna sistema vurvi kum svoqt krai ;)
12
0
 
22
 
! Отговори
$ преди 12 години
По време на голямата депресия в САЩ през1929г е било модерно банкерите да скачат от небостъргачите. Е сега са си построили и по-високи.
11
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тя кво излезе ? Най-"мизерните" държавици(тези от соц. лагера, вкл. и Русия) се оказаха най-стабилни ? Новият световен ред ще убие света !
10
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работата ми взеа ,парите ми взеа ,здравето ми взеа -- и сто кризи да доидат нема повече , а и жена ми избега у чужбина ....
9
0
 
17
 
! Отговори
Нострадамов преди 12 години
САЩ разпускат армията Талибаните ги превземат и вьвеждат всякькьв вид ДИСЦИПЛИНА !!!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво има да умуват. Заплатите на 200 евро пенсиите на 100 и даже ще им останат пари да се почерпят. Ако не знаят как да живеят с тия пари-справка България. А САЩ да си въведат ДДС че още нямат и ето им още 20% за правене на войнички и други подобни.
7
0
 
31
 
! Отговори
Тел. оператор преди 12 години
Да им таксуват разговорите по цени в *** - много бързо ще ги отучат от такива конференции.
6
0
 
21
 
! Отговори
Пайко преди 12 години
Намалявам кредитния рейтинг на Евроъюза от ААаааа на Ер малък минус с отрицателна перспектива!