Втори германски шамар за влизането ни в Шенген

България не била напреднала, твърди отново Ханс-Петер Фридрих
8 авг 2012 20:00,
567
Втори германски шамар за влизането ни в Шенген
Ханс-Петер Фридрих. Снимка: архив, Reuters

Само за една седмица германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих за втори път изрази съмнение за скорошно влизане на България и Румъния в Шенгенското пространство, предаде Франс прес.

"Възможно е предвидената отмяна на контрола по летищата и пристанищата да се забави допълнително", заяви той пред регионалния вестник "Хамбургер абендблат".

Той добави, че "не вижда отваряне на сухопътните граници в скоро време".

Още по темата
"За жалост развитието в България не е толкова напреднало, колкото бихме се надявали. Румъния тръгва по съмнителен политически път. При присъединяване на някоя страна към Шенгенското пространство трябва естествено да разглеждаме положението с правовата държава", отбеляза германският вътрешен министър.

Миналата седмица пред в. "Райнише пост" той заяви, че според него „в момента е изключено отварянето на границите за България и Румъния".

В отговор президентът Росен Плевнелиев успокои тогава, че „няма индикации за промяна на позицията на Германия спрямо българските институции за присъединяването ни към Шенген“. 

През септември ЕС отново ще разгледа въпроса за присъединяването на тези две бивши комунистически страни в Шенгенското пространство без граници, пет години след влизането им в ЕС, припомня АФП, цитирана от БТА.

На 18 юли Европейската комисия остро разкритикува Румъния, която спешно трябва да възстанови демократичния контрол, но и България, която бе призована по-добре да съблюдава независимостта на съдиите и да се бори по-сериозно срещу корупцията на високо ниво, отбелязва Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


567
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
0
 
! Отговори
тъп че по-тъп преди 11 години
много си *** брато. те не са комплексирани мазнюги като нас.ако не си запознат, в германия например след войната живеят доста руснаци. просто и завистливо племе сме. истината е, че не ни искат щото ние така си го направихме. та кой иска разярено племе *** *** из европа разхождайки се свободно и крадящи пари?
248
0
 
2
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Бе, и без Шенген живявам, стига тук ,в България да съм добре.
247
0
 
2
 
! Отговори
τρ преди 11 години
Първо беше ЕС,сега пък Шенген - На Голият Ни ***, Американско Здрасти!Ужким държавата била добре - пък по зле ставаме.Не ни трябваше ЕС, а тези от ЕС да си плащат за да влизат в България...
246
4
 
3
 
! Отговори
вокрам преди 11 години
бихме ги на волейбол и умряха от яд.България е велика държава и ни завиждат.
245
2
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
туй германско швестерче що ли не вземе да се хване за палците ? и вместо референдом за козлодуй да направим референдом на тема що е това еврозона и има ли келепир от нея . защото, каква е ползата от файдата като няма кирия от далаверата?
244
1
 
15
 
! Отговори
ррр преди 11 години
Който иска и без шенген може да пътува кой ви пречи?
243
4
 
4
 
! Отговори
Напуснал България преди 11 години
"България е в един отбор с Германия" - гарантирано от ГЕРБ. Колко ли още наивници вярват на това недоразумение ГЕРБ.
242
6
 
7
 
! Отговори
Напуснал България преди 11 години
Поредният здрав шамар за чалга-правителството и чалга-президента на клета България. Типичен балкански манталитет. Всички развити икономики в Европа не стават според нискоразрядните мутри. А не всичко е волейбол.............
241
0
 
4
 
! Отговори
до Цецо преди 11 години
Цецо и аз от кога им обеснявам ама уви ...*** народ
240
1
 
8
 
! Отговори
Сталин преди 11 години
Няма нужда, не след дълго Европа ще се разпадне и всеки ще си отиде от където е дошъл първо немците няма да издържът защото дължат много пари на гърците и това не е виц
239
3
 
1
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Щрабаг я купиха турците и само запазиха името.Преди да пишете проверете.Така че това си е чиста проба турска фирма.Ама че некомпетентни хора при това критикуват.Дано никога не ни приемат в Шенген,че отново целия ЕС да ни гледа излагацията.Каква ти гранична полиция какви 5 лева.
238
1
 
1
 
! Отговори
Адолф преди 11 години
Надежда всякъква оставете.
237
0
 
1
 
! Отговори
Кунчева преди 11 години
До Дан.Бандита е изпратен във властта.
236
0
 
12
 
! Отговори
dan преди 11 години
Дреме ми на к..а за Шенген и за германците. Нали снощи им скъсахме ританките на волейбол! А сега по-сериозно: вие бихте ли си пуснали бандити в къщата?!!
235
1
 
3
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 282Щрабаг не е единствената западна фирма в Европейския Съюз. При нас идват само такива тиквеници защото сме бантустанска държава. Даже и да се оплачеш на някой от престижните фирми в Европа по телефона, те ти казват: Обърнете се към нашия местен представител. А местния представител нали се сещаш какъв е: Българин естествено, бивш комунист!!!
234
1
 
12
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Еми, какво мога да кажа, прав си е човека! Напълно съм съгласен - не може само наши министри да се бият по гърдите и да викат с пълно гърло "***! ***!" и да очакваме да ни приемат. То така не става.
233
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние не сме достойни за ЕС пък те в Шенген искат да ни вкарват.
232
0
 
3
 
! Отговори
- преди 11 години
ние може да не сме цвете за мирисане, но се съмнявам че има политик някъде по света, особено в капиталистическите държави който да не е корумпиран!
231
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ви очудва становището на германския вътрешен министър.Той има твърде много доказателства,че в България,с това корумпирано правителство никакви промени не могат да се правят.Тези наркоклептократи ямат интерес да правят промени.Прав е министър Фридрих да се съмняв и бои от отварянето на шенгенското пространство.Тези корумпирани управляващи де го използват в своите корупционни сделки.Германия не вярва на това управление.
230
5
 
8
 
! Отговори
Рени преди 11 години
*** е пропаднала държава.Какъв ти Шенген?Просто се чудя как ни приеха в ЕС.Една Хърватска и Сърбия трябва да влезнат в ЕС а ние да излезнем.С който се е хванала България все е пропаднала.