Ще получим силен ресор в ЕК, увери Плевнелиев

"ЕС трябва да търси политическо решение на украинската криза"
30 авг 2014 19:38,
117
Ще получим силен ресор в ЕК, увери Плевнелиев
Снимка: Архив, Булфото

България ще получи силен ресор и много по-ярко и достойно представителство в следващата Европейска комисия, каквото и да се случи на дебатите на извънредното заседание на Европейския съвет днес. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Брюксел преди началото на срещата, съобщи прессекретариатът на президентството.

"През последните няколко месеца свършихме много работа - българската външна политика, както и всички институции положиха немалко усилия и се радвам, че вдигнахме толкова високо летвата, че днес г-жа Георгиева е една от трите кандидатури за върховен представител на ЕС по външните работи и политиката за сигурност", заяви президентът и допълни, че само по себе си това е огромен успех.

"Днес ще търсим консенсус, имаме достойна кандидатура, другите също са такива. Много е важно за страната ни да си дадем сметка, че каквото и да се случи след тези дебати, България ще получи силен ресор, много по-ярко и достойно представителство в следващата Европейска комисия, и съм убеден, че дебатите тази вечер, както и в следващите дни ще доведат до голям успех за България", посочи още държаният глава.

"Като президент, който съзнава колко е важно в труден момент за Европа да бъдем единни и да имаме силен глас, идвам със силна кандидатура, но и с нагласата за постигане на европейски консенсус по важните теми за следващата Европейска комисия - за това тя да бъде добре конструирана и да се полза с голямо политическо доверие", заяви Росен Плевнелиев.

В отговор на въпрос за евентуални нови санкции срещу Русия президентът посочи, че Съюзът трябва да покаже решителност, за да не се допуска по-нататъшна ескалация на конфликта между Руската федерация и Украйна. "Украинската криза безспорно е най-голямото предизвикателство към сигурността в Европа след Втората световна война", посочи президентът. Той заяви, че трябва да се търси политическо решение на конфликта.

"В този момент сме длъжни да покажем решителност, да имаме ясна и категорична позиция. Действията на Русия са неприемливи, трябва да направим така, че да върнем Руската Федерация на масата за преговори", каза президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
32
 
! Отговори
никй преди 9 години
Г-н Президент, ако искате да видите кой е най-големият *** ,който са слагали за президент на прекрасната ни РОДИНА, погледнете в огледалото!
86
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плювналиев - срам и позор за България !!!
85
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
shte poluchim ot trite nay-dalgoto s tezi prodajni politici.
84
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Подочух нещо,че служебното правителство и ЦИК започнали да правят извънредни печати за изборите.Ако това е вярно,а сигурно е така макар че всички медии мълчат,то какво ти трябва за да спечелиш изборите празни бюлетини и печати,чиста работа.Хайде нали затова сте журналисти,пишете за какво става въпрос или това което не е удобно на Борисов не се разгласява.
83
0
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тоя няма ли да престане да ни излага.Сложиха го с измама на този пост,как не му е неудобно въобще да се появява пред хората,че и акъл да ни дава.Мушмороче хората не те харесват,ти не си тяхния президент престани с простотиите си.Борисов нали ти го каза в очите и магаре да бях предложил и него щяха да изберат,но ти си перде без достойнство,сигурно ти е останало от времето когато си бил ирландска пастирка.
82
0
 
43
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
обръщали ли сте внимание, случайно, че най-големите лайкучки са точно онези, които са "бивши" членове на кпсс, бкп, комсомола, доносници и синове и дъщери на доносници? ето ви междунар.примери: бразаускайте, меркел.., в бг си ги знаете. нищо чудно, че света е обърнат в такава долнопробна и воняща ***, след, като от една страна се управлява главно от "бивши" "кадри", а от друга -от откровени ционисти. нормалните просто биват изтласквани с всички възм. и познати на хунтите средства. ape!
81
0
 
44
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
нещата в политиките вървят в следния ред: "ще ни дадат", "ще получим", "ще ни кажат", "ще направим", при това, без значения какво мисли мнозинството от "електората" (другите дори са още по-малко хора, понеже са гласували "против"). другарю плевенлиев, действията на русия са напълно нормални на фона на "демокрацията" и демократизацията в света. дори позакъсняха. вие "демократите" поглеждали ли сте се скоро в огледалото, за да се видите как ужасно изглеждате. преговори не означава едноизгода.
80
0
 
42
 
! Отговори
Мдаааааааа преди 9 години
Охлюите трябва да се скъсяват с една чутура.Много лига след тяхеййййййй!
79
0
 
44
 
! Отговори
Ще получиш дръжки! преди 9 години
Да се захванеш здраво като те почнат. Най-много да и дадат на нашта буля нещо от образованието, социалните дейности и прочие глупости. Ама тя си е формено кариеристче, ще се оправи и с това, ще стиска зъби, ще си взема заплатката и ще си гледа тавана в луксозния кабинет.
78
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще получим нов, силен ресор - комисар по НИЩОНЕПРАВЕНЕТО! В изминалия мандат на ЕК стрина КриСТАЛИНа загряваше за новия си ресор и доказа ,че има качества да не прави нищо полезно. Това го разбраха най-вече българите от районите пострадали от природни бедствия! Дори в ЕС оцениха качествата й и затова учредиха нов ресорр, само за нея! За този пост лобираха Плевнелиев и Борисов!
77
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българския народ какво ще получи? Защо няма реакция на ежедневните унижения от страна на германци,англичани,холандци в разрез на закона в съюза ? Какво е направила за България тази Кристалина ?
76
0
 
56
 
! Отговори
Жална и майка ...... преди 9 години
Жална и майка на родината, след като я управляват такива проЗЗЗЗтаци. Мекотели, гънещи се в ръцете на мафиота-убиец Буйко Борисов.Сами сме си виновни след като позволихме на празно тиквофците но с " дебелите вратове и едрите мускули " да окупират властта.А " плужека " да знае: Едно време дядо на нивата си е трил *** с мамуля. Прекрасен мамул / кочан / си за дирника на тиквуня.
75
0
 
47
 
! Отговори
дон преди 9 години
тоз не се научи да говори.аман от такива политици като него ОСТАВКА - не виждам какво е дал ЕС на България. Само за санкций.кандидатсваш по евро програма - не може - конкурент си на западна фирма .казват ти в очите ти си роб не си права илюзията че ще работиш като предприечдолни политици всички сте за белене
74
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" украинската криза е най голямото предизвикателство след Втората световна война ", каза Плевнелиев !Нямаше ли едно друго - войната в бивша Югославия !ЕС ще разреши ли на България да произвежда нещо , да помага при природни бедствия , или си ходите там да си говорите хубави приказки !" Ще получим силен ресор .. ,Някой разбира ли какво ще получи България ?
73
24
 
31
 
! Отговори
българин преди 9 години
Не си българин а си руски подлоган ! Що за сте вие комунистите освен Путин друго не виждате ?
72
1
 
50
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
Гнусна мужитурка, не спряха да правят дудуци на американците за лична облага подзлагат цялата държава заедно с народа на геноцид. Интересен е обаче народа и защо продължава да мълчи и да позволява това да се случва незнам коя дума е по-силна от мазохисти.
71
1
 
52
 
! Отговори
българин преди 9 години
И кои по точно действия на Русия са неприемливи? Пък и тебе кой те пита? Ти трябва да си лидер на нацията а не както сега дребен тарикат на *** изтривалката
70
0
 
47
 
! Отговори
Силен преди 9 години
Какво се разбира под ,,силен ресор"?Някой с по-голям бюджет,че да има повечко евро за крадене?
69
0
 
57
 
! Отговори
хербарии преди 9 години
Нашата пеперуда, пак се изказва.
68
0
 
61
 
! Отговори
Будю Мазния преди 9 години
"Ще получим силен ресор в ЕК, увери Плевнелиев".Ще получиш на баба си хвърчилото. Може ли да да ми се обадиш на тел. 112, когато получиш този "силен ресор" ? А бе въшкав ***, ти не разбра ли , че в ЕС никой не ни бръсне за кюстендилски сини сливи ? Какъв ресор бе Льльо ? Хайде прибирай се и отивай да пазаруваш, иначе жена ти ще те мандрува.