Анкара ще се защити, ако бъде свален турски самолет

Това ще е агресия, обяви президентът Ердоган
27 ное 2015 08:14, Елка Василева
364
Анкара ще се защити, ако бъде свален турски самолет
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Анкара ще смята за агресия ситуация, при която неин боен самолет наруши въздушното пространство на Сирия и бъде свален от руска зенитна ракета. Това заяви турският президент Реджеп Таип Ердоган в интервю за телевизия Си Ен Ен, предаде ТАСС.

"Подобен инцидент е възможен и той ще ни застави да вземем мерки, които, безусловно, не се обсъждат", заяви Ердоган.

"Разбира се, това ще бъде агресия срещу нашето право на суверенитет и за държавата е естествено да защитава това право", посочи турският президент. Ердоган увери, че Турция не иска ескалация в региона.

"Ние не искаме да участваме в това. Но тези, които застават на страната на Сирия и способстват за нарастване на напрежението, според мен носят отговорност за това", подчерта турският държавен глава.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
0
 
! Отговори
Тарикати преди 8 години
А не може ли просто турслките бойни самолети да не нарушават въздушното пространство на Сирия? Щом Турция има право да си защитава въздушното и Сирия има право да си защитава неининото?!
239
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Значи границите са други.....
238
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено че ще се защити, няма да се моли за извинение и да иска визи като капу+ин т.е. Путин де
237
1
 
2
 
! Отговори
dd преди 8 години
До всички блогъри, замислете се къде е мястото на България в новото преначертаване на границите.Сегашната ситуация изобщо не е благоприятна за нас.1.Европа се е заринала в собствените си ***, и не може да си вдигне главата.2.Русия ни е отсвирила и каквито и интереси да има тук може да ни изтъргува за да си осигори други по изгодни геополитически позиции.3 .За Американците не съществуване и сме част от Османската империя.При това положение ще се сбъднат пророчествата за нова Османска окупация.
236
2
 
3
 
! Отговори
Михлюзи преди 8 години
Анкара ще смята за агресия ситуация, при която неин боен самолет НАРУШИ въздушното пространство на Сирия и бъде свален от руска зенитна ракета.--------------------------------А ся де!
235
1
 
13
 
! Отговори
Симеон преди 8 години
Значе сваляш Руски самолет и това е агресия срещу Турция , сваляш обаче турски самолет над Сирия и това е пак агресия срещу Турция. Ех тия турци угодия нямат , добре че навремето руснаците ни оттърваха от тия анадолци , че ако чакахме на демократичния свят един българин нямаше да остане. Пък на оня великия везер ще му кажа , че точно Русия и такова майката на Турция през вековете и да не се дерат с руснаците щото пак ще им таковат майката .
234
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, те руснаците ви приземиха вече.
233
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние си отстояваме интересите до край и с кръв. Затoва сме велики с велика история и бъдеще. Ne mutlu Turkum diyene.
232
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще смее...най-много някое пилотче да иде при девиците...
231
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тоя дюнерджия не разбра ли ,Сирия е забранена зона за него,или...анадънму?
230
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,,Анкара ще се защити, ако бъде свален турски самолет,,..........ами ако изчезне........
229
0
 
20
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Искам само да знам тоя какво пуши...
228
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Анкара може да се защити , а Русия не може. Не ядосвайте повече мечката, че девиците са вече кът.
227
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички ние знаем че Турски самолет няма да препари до въздушното пространство на Сирия -----########------------ разбира се, ще бъде свален след 10 предупреждения за 1 секунда, когато приближи границата. И то по Сирийско-Руската карта.
226
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО СЪМ НА ВЛАДИМИРОВИЧ НА МЯСТОТО НА ТОЗИ ЩЕ МУ ОБРЪСНА МУСТАКА С ТЕСЛА. ЗНАЧИ ТОЙ МОЖЕ ДА НАРУШАВА НЕБЕТО НАД СИРИЯ А ПУТИН НЕМОЖЕ ДА МУ ВЛИЗА В ТУРСКОТО НЕБЕ!! Е ЗАСЛУЖАВАШ ДА ТИ СЕ ПУСНЕ САМО ЕДНО БОМБЕ ОТ ОНЕЗИ С ЛЕКИЧКАТА ВОДИЧКА НАД АНКАРА ТА АКО ЩЕ И 7 *** СВЕТОВНА ВОЙНА ДА НАСТАНЕ. НО КАТО ГИ ПОЗНАВАМ КРАВАРИТЕ И МЕКИТЕ КИТКИ ОТ ЕВРОГЕ.СКИЯТ СЪЮЗ ЩЕ СЕ ОТДРЪПНАТА НА СТРАНА И ЩЕ ГЛЕДАТ КАК ТУРЦИЯ ИЗЧЕЗВА В ПЕПЕЛ ПЛАМЪЦИ И ПРАХ. НЕ СА ТОЛКОВА ЛУДИ ДА ПОСЛЕДВАТ ТУРЧЕТО ПРИ 200 ТАТЕ ДЕВИЦИ.
225
0
 
31
 
! Отговори
Цар Давид преди 8 години
"Партията на справедливостта" на терориста Ердоган,по съществото си е ПОЛИТИЧЕСКОТО КРИЛО НА ТУРСКИЯ КЛОН НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ - "МЮСЮЛМАНСКИ БРАТЯ".На практика в Анкара,управляват МЮСЮЛМАНСКИ БРАТЯ.
224
1
 
19
 
! Отговори
Покришкин преди 8 години
всех турецких изтребителей немедлено збивать...
223
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е послушал акълите дадени от краварите хубаво не е видя....за пример бивша Украйна...България..Германия....почти готови са и комшиите да вземат дървото
222
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наш Боку май бая хубави бонбонки е доставил на тоз мустак...много силен...ама като им мине действието кво прайм аркадаш????
221
0
 
21
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Колкото и да си приказва ,само си усложнява положението.Всички ние знаем че Турски самолет няма да препари до въздушното пространство на Сирия