Андреа Лидсъм се оттегли от битката за Острова

Така основен претендент на Консерваторите остава Тереза Мей
11 юли 2016 15:52,
3
Андреа Лидсъм се оттегли от битката за Острова
Снимка: архив Reuters

Министърът на енергетиката на Великобритания Андреа Лидсъм се е оттеглила от надпреварата за председателство на Консервативната партия, разчиствайки пътя на вътрешния министър Тереза Мей да стане министър-председател, пише The Independent.

Това се случва след бурна седмица за претендента за лидерския пост в партията, след като тя бе подложена на критика заради прибързан коментар относно това, че Тереза Мей е бездетна.

Казаното от Ледсъм в интервю за вестник "Таймс", излязло в събота, предизвика скандал и остри критики от страна на привържениците на Тереза Мей, вътрешния министър на Великобритания, която е фаворит за приемник на Дейвид Камерън.

Ледсъм беше малко позната в национален мащаб, преди да се включи в кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, но остава аутсайдер в съревнованието за наследник на Камерън, който каза, че ще подаде оставка, след като британците гласуваха за излизане от съюза, отбелязва Ройтерс.

Ледсъм, която е набожна християнка, обвини вестник "Таймс" в "булевардна журналистика", след като изданието публикува интервю, в което тя заявява: "Мисля, че да си майка означава, че си много заинтересована от бъдещето на страната".

Това накара депутати от управляващата Консервативна партия да нарекат изявлението "подло" и "обидно".

"Казах точно това, което мисля - че дали си майка или не не бива да има значение за кампанията. Бях притискана да кажа как децата ми са оформили моите възгледи", заяви тя пред "Дейли телеграф".

"Дали имаш или не деца няма никакво отношение към качествата ти за премиерския пост", подчерта Ледсъм.

Г-жа Лийдсъм заяви, че се чувства "под атака, под невероятен натиск. Това е разтърсващо", заяви тя.

Междувременно световните агенции предадоха, че британската лейбъристка депутатка Анджела Игъл обяви кандидатурата си за лидерския пост на лейбъристите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: тереза мей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко! Отново ще бъдат продадени интересите на обикновените хора.