Японският император Акихито обмисля да абдикира

Законът не предвижда това, а властта се предава при смърт
1
Японският император Акихито обмисля да абдикира
Снимка: Ройтерс

Японската държавна телевизия Ен Ейч Кей съобщи, че 82-годишният император Акихито обмисля да абдикира в близките години, предаде Асошиейтед прес.

Телевизията е получила тази информация от няколко източника от Агенцията за управление на делата на японския императорски двор, отбелязва ТАСС.

В последните години заради влошаващо се здраве Акихито бе принуден да се откаже от редица свои обществени ангажименти и да ги прехвърли на принца престолонаследник Нарухито.

Японската агенция Киодо цитира източник от правителството, според когото, ако се стигне до отричане на престола в полза на престолонаследника, ще трябва да се направят промени в закона, който урежда положението на императорското семейство.

Сега той не предвижда абдикиране. По традиция тронът се предава след смъртта на императора на най-големия син, отбелязва ТАСС.

Последната абдикация на японски император е била преди около 200 години, отбелязва Асошиейтед прес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Японският император ще бъде наследен Наследникът му ще бъде досущ като него Японският император не дава срещи нито на Обама нито дори и на ПапатаА само с най високо поставените в Световната Йерархия личностиЕ това е Истински ИмператорДа е жив и Здрав