Организаторите на опита за преврат вече са в ръцете на правосъдието!

Турският премиер: Видя се колко силен е турският народ
Обновена: 16 юли 2016 12:58 | 16 юли 2016 12:58, Елка Василева
24
Организаторите на опита за преврат вече са в ръцете на правосъдието!
Бинали Йълдъръм. Снимка: архив, Reuters

Никой не може да си играе с волята на този голям народ, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, който даде извънредна пресконференция по повод опита за преврат в Турция.

Йълдъръм заяви, че организаторите и изпълнителите на това деяние вече са в ръцете на турското правосъдие и ще си получат заслуженото.

Премиерът Бинали Йълдъръм благодари на всички, които са предотвратили този акт.

„Този акт показа едно нещо и то е, че турският народ показа колко е силен и колко е важна демокрацията за нашата държава. Гражданите, които спряха танковете с турските знамена, и загиналите нашият народ няма да забрави“, каза Йълдъръм и отново им благодари.

Още по темата

„Никой не трябва да се заиграва със свободата и демокрацията на народа. Ние виждаме, че народът вече се върна към нормалния си живот. Те тръгнаха срещу народа със самолети, бомби и танкове на държавата. Тези, които откриха огън срещу народа, са по-долни от терористите от ПКК. Нашият народ успя да се спаси от една голяма беда“, заяви турският премиер.

Йълдъръм благодари на пресата, на народа за техния патриотизъм.

„Така ние приключихме първата фаза и продължаваме да действаме. Ние ще направим каквото трябва, за да може турската държава да не се излага пред света“, каза Йълдъръм, цитиран от БНТ.

Той призова хората да излязат по улиците със знамена и нарече днешния ден "празник на турската демокрация".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
8
 
! Отговори
пропуск преди 7 години
Изпуснали сте най-важното. Йълдъръм е заявил, че всеки който закриля духовника от Пенсилвания, ще се счита за враг на Турция. Това, ако се превърне в официално искане за екстрадиция, може да предизвика скандал или направо разрив в отношенията САЩ-Турция. Нашите да следят отблизо ситуацията и да не говорят нищо прибързано. Президента да получи лекарска помощ за засилване на задръжните му способности. Първа Кипра не ни трябва в момента.
15
1
 
7
 
! Отговори
Даола преди 7 години
Всички политически противници на Ердоган ще бъдат натикани в затворите - целта на преврата по сценарий е постигната.
14
1
 
4
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Поздравявам някои от колегите ми за далновидността им,които в самото начало на този така наречен "преврат"успяха да го характеризират, като една измама " la Grande"както за турския народ, така и за световната общественост !Защото след този "циркаджилък" взел живота на стотици,се отварят широко вратите на Ердоган да се справи с политическитеси противници в страната и да създаде своята мечтана . . . Президентска Република !!
13
7
 
8
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Българската Армия трябва решително да настъпи към Босфора за да си възвърне териториите заграбени от Османския окупатор. Ердоган и неговите фанатици трябва да бъдат натикани обратно в Азия където им е мястото. Ако Българската Армия нападне сега, до понеделник сутринта Българският и Европейският флаг ще плющят над Цариград!
12
1
 
17
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
Каква демокрация бе мустакат резак смотан !!! При вашето правителство е смешно да се говори за демокрация, когато се ограничава пресата, достъпа до интернет сайтове и особено се ценъурира и наказва критиката към правителството. В момента там не е по-раълично от Сирия. Има един диктатор и той държи целия монопол. Дано да продължат теъи опити за преврат и Турция да поеме към пътя за Европа и цивилизацията, защото младите и образовани хора това искат.. Не виждате ли, че противниците са само ***
11
7
 
6
 
! Отговори
аз преди 7 години
Само може да се радваме, че тоя преврат не успя! Не се знае кой ДЕМОКРАТ щеше дойде на власт и сценария с Ирак, Либия, Сирия щеше да е на лице и с Турция. Тогава жална ни майка от бежанци, хаус, терор. Ердоган си е добре нека си ги трепе там един по един все ми е едно, да не ни пречат и притесняват.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При нас американците трудно ще направят преврат Боко унищожи армията. Ако слушат *** да я въоръжат отново може и да успеят да свалят Боко.
9
1
 
6
 
! Отговори
пффф преди 7 години
държавата на пингвините...
8
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американския преврат не успя! Да живее Турция!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво се оказа - така наречения преврат, който краварските медии твърдяха, че бил сериозен, а не шепа, хора.... се оказа шепа хора. Театрална постановка на господин амгъл излъчена в петък вечер, за да демонстрира контрол. Явно оня номер със спасяването на самоубиеца на моста не е свършил очакваното...Комшиите само ще затънат повече след това. Ама нека им, каквото си правиш сам никой друг не може да ти го направи.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"турската демокрация", може да прочетете м/у редовете какво предстои за турция.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълно театро!Просто са смешни и жалки!Като орли върху тоалетна чиния!Изтрепа народа си без да му мигне окото.Този е за гилотината!
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този цирк не може да заблуди никого защото преврат не се прави така и Ердоган рано или късно ще си го получи но сега въпроса е къде беше . Разузнаване то и защо не бе подкрепен от упозицията взе да намирисва вече на подготовка за военна диктатура
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иска да каже, че се печат вече на огъня.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕВРАТЪТ Е УСПЕШЕ САМО ТОГАВА, КОГАТО СЕ ИЗПЪЛНИ ГЛАВНАТА ЗАДАЧА: ДА СУ УБИЯТ ПРЕЗИДЕНТА, ПРЕМИЕРА, ВЕРНИТЕ ГЕНЕРАЛИ. КАТО СЕ ОБЕЗГЛАВИ ДЪРЖАВАТА НЯМА КОЙ ДА ДАВА КОМАНДИ.
1
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това е сценарии на болния мозьк ердоган да избие военните които са завьршили военниакадемии в сащ и англия нато да спаси военните които са за светска турция