"Двуопашатото куче" в Унгария гледа към властта

Партията призова избирателите да се опълчат на Орбан на референдума за бежанците
10 окт 2016 21:25,
7
"Двуопашатото куче" в Унгария гледа към властта
Лидерът на партията с четирите си кучета. Снимка: Reuters

Пародийна политическа партия, която насърчаваше унгарците да рисуват пениси по бюлетините си на референдума за миграционните квоти, сега насочва вниманието си към парламентарните избори през 2018 г.

Партията на двуопашатото куче призова избирателите си да се опълчат на Виктор Орбан, като направят бюлетините си невалидни и не подкрепят призива му за отхвърляне на европейските квоти за разселване на бежанци.

Още по темата

Местната централна избирателна комисия заяви, че 6,2 процента от подадените гласове са били недействителни, а представители на Партията на двуопашатото куче показаха на Ройтерс снимки на бюлетини, които са събрали, на които са били нарисувани Батман, слонове или пениси. Към някои дори е била прикрепена истинска бодлива тел - намек за оградата от бодлива тел по южната граница на Унгария.

Над 98% от действителните гласове бяха в подкрепа на правителството, но избирателната активност се оказа твърде ниска и референдумът не можеше да бъде обявен за валиден. Окрилена от резултата, Партията на двуопашатото куче заяви, че мечтае да спечели властта.

"Създаваш партия, за да печелиш избори", каза пред Ройтерс председателят й Гергей Ковач в дървената си къща в гора край Будапеща, в която живее с четирите си кучета, порода ретрийвър.

"Когато спечелим изборите, ще си вземем шест месеца почивка. Обещахме го на избирателите си", каза той.

Партията стартира преди десетилетие на шега, а сега е почти сериозна политическа сила. Подхожда с хумор към реални проблеми като реакцията в Унгария към бежанците, които властта демонизира от началото на миграционната криза.

По време на кампанията преди референдума правителството на Орбан наводни страната с билбордове, на които бяха изписани въпроси като: "Знаехте ли? Мигранти са извършили атентатите в Париж" или "Знаехте ли? Брюксел иска да премести цял град с мигранти в Унгария".

Партията на двуопашатото куче отговори със свои плакати: "Знаехте ли? Над милион унгарци искат да се заселят в Западна Европа". Или "Знаехте ли? Има война в Сирия". На друг билборд на английски бе написано: "Здравей, Брюксел, все още обичаме парите ти".

Партията на двуопашатото куче обясни, че кампанията й за провал на изборния процес е "глупав отговор на глупав въпрос".

"Помислихме си, че най-голямата вина на правителството е превръщането на милиони хора в злобни хейтъри", каза Ковач. "Помислихме си, че трябва да се изправим срещу това".

А докато чака изборите след две години, партията има нова идея - да предизвика референдум за нов референдум по въпроса за миграционните квоти.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Унгария е за пример преди 7 години
ВИВА ОРБАН !!!Що се отнася до пародийната партия, не само ние пускаме клоуни на изборите. Жорж Ганчев се поизноси, дойде ред на Митю Пищова.
4
7
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Много е прав човекът: в дървена къщичка и с опашати които те обичат се живее по-добре, отколкото заобиколен от злобни двукраки мразещи всичко индивиди. А колкото до целта му - тя изобщо не е да се докопа до властта, а просто да я осмее.
3
1
 
18
 
! Отговори
Цветанка преди 7 години
Отиде ли си Орбан,лошо им пише на унгарците. Не че е безгрешен,но е голяма работа...
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тол.ерасти. Това ще са първите изптавени до стената при следващата голяма революция
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ДЪРВЕНАТА КЪЩИЧКА И ЩЕ СИ ОСТАНЕШ АКО ДОТОГАВА НЕ СА ТЕ ХАПНАЛИ ТИЯ ДВУОПАШАТИТЕ,А ЧЕ ДО ВЛАСТТА НЯМА ДА СЕ ДОКОПАШ С ТОЯ АНГЛИЙСКИ ХУМОР Е ЯСНО.НИКОЙ НЕ ТЕ ВЗИМА НА СЕРИОЗНО КЛОУНЕ,НЕ СИ ДОРАСЪЛ ДА ВОДИШ ХОРОТО ЗАЩОТО ТИ СИ ЕДНА ХОДЕЩА КАРИКАТУРА.