Хилари Клинтън надви и във втория дебат с Тръмп

Тръмп не харесвал Асад, но пък той се борил с ИД
10 окт 2016 08:38,
109
Хилари Клинтън надви и във втория дебат с Тръмп
Снимка: Reuters

Хилари Клинтън е победила Доналд Тръмп във вторите им кандидатпрезидентски дебати в Сейнт Луис, щата Мисури, според допитване на телевизия CNN, предаде ТАСС.

Резултатите показват, че 57 на сто от анкетираните са посочили кандидатката на демократите за победил; 34 на сто са отговорили, че Тръмп се е представил по-добре.

Допитването няма общонационален характер и в него са преобладавали привърженици на Демократическата партия, отбеляза CNN.

В дебата Доналд Тръмп постоянно прекъсваше Клинтън, но тя не се намесваше, когато той говореше - нещо, което бе отбелязано от модераторите. Тя се усмихваше отвреме навреме, правеше кратки забележки и често сядаше, за да изслуша Тръмп. Той крачеше из залата, не сядаше и сочеше Клинтън, когато се обръщаше към нея и стискаше устни, докато тя говореше, отбелязва АП.

На въпроса с какво Клинтън предизвиква възхищението му, Доналд Тръмп отвърна: "Тя никога не се предава, не се отказва и аз уважавам това, тя е борец", каза Тръмп.

Клинтън заяви, че уважава децата на опонента си, предаде ДПА. "Неговите деца са невероятно способни и предани и според мен това говори много за Доналд". "Не съм съгласна с каквото и да било друго, което той казва или прави", подчерта Хилари Клинтън.

Във връзка с думите на Тръмп: "Изобщо не харесвам Асад. Но Асад убива Ислямска държава. Русия убива Ислямска държава", Асошиейтед прес отбелязва, че това не е вярно. За сирийския президент Башар Асад Ислямска държава е една от многото терористични групировки, които застрашават неговото управление, но неговите военни не се сражават срещу нея, а срещу сирийските опозиционни групи, някои от които са подкрепяни от САЩ.

Срещу Ислямска държава се бори коалиция начело със САЩ и с помощта на Турция, която осигурява обучение, съвети и доставки за сирийски арабски и кюрдски бойци. Москва твърди, че се бори срещу екстремистите от Ислямска държава в Сирия, но голямото мнозинство от нейните въздушни удари са насочени срещу опозиционни групи, застрашаващи управлението на Асад, добавя АП.

Кандидатката на Демократическата партия за Белия дом Хилари Клинтън заяви снощи във втория дебат с републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, че иска разследване дали Русия извършва военни престъпления в Сирия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Руските военновъздушни сили със сигурност полагат усилия да разрушат Алепо, каза тя. "Русия не прояви никакъв интерес към Ислямска държава. Единственото, което интересува руснаците, е да запазят Асад на власт", добави Клинтън. Според нея трябва да бъде поискана отговорност от сирийския режим и руските му покровители за военните им престъпления в Сирия, съобщи ТАСС. Ако бъде избрана за президент, тя ще наложи в Сирия зона, забранена за полети, ще сътрудничи по-тясно на място с партньорите на САЩ и ще оказва натиск над Русия. Русия иска Тръмп да стане президент, заяви Клинтън. Изпращане на американски сухопътни сили в Сирия би било сериозна грешка и тя няма да го направи, но ако стане президент, Ислямска държава ще бъде изтласкана от Ирак. Освен това тя ще обмисли евентуално въоръжаване на кюрдите.

Изобщо не харесвам Асад, но Асад громи Ислямска държава заедно с Русия и Иран, отвърна Доналд Тръмп. Той каза, че обвиненията на Клинтън и обкръжението й срещу срещу Русия са политически мотивирани и може би нямат реални основания. "Забелязал съм, че всеки път, когато се случи него лошо, те обичат да казват, че това е Русия", каза Тръмп, цитиран от ТАСС. "Обвиняват Русия, защото разчитат по този начин да хвърлят сянка върху мен. Нямам никакви дела в Русия, нямам кредити от Русия", подчерта той.

Тръмп призна, че е използвал данъчния кодекс, за да избегне да плаща данъци след загуби в бизнеса му през 1995 г., предаде ДПА. Той каза, че плаща огромни данъци, но е използвал данъчно облекчение, което му е дало възможност да не плаща федерални данъци върху доходите в продължение на 18 години. Наред с това републиканският кандидат обвини съперничката си, че се обявява за данъчни облекчения в полза на богатите.

Той каза, че ще похарчи над 100 милиона долара от личните си пари в предизборната надпревара и попита Клинтън: "А вие защо не използвате лични пари в кампанията?"

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
dn13 преди 7 години
До АнонименИзгубил го е според всеки вкл. и Politico и WSJ които далеч не са либерални. *** Тръмп е ***, не може да следва някаква мисловна нишка, скача от тема на тема и постоянно подсмърчаше.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно защо днесбегейците не пишат нищо за свата на Хилъри, който е мошенник N1 на САЩ и свекър на единстветата им щерка.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изгубил е той дебата ама само според CNN, а CNN получават пари от Клинтънската Фондацията.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зомбитата имат проста програма. Казали са им - хванат ли ви в престъпление, викайте, че жертвите ви са престъпници. Това ги спасява от неудобствата на съвестта и им подхранва вярата, че и майките си да убият, пак ще бъдат възнаградени от заказчиците.
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 92! Вие пък феминистките чак се подмокряте от кеф, че дъртата кобия била спечелила първия рунд. Не осъзнавате, че за да можете да раждате ви трябва семе, и продължавате да спекулирате с детеродните си способности. Сигурно вас ви е заченал "Светият дух" и не сте били никога в тестисите на бащите си. Много сте "умни, че и адекватни" даже, за това в един друг свят струвате колкото две кози, и по-малко по някога. Дадохме ви свобода, и сега си мислите, че ще се гаврите с мъжкия авторитет.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 93 "Ако путин ви каже "Ако Обонго ви каже да трахаш майките си , бихте ли го направили ? Бас ловя , че ДА!ЗОММБИТА!
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Размаза я - на задоволството на Клинтън че досега такъв като Тръмп не е на власт ПОЛУЧИ круше : Да доволна сте защото иначе щяхте да сте в затвора.Смях и Овации в залата.А накрая я полази и труппна муха. CNN да годухха.
70
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета и съм смаян колко промити мозъци има в този сайт. Ако путин ви каже да убиете майките си , бихте ли го направили ? Бас ловя , че ДА! * си колко АГНЕТА има тука!
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачовците са толкова елементарни, че нямат друго обяснение, освен да приписват глупостта си на жените и останалите. Тъпите парчета няма как да схванат разликата между реалност и медийни образи и затова се виждат като яхнали мечки супермени и властелини на жените. Нямат адекватно отношение дори към това, че и те са раждани от жена. Затова размахват атомни бомби с надеждата, че на останалите ще им домилее поне за майките си. Щели да обезпаразитяват жените, а не виждат, че те са ***, които
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я съм за Тръмп - по убав е
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж са супер сила, уж са най-най-най - а вижте какви кандидат за президенти имат:единият прос так,а другата войнства ща простач ка . Тръмп бил еди какъв си ами Хилари каква еАко може да се вярна на Уикилийкс тя се е изказала за убийството на Асандж с дрон;Тръмп бил женомразец и ицинк - ами мъжа на Хилари какъв е - чу кал Моника Люински в овалния кабинет. Ако беше нормална жена щеше да умре от срам, но тя се е напълнала да става президент, а мъжлето й какъв ще го крепи - танц с пури пак там....
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До четете внимателно ЩЕ ъъъ се нааккка
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
CNN джобна ТВ на неоконите !???
64
1
 
4
 
! Отговори
четете внимателно преди 7 години
Ако бъде избрана за президент, тя ще наложи в Сирия зона, забранена за полети, ще сътрудничи по-тясно на място с партньорите на САЩ и ще оказва натиск над Русия.
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 84! Не се знае кой ще е разочарован. Не съм русофил. Дядо ми се е бил с руснаците под командването на генерал Колев. Но и русофоб не съм, и виждам нещата през моя си поглед. Правилната страна на която мислиш че сме, изобщо не е правилна, имаики предвид щетите които ни нанесе ЕС, и постоянните санкции които плащаме за измислени престъпления и неподчинения. Англия се изнесе, и други като Унгария ще я последват. Кои ли ще останат, ако изобщо някой остане ? Кое е правилно, и кое не е?
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честно казано не ме интересува много борбата за президенството в Америка, но от всичко което гледам и слушам се убдедих, че ако Клинтън дойде на власт ще потънем в тежка студена война. Американците не мислят много, дори фигури като Де Ниро и Клуни ми направиха много лошо впечатление, след като подкрепят толкова войнствено настроена кандидатура като тази на Клинтън.
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е проблемът във вечната дружба с Русия, проблемът ни е в грешната гео-политическа ориентация. Явно ориста ни е да сме вечно на страната на губещият!
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо не се знае, последният се смеел най-добре!
59
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп се подлъзна на динената *** Русия и Путин. Това няма как да не го провали. По същия начин се провалят и нашите 123 русофилски партии и дружества за вечна дружба с Русия. Числото 123 е официално и не е измислено.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
demograph, я се засрами веднага! Искаш ли статистика за това кой колко невинни е изтрепал по света до сега? Ако не беше Русия, до сега нямаше да има място на света без американска окупация. И, кой създаде талибаните? Руснаците ли? А, ИДИЛ, да не би да са руско творение? А и защо според теб, тези дето днес руснаците ги трепят да са невинни? Кой представлява законното правителство? Асад, или "умерената опозиция" от бандити джихадисти? Моли се русите да не почнат да трепят и американци!