Може ли Кремъл да продължи дипломатическите успехи? Май не!

Няма изгледи за война, коментират руските вестници
10 окт 2016 09:14,
66
Може ли Кремъл да продължи дипломатическите успехи? Май не!
Снимка: Reuters, архив

Поредното изостряне на отношенията между Русия и Запада е тема на редакционен коментар във "Ведомости". Вестникът изброява причините: безизходицата в Съвета за сигурност на ООН, спирането на руско-американското сътрудничество в Сирия, официалните обвинения, според които Русия извършва в Сирия военни престъпления и предприема хакерски атаки срещу американската избирателна система, демонстративното излизане на Москва от споразумението за утилизация на плутоний и също толкова официалните обвинения в "агресивна русофобия" по адрес на САЩ.

Изданието изтъква нарасналото взаимно неразбирателство: "Владимир Путин сякаш се е върнал в 2014 г., когато той също категорично бе "лошо момче" в очите на Запада, но тогава Западът имаше повече надежди момчето да се промени".

Всекидневникът се пита защо Кремъл иска нова ескалация. "Нали уж току-що бяхме успели да излезем от изолацията и да станем гарант на мира наравно със САЩ? - пише "Ведомости". - Налага се усещането, че всъщност Русия няма достатъчен ресурс, за да поддържа дипломатическите си успехи."

"Версията, че се опитваме да сведем сътрудничеството до нулата, за да го изважда от дъното новият президент на САЩ, е доста странна; това е плоска представа за един свят от две държави, продължава вестникът. Западното досие на Кремъл расте: Крим, боингът, Панама, Сирия са само най-биещите на очи теми от него. Условията за Русия няма да се подобрят и от такава външна политика изгоди ще има само вътре в страната."

"Враговете станаха повече, значи сме още по-силни!", саркастично резюмира вестникът, цитиран от BBC.
"Перспективи за глобална война няма", уверява в заглавие "Известия".

Пентагонът нарече изгледите за война между Русия и САЩ хипотетичен сценарий, пише изданието, като се позовава на говорителката на американското министерство на отбраната Мишел Балданза.

На конференция в Пентагона на 4 октомври американски генерали говориха за "бърза и смъртоносна" война между Русия и САЩ, припомня всекидневникът. Но руски и американски експерти, говорили пред "Известия", са убедени, че въпреки генералските прогнози въоръженият конфликт между две ядрени държави на практика е нещо невъзможно.

Генералите от Пентагона не пропагандират война между САЩ и Русия, а планират бойни действия при евентуални непредвидени обстоятелства, обяснява американският политолог Барнет Рубин.

Ето основното, което искаха да кажат американските генерали: една нова световна война ще е дотолкова разрушителна, че това надхвърля границите на нашето въображение. Затова единственият изход е САЩ и Русия да решават всички проблеми съвместно, казва експертът пред "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
РККА преди 7 години
,,Налага се усещането,че Русия няма достатъчен ресурс ,за да поддържа дипломатическите си успехи...,,Когато Русия спре с дипломацията Марче идват вежливите люде....и продължава с дипломацията...
54
0
 
2
 
! Отговори
Ба ги в смешниците, преди 7 години
След война САЩ/Русия светът ще е населен с китайци!
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цитат от статията: "Западното досие на Кремъл расте: Крим, боингът, Панама, Сирия са само най-биещите на очи теми от него."Мария Несторова, продължи досието и с Афганистан, Ирак, Либия, Сирия де. А ако искаш коментирай Югославия и оправдаването на Милошевич, липсата на оръжия за масово поразяване на Садам. Изкривената информация е по-лоша от невярната и ти го знаеш много добре.
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не виждам никакви успехи на Путин. Той е диктатор който, за да държи руснаците изкъсо, се пуска във външни авантюри целейки да наложи полувоенно положение в страната. По този начин влече Русия към дъното и прави живота на руснаците кошмарен. В крайна сметка това си е техен проблем и нека си го траят докато могат, но да спрат да се опитват да дестабилизират България.
51
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вечна слава!!! От товарищ Джуджешвили по-голем у целата вселена нема! Епа нема!!!
50
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велико, велико е джуджето, то и Хитлер беше велик ама свърши на бунището. И джуджето се е затичало на там.
49
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 51Оооо Путин има много провали. В началото на президенстването си реално трябваше еднолично да управлява с укази а всички около него гледаха да откраднат каквото могат - колко зулуми направи докато изчисти тия ***. След това не се справи по най-добрия начин с Дагестан и Чечня и получи 20 години зверски тероризъмГрандиозния провал "КУРСК"След това тъкмо 2008 се кротнаха нещата и Грузинците нападнаха Медведев се оказа идеален втори - пак грешка на Путин платена с кръв в Осетия
48
2
 
11
 
! Отговори
ьььььььььььььььььььь преди 7 години
До РеалистСтрашно глупаво е да сравняваш Хитлер с Путин-ЗАЩОТО-било е друга епоха,други нрави,друг манталитет,друга индустрия и икономическо развитие,малка осведоменост на обществата,друго разпределение на великите сили,техническо несъваршенство,неразбиране на гео-политическите реалности от обикновенните хора и т.н...Разбирам че пишеш с опорните точки на НПО-то си-но е тотално глупаво.Още повече че руснаците не са немците-те имат изострено чувство за справедливост-------
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой си бил реалист - ами защо не вземе да прочетекакво пишат в англоезичния интернет бивши американскивоенни разработчици по различни проекти за да му станеясна реалността.
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целият свят мрази САЩ, ама не ще да си го признае. Е, край с американската хегемония. Ще дойде ред и да си платят, за мръсотиите направени от по света. А за трета световна, по-добре да не мислим. Защото ако наистина стане, нищо от света няма да остане, освен 10-20% от Руската общност. Има къде да се скрият руснаците, за разлика от огромните небостъргачи и мръсни-отровени от смог градове на американците! Нека си плюят по Путин. Това доказва, че е добър стратег и до сега загуби няма.
45
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Реалист 46Реалисте изхода от кризата 29 година е направен в различните страни почти по един и същи начин - Германия - инфраструктура(магистрали заводи за бензин) и по-малко ВПК виж Англия и САЩ след 29 залагат на производството на флотилия свръх тежки ДРЕДНОУТИ И САМОЛЕТОНОСАЧИ. Като се строят изключително с ползване на колкото се може повече човешка сила(в сравнение с 39-45) и по този начин правителствата са подпомагали градското население да оцелее в кризата и парите да се завъртят.
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не приписвайте на лавров недомислици;светът мрази американците а не русия.нормалните хора ненавиждат американското блато
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
статията е направо боза.путин за разлика от западните недоносчета знае какво прави,и затова им е неудобен.американската армия е неспособна да се справи със собственните си терористи та камо ли със чуждите.всеки ден в клоаката америка има стрелби и гинат невинни
42
11
 
4
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Скоро Ловров в изблик на откровение каза : Целия свят мрази Русия.... Шашнах се като прочетох това. Но коя е причината ?Дали защото са много миролюбиви ?
41
15
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
И аз да го кажа направо.Хитлер до 1940 г. е правил точно това , което прави сега Путин. Почти целия държавен бюджет на Германия работи за военната машина. Разработват се нови военни стратегий , нови оръжие ,дори правят фабрики за производства на бензин от въглища.Нова военна доктрина и т.н.НАТО не са глупави и виждат за какво се готви " миролюбеца" от Москва.
40
4
 
15
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 7 години
Незнам ама досега Путин ги направи къдрави американците-а евро-бюрократите са диви и щастливи-защото слушат САЩ.Досега НЯМА нито едно политическо начинание в което Путин да не е победил-факт.Така че такива писаници са за успокоение на НПО писачите.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Русия ще получи военна база в Египет...
38
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пишете си статийки-не пречите!!В същото време на дипломатическият фронт Путин вади от ръкава си джокер след джокер!!Край и свършване нямат,да се чуди човек как и по кой начин да противодейства!!С такива статии.........надали и едва ли!!!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А може ли да сте толкова про сти? Май да!
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26 "Точно пияните руснаци"350 000 българи зависими от алкохола